Het Urkerland
De verkeersdruk op de Domineesweg is hoog en wordt nog veel hoger gezien de nieuwbouwplannen van Urk.
0

Raad 'schuift' randweg nog even op

Na uren vergaderen en aanvullende uitleg van wethouder Gerrit Post, heeft de meerderheid van de gemeenteraad vorige week besloten eerst nog meer duidelijkheid te willen over de randweg die Urk in de toekomst moet gaan ontsluiten, voordat ze een knoop doorhakt. Deze besloten informatiebijeenkomst vond donderdagavond plaats en een afvaardiging van Provincie Flevoland was daarbij aanwezig. Volgens wethouder Post verandert er aan de plannen hoe dan ook niets: ,,Dit is het en dit blijft het.''

Lees verder 


Raad zet streep door jachthaven

De gemeenteraad heeft vorige week een streep gezet door de bouw van een jachthaven in de Urkervaart onder aan de sluis, die onder gemeentelijk beheer zou moeten komen. Het collegevoorstel strandde op een te summier onderbouwde exploitatie, voor een haven die 749.600 euro moet kosten. Alleen Hart voor Urk en PVV hadden er voldoende vertrouwen in dat het de gemeente geen financiële problemen zou opleveren.

Lees verder 


Plan: bosgebied rondom Urk

De provincie heeft de akkers rondom Urk in het vizier om een ambitieus bosplan gestalte te geven. In 2050 moet Flevoland 1700 hectare extra bos hebben: ruim zeven keer het huidige Urkerbos.

Lees verder 


Op de foto (vlnr): Hendrik Jan Kaptijn (SGP), Roel en Janneke van Slooten, en Jan Willem Bakker (SGP).
0

SGP bijgepraat in 'kunstig ussien'

Een deel van de plaatselijke SGP-fractie ging op bezoek bij Janneke en Roel van Slooten in Ut Kunstige Urker Vissersussien.

Lees verder 


De gemeenteraad beslist over twee weken of er een jachthaven in de Urkervaart gerealiseerd kan worden.
0

Ja of nee voor jachthaven onder aan de sluis

Het was een spannend moment voor de mensen van watersportvereniging Onder aan de Sluis afgelopen dinsdagavond. De commissie boog zich over het collegevoorstel om ruim 730.000 euro te bestemmen voor de aanleg van een jachthaven in de Urkervaart. Verschillende partijen zagen nog wel wat beren op de weg; de gemeenteraad beslist over twee weken.

Lees verder 


SGP opnieuw veruit de grootste

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 is de SGP op Urk opnieuw veruit de grootste partij geworden. Met 54,4% viel de score wel iets lager uit dan in 2017 (56,1%), maar hoger dan in 2012 (53,1%).

Lees verder 


Op de foto (vlnr): Jurie van den Berg en Hans Crebas (CDA Urk), Hilde Palland en Hennie Kiefte en Harm Kiefte (De Flux).
0

Tweede Kamerlid bezoekt De Flux

Samen met een delegatie van de Urker CDA-fractie bezocht het Tweede Kamerlid Hilde Palland uit Kampen vorige week De Flux.

Lees verder