Het Urkerland

'Ondanks moeilijk jaar ondersteuning bieden'

Voor Stichting Babadag Roemenië was 2020 best een moeilijk jaar. Voorgaande jaren werden vele acties gehouden voor de stichting, maar dat hield afgelopen jaar op.

Teun Leistra van de stichting zegt: ,,De bezorgdheid over het feit dat wij veel mensen niet meer konden helpen in hun moeilijke omstandigheden viel ons zwaar. Wij hadden vele plannen en projecten die we jaren geleden al zijn gestart.'' Maar toen besloot stichting Babadag een donatieactie op Facebook te zetten, om van het opgehaalde geld pakketten te maken voor Roemenië. Hiermee werd in korte tijd vijfduizend euro opgehaald.

,,Vrij snel lukte het ons om samen met onze actieve vrijwilligers in Roemenië vele pakketten klaar te maken. Niet alleen in Babadag maar ook daar buiten. Kinderen en bejaarden ontvingen een mooi kerstpakket. Ook de 119 bewoners van de zorginstelling van Zebil konden wij verblijden met een pakket. Dominee Damaschin die een kinderopvang heeft konden wij steunen met een gift. Wij willen iedereen hiervoor hartelijk danken!''