Het Urkerland

Kandidaat Dirk Baarssen promoveert aan de VU

Urk heeft er een doctor in de godgeleerdheid bij.

Plaatsgenoot Dirk Baarssen is vrijdag aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gepromoveerd op het onderzoek 'Sporen van Comries rechtvaardigingsleer. Een onderzoek naar de receptie van de rechtvaardigingsleer van Alexander Comrie (1706-1774) in de gereformeerde gezindte in Nederland tijdens de twintigste eeuw'.

Baarssen (33) is sinds 2013 kandidaat binnen de Hersteld Hervormde Kerken. Hij gaat door het hele land voor in gemeenten uit het eigen kerkverband, maar ook in zelfstandige gemeenten, evangelisaties en kerken uit bijvoorbeeld de Oud Gereformeerde Gemeenten. De afgelopen jaren werkte hij aan zijn proefschrift, naast het verrichten van pastoraal werk in de HHG Doornspijk en de HHG Nieuwleusen.

De verdediging van zijn onderzoek vond vrijdag plaats in de aula van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hier worden onder andere de predikanten van de Hersteld Hervormde Kerken opgeleid. Bijzonder was dat Baarssen bij deze gelegenheid gekleed was in klederdracht, net als zijn schoonvader Jan Zeeman en vriend Peter Peters, die hem als paranimfen terzijde stonden.