Het Urkerland

Jeukwoord: vertrouwen

Het lokale bedrijfsleven kijkt nog steeds met zorg naar de plannen voor de verdeling van bouwgrond in de nieuwe wijk. Dat liet Hein Coenen namens de BKU dinsdag weten in de vergadering van commissie 1.

Lees verder 


Lub Post was de eerste Urker wethouder van de SGP.
0

SGP Urk was de partij van de arbeiders

Het was een partij die werd opgericht om het Bijbelse geluid meer te laten horen in de samenleving. Maar het Urk van de jaren twintig van de vorige eeuw stond nu niet bepaald bekend om zijn wereldse cultuur.

Lees verder 


SGP Urk herdenkt 100-jarig bestaan

Het is honderd jaar geleden dat op - het toen nog eiland - Urk een afdeling van de de politieke partij SGP werd opgericht. Vanwege dit heugelijke feit wordt er dinsdagavond om half acht in de Menorahkerk een herdenkingsdienst gehouden.

Lees verder 


Ambitie: in 2050 een aardgasvrij Urk

Met een 41 pagina's tellend document genaamd 'transitievisie warmte' waarin staat hoe de gemeente Urk er toe komt om in 2050 aardgasvrij te zijn, is de gemeente niet 'het braafste jongetje van de klas', benadrukt wethouder Gerrit Post. ,,We lopen niet voorop, maar voldoen gewoon aan de eis vanuit het Rijk om met een visie op duurzaamheid te komen.'' Alleen de PVV stemde vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering tegen het stuk.

Lees verder 


Routekaart naar een aardgasvrij Urk

De raadscommissie boog zich vorige week over de Transitievisie Warmte, die het college heeft laten samenstellen. Een flink document waarin de route geschetst staat om te komen tot een aardgasvrij Urk in 2050.

Lees verder