Titel naar ACV of DOVO

Hoewel de eerste vijf ploegen op de ranglijst wonnen, lijkt de strijd om de titel zich te gaan toespitsen op twee ploegen. ACV won van ASV Dronten, dat hierdoor de zegereeks van twee wedstrijden afgebroken ziet. DOVO won nipt van Oranje Nassau, maar dat was voldoende voor de drie punten. SC Genemuiden had geen moeite met Eemdijk en won royaal. Staphorst stuurde SDV Barneveld met lege handen terug naar de Veluwe. NSC Nijkerk kon het niet bolwerken bij CSV Apeldoorn. Excelsior’31 en SDC Putten deelden de punten door ieder een keer te scoren. Sparta Nijkerk en AZSV eindigden net zoals ze aan de wedstrijd in Nijkerk begonnen. Urk en Flevo Boys troffen ieder een keer doel.


Geen winnaar in Emmeloord

Wat een derby had moeten zijn, eindigde in zeer matige wedstrijd met een puntendeling tot gevolg. Een fout van Gerrit Tol en Riekelt Jan Brands leverde een doelrijpe kans op voor Flevo Boys. Timo Rorije profiteerde dankbaar van het gebrekkige uitverdedigen van het Urker tweetal. Een ongelukkige handsbal van Arnoud Post in het eigen strafschopgebied betekende twee minuten later een penalty, die door Riekelt Jan Brands werd benut. Gerrit Tol verzuimde vlak voor de pauze de Emmeloorder doelman doelman Rodney Rosink te passeren waardoor de stand gelijk bleef. Na de pauze moest Roelof Strikwerda na twee keer geel het veld verlaten. Het lukte de Emmeloorders om met tien man stand te houden. Doelman Cornelis Koffeman moest zelfs een inzet van Harvey de Boer onschadelijk maken. Urk was aanvallend opnieuw niet in staat indruk te maken, maar een punt was genoeg om Flevo Boys op dezelfde afstand te houden.


'Drie punten pakken bij Flevo Boys'

Zaterdag is het weer zover: de ontmoeting tussen Flevo Boys en Urk. De Emmeloorders sukkelen al het hele seizoen, maar doen volop mee aan de titelstrijd van de derde periode. Urk begon sterk aan deze competitie, maar kan zich momenteel geen verlies permitteren. Trainer Lucas Hoekman: ,,De groep heeft uitstekend getraind en wij willen zaterdag drie punten meenemen naar Urk. Het zijn natuurlijk mooie wedstrijden met een bijzonder karakter. Ik hoop dat het een mooie middag wordt voor de spelers en de Urker supporters." Klaas Kramer en Marinus Snoek zijn vanwege blessures zaterdag niet inzetbaar. De wedstrijd op Sportpark Ervenbos begint om 14.30 uur. De arbitrale leider bij de derby is Jeroen Vredevoogd uit Roden.


Urker turners vullen het podium

De zes Urker turners die afgelopen zaterdag actief waren op de wedstrijd in Putten gooiden hoge ogen. En dat terwijl de jury flink streng was en op elk minimaal detail lette. Maar de turners van CGV Urk lieten zich daar niet door uit het veld slaan en op niveau 14 werd zelfs het hele podium gevuld door Urkers. Hendrik Jan Jelies kreeg het goud omgehangen, William Visser het zilver en Fokke Bakker het brons. In die klasse misten Fredrik de Jong en Martin Oost op een haar na een ereplaats. Op niveau 15 ging Jelle Woort (op de foto) er met de hoofdprijs vandoor.


Urk gaat naar SDV Barneveld

Pakt Urk de draad weer op en worden drie punten aan het totaal toegevoegd? De uitwedstrijd van de equipe van Lucas Hoekman bij SDV Barneveld moet daar uitsluitsel over geven. SDV Barneveld staat op een promotie-degradatieplaats en heeft de drie punten heel hard nodig. Winst voor de thuisclub is dus noodzakelijk om niet verder in het moeras te zakken. Urk-trainer Lucas Hoekman zal alle neuzen dezelfde kant op proberen te krijgen, want als er drie punten aan het totaal kunnen worden toegevoegd, dan neemt de druk af. De samenstelling van zijn equipe zal sterk afhangen van het aantal beschikbare spelers. Gert Jan Nagel kreeg vorige week zijn zevende gele kaart van dit seizoen en is dus zaterdag geschorst. Het is nog maar de vraag of Klaas Kramer en Lucas Visser inzetbaar zullen zijn. Beide spelers waren vorige week (opnieuw) geblesseerd. De wedstrijd op Sportpark Norschoten aan de Barnseweg 9 in Barneveld begint om 15.00 uur. Scheidsrechter is Matthijs Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens.


