Het Urkerland

Livestream: 'Hoop voor Nederland vanuit het Urkerhart'

Hoopvolle gesprekken met Urkers, afgewisseld met muziek van bekende Urker zangers en muzikanten. Het zijn de ingrediënten van 'Hoop voor Nederland vanuit het Urkerhart' - een avond die zaterdag 9 januari live wordt uitgezonden.

 

Het initiatief voor de avond ligt bij Jenneke Blokland. ,,Ik heb Bert Noteboom benaderd - we kennen elkaar goed - en heb dit verlangen met hem gedeeld. Hij wilde heel graag meewerken en zo hebben we dit in vier weken tijd uitgewerkt", vertelt ze. Bert Noteboom presenteert de uitzending en gaat daarbij in gesprek met Urkers met hoopvolle en positieve verhalen. Denk aan Krijn de Jong, Geert Weerstand en Willie Nentjes. Het geheel wordt muzikaal omlijst door bekende Urkers zangers en muzikanten zoals Willemijn Middelkoop, Marco Hoorn, Hendrik van Veen en Jaap Kramer.

 

Vaste hoop

,,Op Urk gebeuren veel positieve en hoopvolle dingen. Ontstaan vanuit het Urker hart. Het is ons doel om hoop te bieden in en aan Nederland vanuit het Urker hart. Onze vaste hoop is immers de kern van het geloof, en dat willen we graag als een bemoediging in het nieuwe jaar doorgeven aan alle mensen om ons heen!", licht Jenneke toe. Daarnaast wil de organisatie met de opbrengst van de avond hoop bieden aan diverse projecten. Twee van deze goede doelen zijn het Leger des Heils Urk en Stichting 'Ik was een vreemdeling'. Jenneke: ,,De onkosten zijn gedekt dus alles wat binnen komt is honderd procent voor het goede doel. Hoe mooi is dat!"

 

Kijk mee

'Hoop voor Nederland vanuit het Urkerhart' wordt zaterdag live uitgezonden vanaf 20:00 uur. Het volgen van de livestream of meer informatie vinden kan via de website hoopvanuiturk.nl. ,,Het beloofd een schitterende hoopvolle uitzending te worden."