Het Urkerland

Urkers op provinciale lijsten

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Diverse plaatsgenoten zijn op de verschillende lijsten te vinden, al zijn nog niet alle kieslijsten vrijgegeven.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is lijsttrekker voor CDA Flevoland. De hoogst genoteerde Urker voor die partij is Johan van Slooten (nu al Statenlid) op de vierde plek. Klaas Brouwer is terug te vinden op plek acht. Roelof Tiede Oost staat op plek twee op de kieslijst als CDA-afgevaardigde voor het Waterschap. Willem Foppen staat op plek vijf voor de Waterschapsverkiezingen.


ChristenUnie


De bestuursvoorzitter van de plaatselijke afdeling van de ChristenUnie, Lubbert Schenk, staat derde op de kieslijst voor de Provinciale Staten voor de CU. Huidige gedeputeerde Harold Hofstra uit Lelystad werd in september al door het partijbestuur benoemd tot lijsttrekker.


VVD en SGP


Plaatsgenoot Philip ten Napel is momenteel Statenlid voor de VVD. De nieuwe kieslijst van die partij is nog niet bekendgemaakt. Datzelfde geldt voor de SGP. Voor die partij is Leonard Bogerd momenteel als Statenlid actief.


Nieuwe partijen


Nieuwe partijen voor de verkiezingen van 2019 kunnen nog aangemeld worden. Een partij registreren voor deelname kan namelijk tot uiterlijk 24 december 2018.


Op 4 februari aanstaande worden alle kandidatenlijsten met namen van personen die zich kandidaat stellen voor de verkiezingen op het gemeentehuis in Lelystad ingeleverd.