Het Urkerland

Presentatieconcert 'Licht in de storm'

De nieuwste geluidsdrager van Christelijk Mannenkoor Eiland Urk, 'Licht in de Storm', wordt zaterdagavond in de Ichthuskerk door het koor gepresenteerd.  

Een paar weken geleden werd in de Martinikerk van Bolsward de cd opgenomen. Onder leiding van dirigent Gerrit Schinkel, organist Hugo van der Meij en Hendrik van Veen op de piano, was het hard werken voor de koorleden om alle nummers binnen een dag op te nemen. Frans Lucas Brouwer, secretaris van het koor: ,,Toen we eindelijk weer mochten repeteren, zijn we als koor hard aan het werk gegaan om alle nummers die op de cd staan in te studeren. Dat was geen kleinigheid, want er staan, naast een paar traditionele nummers, heel veel nieuwe liederen op deze cd. Die zijn allemaal geschreven en van muziek voorzien door onze dirigent Gerrit Schinkel. Dat instuderen heeft aardig wat zweetdruppels gekost want alle nummers worden vierstemmig door ons gezongen. Omdat er maar weinig tijd zat tussen de opnames en het presentatieconcert, moesten alle nummers in één dag opgenomen worden. Dat ons dat is gelukt is een groot compliment waard. Niet alleen naar de koorleden toe, maar ook voor onze begeleiders en dirigent".

Voorverkoop

Van de nieuwe cd zijn 3.000 exemplaren geperst. ,,In de voorverkoop is al meer dan de helft van dat aantal verkocht. Dat geeft maar weer eens aan dat Eiland Urk bij velen geliefd is en dat de liederen die we zingen tot de verbeelding van de mensen spreken."

Presentatieconcert

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is het presentatieconcert alleen toegankelijk voor genodigden. De avond is te volgen via een livestream op YouTube: youtu.be/y_agbZjOlIY Er zullen zaterdagavond natuurlijk heel veel nummers van de nieuwe cd gezongen worden. 'De fontein des Levens', 'De trouw van God' en 'Reddend Licht in de storm' zijn de titels van liederen die ongetwijfeld voorbij zullen komen. Maar ook het traditionele 'Blijf bij mij Heer' in een arrangement van Frits Bode zal te horen zijn. Wie het eerste exemplaar van de cd krijgt uitgereikt blijft een verrassing. Omdat de cd nu niet bij de kerk kan worden gekocht, staan een aantal koorleden zaterdagochtend op de markt, waar voor belangstellenden de cd te koop zal zijn.


,,Ondanks het feit dat er maar een beperkt aantal mensen aanwezig mogen zijn, hopen we op een mooie dienst, waarin we samen tot lof, eer en dank mogen zingen van onze Heer", aldus Frans Lucas Brouwer. Er zal een kort meditatief woord gesproken worden door koorlid ds. Van Zanden.


Het presentatieconcert begint om 19.00 uur.