Het Urkerland
0

Snoeprollen verkopen betaalt uit!

De mensen van de stichting Timotheos waren blij verrast: op Urk weten ze wel hoe ze een actie moeten organiseren. De leerlingen van de vier reformatorische basisscholen gingen in de afgelopen weken met snoeprolletjes langs de deuren en die gingen grif van de hand. Dat in deze kinderen verkooptalenten schuilt, was te zien in de gigantische bedragen die ze wisten op te halen. In de afgelopen week werden de cheques overhandigd aan de mensen van de stichting.

Op de Petrus Dathenusschool werd niet alleen een snoeprollenverkoop gehouden, ook was er een leuke actiemarkt op school, en alles bij elkaar bracht het maar liefst 10.200 euro op. Meneer H. Mokken, de landelijke voorzitter van Timotheos, kwam langs om te vertellen hoe het geld wordt ingezet in landen zoals Malawi. Op de foto staan de leerlingen die het hoogste bedrag hebben opgehaald met de verkoop en de organisatoren van de markt, met achteraan (vlnr) dhr. H Mokken, juf Gerritsen, juf Snoek, Judith van Slooten, Marith Scheurwater, meester De Boer en vooraan: Grethe Post, Emmalie Ras, Henrieke Hakvoort, Tabitha Wijma, Janette de Vries, Hendrikus de Boer, Louwrens Hoefnagel, Johannes Visscher en Meindert Schreuder.

De leerlingen van de Maarten Lutherschool gingen ook met snoeprollen langs de deuren en haalden maar liefst 2.801,55 euro op. Vanuit de Johannes Calvijnschool waren ook de nodige kilometers over Urk afgelegd: de leerlingen konden 4.460 euro overhandigen. En ook de leerlingen van de E. du Marchie van Voorthuysenschool hebben zich fantastisch ingezet. Zij hebben het mooie bedrag van 3.500 euro opgehaald met de snoeprollen.