De Kof verslaat de nummer drie

ZVV Urk/Bakkerij De Kof heeft er vrijdagavond voor gezorgd dat de laatste kans op een spannende ontknoping van de titelstrijd in de Topklasse F, verkeken is. Real Camaradas, de nummer drie, bood goed partij, maar slaagde er niet om de koploper onderuit te halen. Twee goals van Willem Snoek en een treffer van Jelle Zeeman zorgden ervoor dat de voorsprong bij rust 3-2 was. In het vervolg schakelden de Urkers nog een versnelling bij. De gasten scoorden niet meer, terwijl Willem Snoek en Jelle Zeeman de voorsprong uitbouwden naar 5-2.


Urk ontvangt AZSV

Urk moet op eigen veld een lastige klip zien te omzeilen. Zaterdag komt AZSV uit het verre Aalten om als tegenstander van de ploeg van Lucas Hoekman te fungeren. De bezoekers verloren slechts een keer van Urk in zes ontmoetingen. AZSV heeft drie punten minder, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed. Nu de competitie er voor de meeste ploegen voor twee derde deel opzit, breekt de fase van beslissingen aan in de Hoofdklasse B. De wedstrijd begint om drie uur op Sportpark De Vormt.


DOVO pakt titel tweede periode

Zonder zelf te spelen heeft DOVO de eerste prijs van het seizoen te pakken. Concurrent Staphorst kwam op eigen veld tegen Eemdijk niet verder dan een puntendeling in een wedstrijd waarin beide ploegen een keer scoorden. ACV won thuis met een doelpunt verschil van NSC Nijkerk, dat Oranje Nassau dichterbij zag komen. De Groningers verrasten niet alleen CSV Apeldoorn, maar deden dat ook nog eens door zes keer te scoren. Thuisclub CSV Apeldoorn trof vier keer doel, maar dat was dus te weinig. Sparta Nijkerk won op eigen veld nipt van SDV Barneveld, een resultaat waar vooral Flevo Boys blij mee zal zijn. ACV heeft op de algemene ranglijst nog maar twee punten achterstand op DOVO en heeft nog twee wedstrijden tegoed. Vijf ploegen verkeren in degradatiegevaar.


Fris Urk verslaat Excelsior’31

Urk heeft drie punten meegenomen uit Rijssen. De ploeg van Lucas Hoekman speelde fris en aantrekkelijk voetbal, overgoten met een sterk tactisch sausje. De thuisclub had geen antwoord op de speelwijze van Urk. Harmen de Boer opende na een kwartier de score met een fraaie, geplaatste kopbal. Excelsior’31 vond in keeper Lucas Visser een onneembare vesting, met voor zich een sterk spelende Bennie Dunnink. Een tweede doelpunt van Urk werd afgekeurd, Excelsior’31 scoorde twee seconden na het laatste fluitsignaal voor de rust en dus werd deze treffer ook niet toegekend. In de tweede helft kwamen de Rijssenaren er helemaal niet meer aan te pas. Urk speelde sterk en aantrekkelijk voetbal, dat zelfs de complimenten van de meeste supporters van de thuisclub kreeg. Gerrit Tol gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd met een fraaie treffer definitief in het slot waardoor het 0-2 werd en bleef. De thuisclub kreeg zes keer geel, hoofdzakelijk voor opmerkingen aan het adres van de vrouwelijke arbiter en een assistent van hetzelfde geslacht.


Zwemloop op zaterdag 1 april

Zwemmen en lopen - het zijn twee nog altijd groeiende sporten, die op Urk met liefde bedreven worden. Hoe leuk is het om deze twee sporten te combineren in een zwemloop! En zo gaat het gebeuren, want na een succesvolle en gezellige zwemloop van vorig jaar, hebben Annemarie Rustenburg en Babette Jongman besloten om hier een vervolg aan te geven. Op zaterdag 1 april is het zover: de tweede Urker zwemloop staat op het programma. ,,Het wordt een laagdrempelige wedstrijd, ook een beetje als mooie 'warming-up' voor de Suydersee Triathlon, die op zaterdag 15 juli weer gehouden wordt.'' De eerste inschrijvingen voor de zwemloop zijn inmiddels al binnen. ,,Wie volgen?'', vragen de dames uitnodigend. Deelnemers van de zwemloop zwemmen eerst vijfhonderd meter. Aansluitend wordt er vijf kilometer hardgelopen. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Opgeven kan bij KLIF18 Sport, of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De foto is vorig jaar gemaakt door Jannie Snoek.