Afbeelding

Voorstel nieuwe coalitie rond Pasen verwacht

Politiek

Nathanaël Middelkoop spreekt deze week met vertegenwoordigers van alle gemeenteraadsfracties over de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. De wethouder is als leider van de grootste fractie, de SGP, benoemd tot informateur.

Vorige week reageerden de fracties in een openbare vergadering op de verkiezingsuitslag. Vervolgens werden voor deze week de gesprekken gepland. Geassisteerd door oud-SGP-raadslid Dirk Taanman spreekt Middelkoop dinsdag, donderdag en vrijdag met vertegenwoordigers van alle zeven fracties: ,,De week erna hoop ik het net op te halen en te kijken wat het allemaal heeft opgeleverd. Ik zal de bevindingen dan ook delen met de burgemeester, die optreedt als procesbewaker.

Het uiteindelijke rapport wordt besproken in de gemeenteraad, waarvoor een vergadering uitgeschreven moet worden. Middelkoop: ,,Dat zal hopelijk zijn in de week voor Pasen of net erna.” Pas als een meerderheid van de raad groen licht geeft voor een bepaalde coalitie, zal onderling gesproken worden over de verdeling van de portefeuilles.

Maandagmiddag en -avond werd formeel afscheid genomen van de gemeenteraad in de oude samenstelling, met een vergadering en een diner. Vanavond wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.