SV Urk gaat naar koploper Berkum

Wordt de uitwedstrijd van Urk bij Berkum de eerste competitieoverwinning? Het antwoord van trainer Richard Karrenbelt is duidelijk: ,,Dat zou heel mooi zijn. Iedereen die Urk een warm hart toedraagt, gunt het de ploeg." Berkum is koploper samen met AZSV. De wedstrijd in Berkum (Zwolle) wordt gespeeld op Sportpark De Vegtlust aan de Boerendanserdijk 55. De aftrap is om half drie. De leiding is in handen van A.S. Geveling uit Rotterdam.Gebrek aan scorend vermogen nekt Urk

Urk en Staphorst gingen aanvankelijk gelijk op, maar de equipe van Richard Karrenbelt kreeg de eerste kans. Jelle de Boer miste echter van dichtbij, een vaker voorkomend probleem. In het slot van de eerste helft waren er twee mogelijkheden voor Staphorst. De bezoekers zette in het tweede deel meer druk naar voren en daar bleek opnieuw de kwetsbaarheid van Urk. Het was invaller William de Boer die zijn huidige ploeg na een fout van doelman Cornelis Koffeman op voorsprong zette. Dat kon de Urker speaker niet waarderen en noemde zijn naam niet. Het deerde Staphorst niet, want twee minuten later zette captain Ron Mijnheer zijn ploeg op 0-2. Urk probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar opnieuw bleek dat de huidige aanvalsleider niet de aangewezen persoon is om de kansen te benutten. Na drie wedstrijden heeft Urk nog maar een punt verzameld.


Urkers doen mee aan Challenge Almere-Amsterdam

Een pittige uitdaging voor Jan Jongman en Anneke Ruizendaal afgelopen zaterdag. De Urkers deden namelijk mee aan de oudste triatlon van Europa: de Challenge Almere-Amsterdam. Anneke wist een fantastische prestatie neer te zetten en werd eerste in haar leeftijdscategorie van de Nederlanders. Op Europees niveau werd zij tweede. Anneke kwam binnen 11 uur, 12 minuten en 51 seconden over de streep. Ook Jan kwam binnen een goede tijd over de finish. Hij veroverde de zevende plek en werd Europees veertiende. Jan liep de triatlon in 11 uur, 4 minuten en 11 seconden. Beide triatleten behaalden, mede door de weersomstandigheden, hun persoonlijke doelen niet, maar blikken terug op een prachtige prestatie.  

 

 

 

 

 


Inschrijven mixedzaalvoetbal

De inschrijving voor het mixed-zaalvoetbal van ZVV Urk is gestart. De zaterdagcompetitie biedt plaats aan vijftig teams. Teams van het afgelopen jaar hebben voorrang op de inschrijving. Als er ploegen stoppen, is er plek voor nieuwe teams. De competitie start 4 november en stopt op 31 maart. De teams spelen in De Schelp, De Vlechttuinen, de Toernooihal (Creil) en de Evert van Benthemhal (Ens). Inschrijfgeld bedraagt 350 euro. Inschrijven kan tot vrijdag 22 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Staphorst verrast door Ajax

De Hoofdklasse B heeft twee koplopers. Zaterdag werden er maar liefst 33 doelpunten gemaakt. Excelsior’31 en SC Genemuidenvoeren de ranglijst aan. Excelsior’31 stuurde Sparta Nijkerk met een nederlaag naar huis en SC Genemuiden deed hetzelfde met Urk. CSV Apeldoorn kreeg een pak slaag van en bij Zuidvogels. Staphorst liet zich verrassen door het bezoekende Ajax, dat een keer meer scoorde. SDC Putten was duidelijk te sterk voor gast HZVV en AZSV nam drie punten mee bij NSC Nijkerk. Eemdijk won op eigen veld van Huizen. Berkum deed hetzelfde tegen debutant DFS. Huizen staat puntloos onderaan, met boven zich vier ploegen met een punt.


