Het Urkerland
De gemeenteraad steekt 260.000 euro in uitbreiding en opknappen van het speelbos. De gemeenteraad steekt 260.000 euro in uitbreiding en opknappen van het speelbos.
4

Speelbos vernieuwd en uitgebreid

Het speelbos blijft langs de Staartweg. De gemeenteraad steekt geld in uitbreiding, groot onderhoud en extra veiligheidsmaatregelen. Dat werd woensdag besloten in de gemeenteraad.


Coalitiepartijen ChristenUnie, Hart voor Urk en SGP dienden samen met Gemeentebelangen een motie in om 260.000 euro uit te trekken voor dit project. Ria Visser (CU) gaf in de raadsvergadering een presentatie over de plannen. Nog niet zo lang geleden was de gedachte om het speelbos te verplaatsen, omdat bezoekers nu steeds de drukke Staartweg moeten oversteken. Maar een nieuwe locatie op het Hooiland bleek ongunstig vanwege de ligging bovenop de voormalige vuilstort. Een combinatie met de sportboulevard in de omgeving van het zwembad lost volgens de initiatiefnemers het probleem van de verkeersveiligheid niet op. Bezoekers moeten dan nog steeds de Staartweg over. Visser deed uit de doeken hoe de vier partijen willen dat het speelbos wordt uitgebreid, waarbij er extra water gecreëerd moet worden. Verder zou het aantal speeltoestellen moeten groeien en zijn goede parkeerhavens gewenst. Het college wordt gevraagd om bij de plannen ook andere partners te betrekken: het waterschap en de beheerder van het bos, Het Flevo-landschap. Wel zou de gemeente verantwoordelijk moeten worden voor het onderhoud, zodat meer invloed uitgeoefend kan worden op de staat waarin het speelbos verkeert. Op verzoek van het CDA wordt gezocht naar een manier om de huidige 'hindernisbaan' op de Staartweg te vervangen door een minstens net zo veilig alternatief.


PVV'er Wakker stemde tegen. De plek is volgens hem niet veilig te maken en verhuizen is de enige optie.