Jurie van den Berg BBB-gedeputeerde

Politiek

Jurie van den Berg (58) neemt afscheid als raadslid voor Gemeentebelangen omdat hij namens de BBB gedeputeerde wordt. 

Van den Berg wordt de eerste Urker gedeputeerde. Hij was negen jaar raadslid en stopt nu ook met zijn werk als kwaliteitscontroleur bij IJsselmeerbeton. Ook het schrijven van een nieuw boek over de visserij wordt voorlopig stopgezet.

Naast Van den Berg wordt ook Jan Klopman uit Biddinghuizen gedeputeerde namens de BBB van fractievoorzitter Anja Keuter. Plaatsgenote Andrea van Veen schuift door naar een plek in Provinciale Staten. De VVD, PVV, CU en SGP leveren de vier andere gedeputeerden. Van den Berg: ,,De vorming van GS is grotendeels in kannen en kruiken, er zijn geen grote hobbels meer te nemen.”

Ook de portefeuille die Van den Berg krijgt, ligt al grotendeels vast: ,,Maar het kan zijn dat er nog wat aan gaat veranderen. Daarom doe ik er op dit moment geen uitspraken over.”

Vooralsnog is het de bedoeling dat de installatie van Gedeputeerde Staten zal plaatsvinden op donderdag 29 juni. Eerder die middag neemt Van den Berg dan afscheid van de gemeenteraad. Zijn plek daar wordt ingenomen door Hendrik Hakvoort, die deze functie al eerder vervulde.