Overzicht: Pasen op Urk

Religie

Helaas vieren we ook dit jaar Pasen in een beperkt samenzijn. Gelukkig is er de mogelijkheid om vanuit huis diensten te beleven. Hieronder een overzicht van diensten die dit weekend online te volgen zijn, en een activiteit in de buitenlucht.

Paaswandeling

In aanloop naar Pasen organiseert de Maranathakerk een Paaswandeling. De route hiervan is te downloaden op de website van de kerk: maranatha-urk.nl.

Geke van der Sloot zingt over Pasen

Alle vier delen van de Paasspecial ‘Geke van der Sloot zingt over Pasen’ zijn vanaf zaterdag op het YouTube-kanaal van Zingen in de Zomer te zien. Tussen de liederen door spreekt jongerenpastor Sjoerd Bakker over Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Geke zingt liederen van haar nieuwe Paas-cd, met medewerking van onder andere Elly Zuiderveld.

Beleef Pasen online mee met Crescendo

Het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo en kinderkoor Klein maar Dapper gaan op herhaling. Aan de vooravond van de paasviering, zaterdag 3 april om acht uur, wordt een bijzonder concert uitgezonden via het YouTube-kanaal van Crescendo en Zingen in de Zomer. ,,Te midden van de crisis mogen we toch Pasen vieren: de Heere is waarlijk opgestaan!’’ Beelden van het concert worden afgewisseld met opnamen vanuit Urk. Dominee G. van Zanden spreekt tussen de gezongen liederen door een verbindend Bijbelwoord. Muzikale medewerking wordt verleend door Hendrik van Veen (orgel) en Gerwin van der Plaats (piano). Het concert is vooraf opgenomen in de hervormde kerk De Bron.

Op tijd opstaan voor Paaswake

De Gereformeerde Kerk Urk houdt aanstaande zondagochtend om zeven uur haar jaarlijkse Paaswake. Er is door veel kerkleden gewerkt aan een mooie afwisselende viering. Zo brengen verschillende jongeren liederen ten gehore. Ook Stichting Musical Groep verleent haar medewerking. Jongerenpastor Sjoerd Bakker spreekt over het thema ‘Een nieuw begin’. Deze dienst is te volgen via de livestream van de GKU en via Urk FM.

Pasen vieren met de Sing4Him

Het is zondag Pasen en dat wordt ‘s avonds ook gevierd tijdens een nieuwe Sing4Him. Ook deze keer is de Sing4Him te volgen via de livestream - er is dus geen mogelijkheid om de Sing4Him live bij te wonen. Tijdens het kijken komen steeds interactieve opdrachten voorbij, waardoor iedereen gewoon mee kan doen vanuit huis. De aanvang is kwart over zeven, er is deze keer ook een doventolk aanwezig. De livestream volgen kan via YouTube (GKU-PKN).