Gerco Limburg wil met Jezus Leeft de raad in

Politiek

Gerco Limburg wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de enige kandidaat namens politieke partij Jezus Leeft. Zijn primaire doel: getuigenis geven van Jezus Christus.Vier jaar geleden droomde evangelist Joop van Ooijen uit Giessenburg ook al hardop van deelname aan de Urker gemeenteraadsverkiezingen, maar toen lukte het niet om dat initiatief tijdig van de grond te krijgen. Nu dus wel. Gerco Limburg werd via via benaderd en stemde toe: ,,Ik ken Jezus Leeft al jaren en ik sta er volledig achter.”


De partij doet sinds de oprichting in 2013 regelmatig mee aan landelijke, provinciale, Europese en lokale verkiezingen. Urk zou wel eens een eerste zetel kunnen opleveren, verwacht Limburg: ,,Als het ergens kan, dan op Urk. Maar het zou niet realistisch zijn om een grote uitslag te verwachten.”


Limburg: ,,Jezus Christus heeft mij vrijgekocht met Zijn bloed en daarvan wil ik ook in de plaatselijke politiek graag getuigen. Dat is het eerste doel van Jezus Leeft. Daarnaast zou ik me als raadslid zeker verdiepen in alle stukken en proberen om voor elk onderwerp een standpunt in te nemen dat op de Bijbel gefundeerd is.”


De 26-jarige leerkrachtondersteuner zegt op geen enkele manier water bij de wijn te willen doen: ,,Daarom voel ik me niet thuis bij andere partijen. De ChristenUnie is landelijk een samenwerking aangegaan met D66 en valt daarom ook lokaal voor mij af. De SGP is een reformatorische partij en hoewel ik een reformatorische achtergrond heb, hoor ik daar niet meer bij. Jezus heeft me ook vrijgekocht van de religieuze wereld. Bij Forum voor Democratie kan ik me ook deels vinden in de standpunten, maar die partij heeft ook weer standpunten die niet met de Bijbel stroken.”


Limburg benadrukt dat hij geen antipartij wil zijn: ,,Ik heb vrienden en kennissen bij diverse andere partijen. Ik wil mezelf dus niet neerzetten als anti-CU of anti-SGP, maar uitgaan van de radicale doelstelling van Jezus Leeft, door getuigenis te geven van het evangelie en van een levend geloof.”