Het Urkerland
De Menorahkerk is een middelgrote gemeente binnen het kerkverband. De Menorahkerk is een middelgrote gemeente binnen het kerkverband.
11

Menorahkerk krijgt een eigen predikant

Groot nieuws voor de Menorahkerk. De plaatselijke Gereformeerde Gemeente in Nederland krijgt voor het eerst sinds de oprichting in 1979 een eigen predikant. Kandidaat D.E. van de Kieft uit Barneveld maakte zaterdagochtend bekend dat hij uit vele beroepen dat van Urk heeft aangenomen.


De Menorahkerk is met 416 leden een middelgrote gemeente in een kerkgenootschap met slechts zeven predikanten op ruim vijftig gemeenten. Ouderling Cees de Vries is er beduusd van dat na vele tientallen beroepen nu niet een 'bedankt' maar een 'aangenomen' richting Urk kwam: ,,Ook de snelheid heeft ons overrompeld. Dinsdag zijn we naar Barneveld gegaan om de beroepingsbrief te overhandigen en zaterdagochtend werd ik al gebeld. Je zou haast denken dat hij van tevoren al geweten heeft dat het Urk moest worden."


Kandidaat Van de Kieft werd drie jaar geleden toegelaten tot de opleiding binnen het kerkverband. Het afgelopen jaar mocht hij preken. Zo was hij ook al eens een zondag te gast op Urk. Komende zondag komt hij voor de tweede keer. Een preekbeurt die eerder al was afgesproken.


De toekomstige predikant was voorheen werkzaam als zorgcoördinator op een basisschool in zijn woonplaats Barneveld, waar hij ook ouderling was in de grote gemeente van die plaats. Kandidaat Van de Kieft is getrouwd en vader van acht kinderen, waarvan een is overleden.


Wanneer de kandidaat bevestigd kan worden als predikant van de Menorahkerk, is nu nog niet duidelijk. De Vries denkt aan ergens in augustus of september. In de tussentijd kan de pastorie naast de kerk klaargemaakt worden voor het gezin.