Voetbalschool voor meisjes van start

SV Urk start aanstaande woensdag met de voetbalschool voor meisjes. Tijdens de trainingen wordt vooral aandacht geschonken aan de technische ontwikkeling. Meisjes onder de 9 jaar zijn van harte welkom van twee tot drie uur en meisjes onder de 11 jaar van drie uur tot half vijf. De oudste groep, meisjes onder de 13 jaar, traint van half vijf tot zes uur. De voetbalschool is niet alleen voor leden van SV Urk, ook andere meisjes mogen er trainen. Zij betalen per keer vijftig eurocent. Voor meer informatie: 06-53227993 (Arie Hoekstra).Urk knokt zich naar puntendeling

De eerste competitiewedstrijd dreigde voor Urk op een sportief drama uit te lopen. Maar de spreekwoordelijke messen werden na de pauze geslepen en de inhaalrace werd na een 0-2 tussenstand ingezet. Aanvankelijk ging het moeizaam, maar toen Hessel Snoek het op zijn heupen kreeg moesten alle Nijkerker zeilen worden bijgezet om Urk op afstand te houden. Dat lukte niet, want aanvoerder Jan van Slooten bracht de balans in evenwicht. De matig leidende scheidsrechter Fikkert had het zwaar om beide kampen uit elkaar te houden. Urk was in de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg volop kansen. Goed keeperswerk van de Nijkerker doelman en een flinke dosis pech verhinderden dat de equipe van Richard Karrenbelt alsnog drie punten zou pakken. De thuisclub verdient een compliment voor de manier waarop de achterstand werd weggepoetst.


Competitie hoofdklassen zaterdag van start

Trainer Richard Karrenbelt en zijn selectie zijn klaar voor de competitiestart. Urk ontvangt zaterdag NSC Nijkerk en drie punten pakken is het doel van de thuisclub. SV Urk mist alleen de geschorste Klaas Kramer. De wedstrijd op Sportpark De Vormt begint om drie uur en staat onder leiding van B.J. Fikkert uit Hellendoorn.Winnaars GBU Windmolenloop bekend

De aanwezigheid van de broers Van der Wal ging niet onopgemerkt voorbij gisteravond tijdens de laatste editie van de GBU Windmolenloop. Herman kwam als eerste over de streep binnen 29 minuten en 36 seconden. Zijn broer Geert-Jan finishte als derde. Het jonge talent uit Emmeloord, Luc Beuckens, werd tweede. Hardlopers die minimaal drie keer hadden meegedaan, konden in de prijzen vallen in verschillende klassementen. Bij de mannen was de uitslag verrassend: Jens Dijkstra eindigde op een. Bij de dames won Jacolien Ruizendaal met overtuiging. De 65-jarige Marietje Bolle deed dit bij de veteranen. Peter Gnodde kon, zonder te lopen gisteravond, de winst in het veteranenklassement niet meer ontgaan. In het klassement van de halve windmolenloop werd Jonathan Venema de winnaar. De winnaars kregen na afloop hun prijs en een bos bloemen uit handen van wethouder Freek Brouwer. Op de foto (v.l.n.r.): Agnes Gnodde neemt namens Peter Gnodde de prijs in ontvangst, Marietje Bolle, Jacolien Ruizendaal, Jens Dijkstra en Jonathan Venema.


Scorebord SV Urk in gebruik

Het grootste LED-scorebord van het amateurvoetbal is deze week op Sportpark De Vormt geplaatst. Vrijwilligers van SV Urk onder leiding van Rein Brands zorgden er voor dat het hele project in drie dagen afgewerkt kon worden door Saled en de Urker bedrijven Ten Napel Heiwerken en Jonkers Bouwmetaal. Het scorebord heeft een formaat van vijf bij drie meter en verliest zelfs op grote afstand niets van de leeskwaliteit. Zaterdag wordt het scorebord officieel in gebruik genomen bij de competitiewedstrijd van Urk tegen NSC Nijkerk.