Het Urkerland

Familie Keuter vertelt over zendingswerk

De familie Keuter geeft volgende week, op woensdagavond 3 juli, een presentatie over hun zendingswerk onder Roma zigeuners in Hongarije en Roemenië. Hessel, Prisca en hun vier kinderen (op de foto) willen graag iets vertellen over hun werk en leven daar en over wat God doet onder de Roma. Het gezin woont inmiddels zeven jaar in Hongarije, in de vakantieperiode keren ze jaarlijks terug om de achterban te informeren. Bezoekers kunnen tijdens deze bijeenkomst ook typisch Hongaarse producten kopen. De presentatie vindt plaats in de benedenzaal van de Maranathakerk en begint om half acht. Iedereen is van harte uitgenodigd. Voor meer informatie, zie www.familiekeuter.nl.


Gospelgroep Promise ziet uit naar aanstaande vrijdag! Gospelgroep Promise ziet uit naar aanstaande vrijdag!
3

Summerpraise met Gospelgroep Promise

Van harte meezingen met bekende gospelnummers, af en toe luisteren naar een koorlied en genieten van intermezzo's - het kan aanstaande vrijdag met Gospelgroep Promise. In De Fontein in Emmeloord houden zij de jaarlijkse Summerpraise, als afsluiting van het repetitieseizoen. Iedereen is van harte uitgenodigd! In de afgelopen maanden repeteerde het koor met veel plezier voor de Summerpraise. Nieuwe liederen en nummers 'uit de oude doos' zijn ingestudeerd.

Lees verder 


Broeder Yun deelt levensverhaal

Indrukwekkend. Dat vonden veel bezoekers vorige week woensdag van het levensverhaal van de Chinese christen broeder Yun, die een bezoek bracht aan Urk. Een goedgevulde Morgenster luisterde naar anekdotes uit zijn jeugd, naar verhalen over zijn tijd in de gevangenis en over zijn wonderlijke ontsnapping uit één van de zwaarst bewaakte gevangenissen van China. Broeder Yun was in Nederland op uitnodiging van de stichting Back to Jerusalem - een unieke gebeurtenis. Zijn levensverhaal vol wonderen werd jaren geleden opgetekend in het boek 'De Hemelse Man'. De stichting zorgde recent voor een herdruk van de Nederlandse vertaling. Naar de bijeenkomst kwamen mensen vanuit alle hoeken van het land en zelfs van over de grens. De aanwezigen zongen vooraf het lied 'Amazing Grace' in het Chinees, iets wat broeder Yun erg waardeerde. Op de foto: drukte bij de boekentafel na afloop.


Publiek geniet van afscheidsconcert Elly en Rikkert

'Concerten met Elly en Rikkert zijn altijd leuk', reageerde iemand na afloop van het afscheidsconcert van het bekende zangersduo. Zelfs als het om een afscheidsconcert gaat, zoals afgelopen woensdag in De Poort. Het was genieten, het was feest, de sfeer was op en top. En toch... afscheid nemen doet pijn. En dat mocht ook tijdens het concert. Wat rest is nagenieten, de herinneringen en gelukkig leeft de muziek van Elly en Rikkert voort...

Lees verder 


Dominee G. van Zanden verdedigt op woensdagmiddag 12 juni zijn proefschrift op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dominee G. van Zanden verdedigt op woensdagmiddag 12 juni zijn proefschrift op de Vrije Universiteit in Amsterdam.
5

Dominee Van Zanden promoveert

Dominee G. van Zanden verdedigt op woensdagmiddag 12 juni zijn proefschrift 'Bij het begin beginnen. Een Bijbels-theologisch project van Frans Breukelman' op de Vrije Universiteit in Amsterdam. De promotie van dominee Van Zanden vindt plaats in de aula van de universiteit. ,,De inmiddels overleden Frans Breukelman staat bekend als de meest omstreden theoloog in de afgelopen jaren. Sommigen zagen hem als een redder in tijden waarin de kerk en het geloof een steeds minder belangrijke rol spelen. Zijn werk is de inspiratiebron voor de Amsterdamse School. Tegenstanders noemden het onwetenschappelijk en soms zelfs komisch. Nu, meer dan vijfentwintig jaar na zijn overlijden, blijft hij een veelbesproken persoon en is zijn werk nog vaak onderwerp van discussie'', vertelt dominee Van Zanden.


Bezoek broeder Yun van 'De Hemelse Man'

Een unieke kans om dichterbij de Chinese christenen te komen. Zo noemt de organisatie Back to Jerusalem het bezoek van broeder Yun. Op woensdagavond 5 juni komt Yun, bekend van het boek 'De Hemelse Man', zijn verhaal vertellen in de Morgenster.

Lees verder 


Israƫlavond met dominee Glashouwer

De werkgroep Kerk en Israël van de plaatselijke PKN-kerken houdt woensdagavond voor de tweede keer een Israëlavond. Plaats van handeling is De Poort en de bijeenkomst start om half acht. Het Christelijk Gemengd Koor Urk (voorheen Gereformeerd Kerkkoor en Excelsior) onder leiding van Thom Hesseling verleent muzikale medewerking en dominee Willem J.J. Glashouwer verzorgt het gesproken woord. De dominee denkt met de aanwezigen na over de bijzondere tijden van het leven nu in relatie tot de wederopstanding van Israël als natiestaat. In de pauze kunnen Israëlproducten gekocht worden en de collecte is bestemd voor Stichting Yad L'Ami (Helpende hand voor Mijn volk), die hulp biedt in Israël.


Bidstond voor Koningsdag in Menorah

De jaarlijkse bidstond voor Koningsnacht en -dag wordt vrijdag gehouden in de Menorahkerk. De Contactraad, die bestaat uit kerkenraadsleden van verschillende plaatselijke kerken, heeft deze bidstond georganiseerd. De Contactraad omschrijft het als volgt: ,,Wij willen de Koningsdagviering op gepaste wijze koesteren en bewaren, zonder overlast, zonder overmatig drankgebruik en uitspattingen, met een verantwoorde keuze aan activiteiten, ook wat betreft muziek en uitgaan. Een manier die past bij een christelijke levensstijl.'' Iedereen wordt opgeroepen om mee te bidden. Dominee D.E. van de Kieft verzorgt een meditatie en enkele ouderlingen gaan voor in gebed. De bidstond begint om half acht.


Bezinnen in Stille Week

In de Stille Week voorafgaand aan Pasen is er dagelijks een bezinningsdienst in het Kerkje aan de Zee. De meditaties in deze diensten worden verzorgd door predikanten uit verschillende plaatselijke kerkgenootschappen. De Hervormde Gemeente is dankbaar zo het Kerkje aan de Zee en de medewerkers ter beschikking te kunnen stellen 'om op die manier samen het volbrachte werk van de Heere Jezus Christus te gedenken en in alle onderlinge eigenheid de eenheid in Hem te belijden en beleven'. Het thema van de bezinningsbijeenkomsten is Mensen bij het kruis. De kerk is iedere avond open vanaf half acht, de diensten beginnen om acht uur. Iedereen is van harte welkom.