Het Urkerland

Overzicht: Pasen op Urk

Helaas vieren we ook dit jaar Pasen in een beperkt samenzijn. Gelukkig is er de mogelijkheid om vanuit huis diensten te beleven. Hieronder een overzicht van diensten die dit weekend online te volgen zijn, en een activiteit in de buitenlucht.

Lees verder 


Ook ds. Bos neemt beroep Gereformeerde Kerk aan

Ook dominee M.A. Bos (61) uit Daarlerveen heeft het beroep van de Gereformeerde Kerk aangenomen. De gemeente bracht begin deze maand twee beroepen uit. Dominee W.J. Menkveld (51) uit Wanneperveen nam paar dagen geleden al het uitgebrachte beroep aan.

Lees verder 


Familie Keuter vertelt over zendingswerk

De familie Keuter geeft volgende week, op woensdagavond 3 juli, een presentatie over hun zendingswerk onder Roma zigeuners in Hongarije en Roemenië. Hessel, Prisca en hun vier kinderen (op de foto) willen graag iets vertellen over hun werk en leven daar en over wat God doet onder de Roma. Het gezin woont inmiddels zeven jaar in Hongarije, in de vakantieperiode keren ze jaarlijks terug om de achterban te informeren. Bezoekers kunnen tijdens deze bijeenkomst ook typisch Hongaarse producten kopen. De presentatie vindt plaats in de benedenzaal van de Maranathakerk en begint om half acht. Iedereen is van harte uitgenodigd. Voor meer informatie, zie www.familiekeuter.nl.


Gospelgroep Promise ziet uit naar aanstaande vrijdag! Gospelgroep Promise ziet uit naar aanstaande vrijdag!
3

Summerpraise met Gospelgroep Promise

Van harte meezingen met bekende gospelnummers, af en toe luisteren naar een koorlied en genieten van intermezzo's - het kan aanstaande vrijdag met Gospelgroep Promise. In De Fontein in Emmeloord houden zij de jaarlijkse Summerpraise, als afsluiting van het repetitieseizoen. Iedereen is van harte uitgenodigd! In de afgelopen maanden repeteerde het koor met veel plezier voor de Summerpraise. Nieuwe liederen en nummers 'uit de oude doos' zijn ingestudeerd.

Lees verder 


Broeder Yun deelt levensverhaal

Indrukwekkend. Dat vonden veel bezoekers vorige week woensdag van het levensverhaal van de Chinese christen broeder Yun, die een bezoek bracht aan Urk. Een goedgevulde Morgenster luisterde naar anekdotes uit zijn jeugd, naar verhalen over zijn tijd in de gevangenis en over zijn wonderlijke ontsnapping uit één van de zwaarst bewaakte gevangenissen van China. Broeder Yun was in Nederland op uitnodiging van de stichting Back to Jerusalem - een unieke gebeurtenis. Zijn levensverhaal vol wonderen werd jaren geleden opgetekend in het boek 'De Hemelse Man'. De stichting zorgde recent voor een herdruk van de Nederlandse vertaling. Naar de bijeenkomst kwamen mensen vanuit alle hoeken van het land en zelfs van over de grens. De aanwezigen zongen vooraf het lied 'Amazing Grace' in het Chinees, iets wat broeder Yun erg waardeerde. Op de foto: drukte bij de boekentafel na afloop.