Het Urkerland

Actie voor Bijbelvertalers

Ze gingen voortvarend van start, deze jongens en meiden van groep 7 van de Groen van Prinstererschool. Nadat ze al eerder tijdens de spreekbeurt van klasgenoot Daniek Bennik (midden op de foto in het roze) hadden vernomen hoe mooi en belangrijk het Bijbelvertaalwerk van Willem en Christien Baarssen in Mali is, gingen ze in de afgelopen weken aan de slag met de verkoop van kerstkaarten voor dit goede doel.

Lees verder 


Sing4Him viert achttiende verjaardag!

De drijvende krachten achter Sing4Him, de maandelijkse interkerkelijke kinderdienst in De Poort, zijn verwonderd over de populariteit die het fenomeen nog altijd geniet. Vorige maand werd, voor de achttiende jaargang op rij, weer een eerste live bij te wonen dienst gehouden en de zaal zat vol.

Lees verder 


'Zeeuwse Urker' Marijn brengt nieuwe cd uit

Vorig jaar kwam de eerste cd uit van de 12-jarige Marijn van der Have uit het Zeeuwse Oosterland, met medewerking van Urkers Piet Baarssen en Hendrik van Veen. Nu heeft Marijn een tweede cd uitgebracht, met de titel 'Tot de storm voorbij is'.

Lees verder 


Tiende verjaardag Women Event

De tiende verjaardag van het Women Event moest een feestelijke editie worden, vonden de organisatoren. En dat is gelukt! Niet alleen stonden fijn samenzijn, ontmoeting en bemoediging zaterdag op het programma in de Ichthushof, ook was er veel feestelijk lekkers, een leuke verrassingstas voor de deelnemers en een creatieve workshop met kleurrijke bloemen.

Lees verder 


Grootvertaler van de puriteinen

Het begon met één boek, maar inmiddels heeft plaatsgenoot Jan Zeeman er een serieuze nevenfunctie aan: het vertalen van Engelstalige boeken in het Nederlands. Zijn specialiteit is ook zijn liefhebberij: de puriteinen.

Lees verder