Wilma werkt onder de naam: 'Hart(en)zorg voor Albanië'.
Wilma werkt onder de naam: 'Hart(en)zorg voor Albanië'.

Wilma de Vries op uitzending naar Albanië

Religie

Zes jaar zendingswerk in Albanië, dat is het doel van de 35-jarige Wilma de Vries. In februari volgend jaar hoopt ze te verhuizen naar het Balkanland. Maar ze vertrekt binnenkort eerst naar Engeland voor een cursus van tien weken op het All Nations Christian College nabij Londen. ,,Daar word ik klaargestoomd’’, vertelt Wilma.

,,Op mijn 16e heb ik de Heere leren kennen.’’ Het idee om de zending in te gaan is er dan al. In 2012 gaat ze mee met een jongeren-zendingsreis naar Botswana, vanuit haar Maranathagemeente georganiseerd. In 2014 gaat Wilma voor een halfjaar naar Zuid-Afrika, en het gevoel om iets met zendingswerk te doen blijft, maar er gaan geen deuren open. ,,Toen heb ik het verlangen om de zending in te gaan geparkeerd.’’

...

Wilma staat er niet alleen voor: op Urk heeft ze een thuisfrontcommissie van zeven ‘man’. Zij helpen met het regelen van de zaken. Komende dinsdag 13 september houdt Wilma om 20.00 uur een presentatieavond in de Maranathakerk en vertelt ze meer over haar werk. Iedereen is van harte welkom. Wie een bijdrage wil leveren kan mailen naar tfc.hartenzorg@gmail.com en ze is te vinden op zendingsmaatje.nl.

Lees het hele artikel in Het Urkerland van 8 september.