Het Urkerland

Reformatieherdenking in de Elimkerk

Op donderdagavond 1 november wordt in de Elimkerk een Reformatieherdenking gehouden met dominee Zweistra. De dominee vertelt over het hervormingsthema: 'rechtvaardiging om niet' uit Romeinen 5. De aanvang is om acht uur en iedereen is welkom.


Herdenkingsdienst over Dordtse Synode

In de Bethelkerk is op woensdag 31 oktober een interkerkelijke dienst over de Dordtse Synode. Het is vierhonderd jaar geleden dat de synode bij elkaar kwam in Dordrecht om over de godsdienstige zaken van die tijd te spreken. Dominee H. Korving, dominee E.J. Terpstra en Rien Bogerd kwamen met het initiatief om daarom een herdenkingsdienst te houden.

Lees verder 


Dominee Van de Kieft doet intrede

Dominee D.E. van de Kieft is vrijdag onder grote publieke belangstelling verbonden aan de Menorahkerk. Voor het eerst sinds het ontstaan in 1979 heeft de plaatselijke Gereformeerde Gemeente in Nederland nu een eigen predikant.

Lees verder 


Onderwijsavond van Weg uit Babylon

Stichting Weg uit Babylon toert door het land met: 'Blaas de bazuin - toerusting voor de eindstrijd'. Woensdag 4 juli is er een onderwijsavond op Vakantiepark 't Urkerbos. De studiebijeenkomsten zijn volgens de organisatie bedoeld 'om de gemeente van de Heere Jezus wakker te schudden en waakzaam te maken voor Zijn komst'. Wim Verwoerd en Arie van Ooijen spreken over de thema's 'Waken en verlangen' en 'Als een dief in de nacht'. Christian Verwoerd verzorgt de muziek. De bijeenkomst begint om acht uur, met inloop vanaf half acht met koffie en thee. Er wordt gecollecteerd voor de onkosten en er wordt een gift gevraagd voor de stichting. Meer informatie: weguitbabylon.nl.


Het gezin van Hessel en Prisca Keuter met links dochters Lea en Christy en rechts zoon Gerrit en dochter Febe. Het gezin van Hessel en Prisca Keuter met links dochters Lea en Christy en rechts zoon Gerrit en dochter Febe.
0

Zendingsechtpaar Keuter geeft presentatie

Hessel en Prisca Keuter zijn weer op Nederlandse bodem. Het zendingsechtpaar dat in Hongarije werkzaam is onder de Roma-zigeuners brengt de komende acht weken, samen met hun vier kinderen, in Nederland door. Woensdag 4 juli geven ze een presentatie over hun werk en leven.

Lees verder 


De Menorahkerk is een middelgrote gemeente binnen het kerkverband. De Menorahkerk is een middelgrote gemeente binnen het kerkverband.
11

Menorahkerk krijgt een eigen predikant

Groot nieuws voor de Menorahkerk. De plaatselijke Gereformeerde Gemeente in Nederland krijgt voor het eerst sinds de oprichting in 1979 een eigen predikant. Kandidaat D.E. van de Kieft uit Barneveld maakte zaterdagochtend bekend dat hij uit vele beroepen dat van Urk heeft aangenomen.

Lees verder 


Reformatie 500: druk bezocht

De gezamenlijke herdenking van 500 jaar reformatie, dinsdag in de Bethelkerk, is druk bezocht. De kerk zat voor een groot deel vol met bezoekers uit vrijwel de gehele kerkelijke breedte van Urk.

Lees verder 


Projectkoor voert oratorium 'Jozef' uit

Het leven van Jozef, in muziek en zang uitgedrukt. Iedereen die daar wel oren naar heeft, is op zaterdagavond 1 juli aan het goede adres in de Ichthuskerk. Leden van zes gemengde koren vormen deze zomer namelijk één groot koor en voeren het oratiorium 'Jozef' uit.

Lees verder