Overhandiging bij VVD ledenvergadering Overhandiging bij VVD ledenvergadering
0

Veel belangstelling van buitenaf voor VVD Urk

De afgelopen twee jaar werkte VVD Urk aan inhoud, nu gaat de politieke partij actief op zoek naar geschikte mensen. Daarom werd maandagavond het startsein gegeven voor de campagne ‘liberaal talent gezocht’ en was er de lancering van de nieuwe partij op Urk. Restaurant Het Achterhuis zat vol, met 'vreemden'.


Veel provinciale VVD’ers en collega’s uit de Noordoostpolder waren naar Urk gekomen om getuige te zijn van het startsein van de campagne. Partijvoorzitter Benk Korthals was uitgenodigd en zei in zijn toespraak dat er ‘veel Urker ondernemers zijn die best weleens VVD willen stemmen’. Hij overhandigde de partijvlag aan Steven Loosman, bestuurslid van de nieuwste plaatselijke politieke partij. Daarmee was de lancering van VVD Urk een feit en het startsein voor de campagne gegeven.

Samenwerking

VVD Urk zoekt zo veel mogelijk de samenwerking met de provincie en de gemeente Noordoostpolder. Met die gemeente vormen ze zelfs één partij, met in 2014 twee kieslijsten. De tijd van ‘lot Urk em er beuten ouwen’ behoort volgens Loosman tot het verleden. ,,Ons dorp kon zich decennia lang afzijdig houden, omdat het economisch goed ging. De visserij bloeide. Iedereen voelt dat die tijd nu voorbij is. We moeten de bakens verzetten, meedoen en meedenken. Wonen en werken in noordelijk Flevoland zo aantrekkelijk mogelijk maken. Banen creëren – denk daarbij aan de buitendijkse haven.”

Vijftien

De VVD op Urk telt momenteel vijftien leden. ,,We groeien”, aldus Loosman, die met de campagne ‘liberaal talent gezocht’ zich richt op nieuwe mensen voor zijn partij. ,,We zoeken liberale talenten die mee willen bouwen aan een toekomst voor Urk.”

Stem

In de afgelopen twee jaar bezocht VVD Urk raads- en commissievergaderingen. ,,Je kunt niet onvoorbereid de gemeenteraad ingaan”, legt Loosman uit. Met persberichten, netwerken, social media en via de website www.vvd-urk.nl laat de partij haar stem alvast horen. Zit er een zetel in, in 2014? Loosman: ,,Wij hopen daar natuurlijk van harte op. Uit reacties merken we dat veel Urkers enthousiast zijn. Mensen die in 2010 voor de grap op Hart voor Urk stemden, zeggen nu dat ze er spijt van hebben. Over twee jaar gaan ze voor de plaatselijke VVD.”