Het Urkerland
Jelle Hoefnagel. Jelle Hoefnagel.
0

Jelle Hoefnagel beroepen door CGK Zeist

Oud-plaatsgenoot Jelle Hoefnagel (44) is beroepen door de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zeist. Vorige maand rondde hij na elf jaar studie zijn opleiding aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn af.


Hoefnagel heeft een lange weg afgelegd. Via lts, mavo, meao en heao klom hij op tot assistent-accountant, tot hij als dertiger de roeping kreeg om predikant te worden: ,,Ik was na mijn trouwen met mijn vrouw meegegaan naar de Eben Haëzerkerk en daar tot geloof gekomen. Ik werd diaken en toen kwam ook de roeping.”
Om de studie te kunnen volgen moest Hoefnagel zich niet alleen verdiepen in klassieke talen, maar bijvoorbeeld ook in Duits en Engels: ,,Veel literatuur is in die talen. Ik moest me eigenlijk eerst de gereedschappen eigen maken die ik nodig had om te studeren.”

Daar kwam bij dat Hoefnagel betrokken raakte bij een evangelisatieproject in Zwartsluis, waar hij sinds 2009 woont. Ook dat vergde de nodige tijd. Met zijn vrouw Lenie ontving hij in die tijd ook twee adoptiekinderen: Mariel (8) en Reynald (6). Lenie werkt in Talma Haven. Ze bouwt haar werk daar af en het is de bedoeling dat ze stopt als haar echtgenoot aan een gemeente verbonden wordt.

Sinds drie jaar preekt Hoefnagel ook regelmatig. Zo leerde hij het kerkverband in de volle breedte kennen. De gemeente van Zeist zit in de behoudende flank van de kerk en Hoefnagels wortels liggen daar ook. ,,Maar”, zegt hij zelf, ,,zelf praat ik liever niet over stromingen of flanken. Overal waar ik het evangelie mag verkondigen, daar ga ik heen.”

Zeist is een gemeente met bijna 200 leden. Afgelopen zomer preekte Hoefnagel daar twee zondagen achter elkaar: ,,We hadden goede gesprekken, er zijn fijne contacten ontstaan. Op een bepaalde manier had ik dit beroep wel verwacht. Maar of ik dit beroep kan aannemen, is vooral een zaak van gebed. Half januari moet ik beslissen.”