Het Urkerland
0

Groen licht nota gronduitgifte

Een stevige politieke discussie die een groot deel van 2021 duurde, heeft donderdag geleid tot unaniem groen licht voor de nota gronduitgifte. De politiek is ervan overtuigd dat zowel starters als lokale bouwbedrijven hiermee zo goed als mogelijk gediend worden.

De manier waarop bouwgrond straks uitgegeven wordt in de nieuwe Zeeheldenwijk, leidde tot veel onrust. Aan de ene kant vroegen lokale aannemers garanties om straks niet afgetroefd te worden door grotere landelijke bouwers. Tegelijk waren lokale starters op de woningmarkt bezorgd dat prijzen de pan uitrijzen als de concurrentie op een of andere manier onderdrukt zou worden.

Namens een groep starters presenteerde Jan Willem de Boer in de vergadering de resultaten van een onlangs gehouden enquĂȘte. Daaruit blijkt dat een derde van de starters al minimaal anderhalf jaar op zoek is naar een geschikte woning. De helft overweegt van Urk af te gaan als elders wel een geschikte woning te vinden is. Qua prijs ligt de grens voor een meerderheid op 250.000 euro. Maar liefst 42 procent zegt ervaren te hebben dat makelaars op een oneerlijke wijze omgingen met biedingen.

Het hele artikel is te lezen in het Urkerland van maandag 20 december.