Het Urkerland

Eemdijk en Staphorst zijn los

In totaal werden 29 doelpunten in de Hoofdklasse B gescoord. De twee doelpunten van NSC Nijkerk zijn hier bij opgeteld. Het duel met Buitenpost werd gestaakt omdat er nogal wat overtredingen werden gemaakt. Intussen kan Buitenpost zich opmaken voor een verblijf in de eerste klasse. Flevo Boys is mede door het verlies tegen ACV op een promotie-degradatieplaats terecht gekomen. Eemdijk troefde Berkum overtuigend af. Staphorst liet DETO Twenterand achter met een forse nederlaag. HZVV gaf Volendam geen schijn van kans. SC Genemuiden nam drie punten mee bij Purmersteijn. De Dijk verraste SDC Putten en bracht nog meer spanning in de strijd tegen degradatie. Swift kan de titelkansen wel over boord zetten na het verlies tegen Urk.


Richard Karrenbelt naar WHC Wezep

Trainer Richard Karrenbelt heeft een nieuwe club gevonden. Hij gaat in het seizoen 2020-2021 aan de slag bij WHC Wezep. Deze ploeg komt uit in de eerste klasse D van de KNVB en neemt de derde plaats in. Richard Karrenbelt tekent een contact voor een jaar. Hiermee komt dan een einde aan de samenwerking met SV Urk, de club die hij dan drie jaar onder zijn hoede heeft gehad. Op 11 januari ontvangt WHC Wezep zijn huidige ploeg SV Urk in een oefenwedstrijd en kan dan een eerste indruk opdoen van zijn nieuwe ploeg.


Koploper van de eerste divisie. Koploper van de eerste divisie.
0

Late overwinning Schol Orca's

Heel mooi was het niet, maar het damesteam van Schol Orca's won ook de laatste wedstrijd van 2019. De trotse koploper van de eerste divisie versloeg in Sporthal De Vlechttuinen Akrides met elf punten: 75-46. Het bericht dat directe concurrent Uitsmijters verloor, waardoor Schol Orca's nu vier punten los staat, was reden tot extra vreugde.

Lees verder 


0

FC Marléne 2 is laatste tegenstander van De Kof in 2019

De laatste competitiewedstrijd voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 van 2019 wordt gespeeld in Heerhugowaard, tegen de reserves van Eredivisionist FC Marléne. Eerder dit seizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de eerste ronde van de landelijke beker. Toen won De Kof, in een thriller, na strafschoppen.

Lees verder 


Overzicht Hoofdklasse B

Geen echte verrassingen deze speeldag in de Hoofdklasse B. De ploegen in de top vijf wisten allemaal hun wedstrijd te winnen, terwijl de vijf staartploegen geen punten aan hun totaal wisten konden toevoegen.

Lees verder 


Overzicht Hoofdklasse B

Geen echte verrassingen deze speeldag in de Hoofdklasse B. De ploegen in de top vijf wisten allemaal hun wedstrijd te winnen, terwijl de vijf staartploegen geen punten aan hun totaal wisten konden toevoegen.

Lees verder 


Purmersteijn buigt laat voor Urk

De eerste kansen waren voor de bezoekers uit Purmerend. Binnen vijf minuten was Purmersteijn dicht bij een treffer. Het duurde een half uur voordat Urk door Jelle de Boer zich kon laten zien. Het was verdediger Riekelt Jan Brands die na ruim een half uur Urk toch op voorsprong kon zetten. Purmersteijn moest met tien man verder nadat de doorgebroken William de Boer naar de grond werd geduwd. Na ruim tien minuten in de tweede helft werd een natrappende speler van de gasten met rood weggestuurd en dus was het elf tegen negen. William de Boer raakte vervolgens koppend de lat, waarna Richard Strijker nog een keer redding moest brengen. Urk antwoordde met een rake kopbal van Klaas Kramer: 2-0. Het verzet van Purmersteijn was toen helemaal gebroken. Lucas Schraal trof hierna nog twee keer doel en de eindstand op 4-0 bracht.


Urk loot Staphorst 2

Het eerste elftal van Urk heeft een thuiswedstrijd geloot in het bekertoernooi. Op een nader te bepalen datum tussen 10 en 12 december komt Staphorst 2 naar Sportpark De Vormt. Urk 2 heeft het minder getroffen. De ploeg van Albert Mark Nagel speelt in dezelfde periode een uitwedstrijd tegen Flevo Boys 1.


Drie ploegen aan de leiding

Wie pakt de titel van de eerste periode? Er zijn drie ploegen met 19 punten terwijl SC Genemuiden op een punt volgt. De Genemuiders speelden op eigen veld gelijk tegen DETO Twenterand. Eemdijk, zaterdag tegenstander van Urk, leidt de dans op doelsaldo. Swift won met een doelpunt verschil van De Dijk en is eveneens koploper. SDC Putten speelde gelijk bij ACV en heeft evenveel punten als Eemdijk en Swift. Buitenpost verloor in een doelpuntrijke wedstrijd thuis van Volendam, dat eerder op een 0-4 voorsprong was gekomen. Purmersteijn won nipt van HZVV terwijl Flevo Boys twee keer scoorde en toch van Berkum verloor. Eemdijk en NSC Nijkerk kwamen niet tot scoren. Zaterdag zal bekend zijn wie de titel van de eerste periode mag bijschrijven.