Annemarie Rustenburg pakt podium

Annemarie Rustenburg veroverde afgelopen weekend de tweede plek bij de Ironman in Luxemburg, in haar categorie. Ze finishte binnen de vijf uur, en wel op 4.57 uur. Jan liep 1.53 uur, totaaltijd: 5.22 uur, Gerritte deed er 2.12 uur over, totaaltijd: 5.58, en Johan, die kampte met misselijkheid, liep 2.39 uur, totaaltijd: 6.24 uur. Ook zij drieën leverden een fantastische prestatie! Nadat alle deelnemers finishten, mocht Annemarie Rustenburg het podium betreden en het zilver in ontvangst nemen. Proficiat!


Zaterdag: Obstacle Challenge - vrijwilligers gezocht!

De deelnemers van The Obstacle Challenge Urk zijn er klaar voor! In de afgelopen weken trainden ze volop, om aanstaande zaterdag goed voor de dag te komen - sommigen volgden zelfs een touwklimclinic. Zij zijn goed voorbereid, maar support is altijd dat laatste zetje dat sporters tot het beste resultaat helpt. En nog iets: ,,Wij als organisatie zoeken nog vrijwilligers. Gezellig wordt het zeker, dus, meld je snel aan en bel 06-23650598!''

Lees verder 


Shapers Fitness sponsert zaalvoetballers De Kof

ZVV Urk/Bakkerij De Kof heeft een nieuwe sponsorovereenkomst ondertekend. Shapers Fitness verbindt zich als sponsor aan het eerste team. Komend seizoen komt De Kof 1 uit in de landelijke eerste divisie A. In de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen krijgen de zaalvoetballers naast een training, ook een keer per week krachttraining bij Shapers Fitness. ,,We willen fit en sterk aan het nieuwe seizoen beginnen. We merkten twee jaar geleden tijdens de start van de competitie in deze klasse dat het fysieke verschil vrij groot was, vandaar de krachttraining'', aldus hoofdtrainer Herman Spel. Op de foto: Jelle Zeeman (links, ZVV Urk) en Jelle Romkes (mede-eigenaar Shapers Fitness).


Geslaagd jeugdtoernooi bij de tennisvereniging

Het jeugdtennistoernooi bij T'77 was vorige week een groot succes. Deelnemers uit Urk, Creil, Tollebeek, Marknesse, Espel en Emmeloord kwamen op het sportevenement af. In vijf verschillende groepen speelde iedere deelnemer vier wedstrijden van twintig minuten. In iedere groep werden naderhand de winnaars bepaald en de medailles uitgereikt. Op de foto staat Klaas Kramer, die in de rode groep nét buiten de prijzen viel.


Zusjes Korf rijden tegen elkaar

Het werd een zinderende finale tijdens de grote prijs van Staphorst afgelopen zaterdag. De zusjes Alisha (rechts) en Denise Korf (links) van Stal Horseteam wisten namelijk allebei een finaleplaats te veroveren en streden zo tegen elkaar in de finaleronde van deze springfinale. De zevenjarige Denise verbaasde publiek en jury met haar durf en lef en won uiteindelijk de wedstrijd. Het leverde haar een gevulde envelop en een mooie deken op. Alisha kwam op de vierde plaats terecht. Op dit springconcours waren de zusjes Korf in totaal goed voor drie keer de eerste, twee keer de tweede en twee keer de vierde plaats. Denise reed haar eerste wedstrijden met haar pony Star en werd vierde. Met Dotje maakte ze haar debuut in de wedstrijdscene en werd meteen tweede door alle hindernisbalken te laten liggen en 77 stijlpunten binnen te slepen. Met Dotje won ze uiteindelijk ook de finale. Alisha reed de eerste springrondes op Rintintin en won goud en zilver. Met Spirit pakte ze even later in de koningsklasse L de eerste plaats en het ticket voor de finaleronde.


Hobbyvoetbal komt net iets tekort in derby

Urk 1 heeft de lokale derby tegen een selectie van het hobbyvoetbal met 2-0 gewonnen. Het spelpeil bij de ploeg van waarnemend SV Urk-coach Klaas Hessel Kapitein oogde wat verzorgder, maar de hobbyvoetballers lieten zien dat hun niveau jaarlijks met sprongen omhoog gaat. In de eerste helft waren er over en weer wat kansen, maar na 20 minuten was Gerrit Tol namens SV Urk als eerste succesvol. In de tweede helft brachten beide coaches flink wat andere spelers binnen de lijnen. SV Urk kreeg de meeste kansen, maar doelman Harm Kramer ontpopte zich tot de uitblinker aan de kant van de hobbyvoetballers. Na twee fabuleuze reddingen moest hij vier minuten voor het einde toch capituleren bij een doelpunt van Klaas Romkes. Het massaal opgekomen publiek heeft kunnen genieten van een heerlijke derby. Geen hoogstandjes, maar de sfeer was uitstekend. Binnen de lijnen ging het er vriendschappelijk aan toe terwijl er toch om iedere meter kunstgras werd geknokt. Scheidsrechter Harry van Beek, met jarenlange betaald voetbal ervaring, had samen met zijn neutrale assistenten een rustige avond.


Wie wint de Visco Cup?

Een oude traditie keert vrijdagavond terug op Sportpark De Vorm; het eerste elftal van SV Urk neemt het op tegen een selectie van de beste spelers van het Hobbyvoetbal. De winnaar mag de felbegeerde Visco Cup mee naar huis nemen. De opbrengst van het evenement (entree en verlotingen in de kantine) is bestemd voor Football Plus. De wedstrijd start om half acht en toegang bedraagt twee euro. De voetballers spelen twee keer een half uur. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.Boundati's versterken selectie ZVV Urk/Bakkerij De Kof

De Emmeloordse zaalvoetballers Brahim, Abdel en Redouan Boundati maken per direct de overstap naar ZVV Urk/Bakkerij De Kof. Beide kampen hadden in de afgelopen periode regelmatig contact over een eventuele overstap, maandagavond werd de transfer definitief. De Boundati’s komen over van Futsal Emmeloord, een ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eerste Divisie A. De Kof 1 speelt dankzij het kampioenschap en de daarbij behorende promotie volgend jaar wel weer in deze klasse. Voor Brahim Boundati (midden op de foto) betekent de overstap een rentree in het shirt van ZVV Urk. In 2009 verliet Brahim het toenmalige Tamek 1 om voor Dynamo Lelystad te gaan spelen. Acht jaar later keert hij weer terug naar Urk. Naast Brahim, sluiten ook Abdel (rechts op de foto) en Redouan Boundati aan bij de selectie van De Kof. Abdel was afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij Futsel Emmeloord. Zijn jongere neefje Redouan kreeg onlangs een oproep voor het Nederlands zaalvoetbalteam voor spelers tot negentien jaar.

Lees verder 


Trainingen SV Urk begonnen

De kop is er af voor Richard Karrenbelt. De trainer uit Apeldoorn begon deze week met de trainingen ter voorbereiding op de confrontatie met het hobbyvoetbal. Maandag en dinsdag was de complete selectie aanwezig. De spelersgroep kreeg een aantal pittige trainingen voor de kiezen, maar die werden vooral als nuttig ervaren. Vrijdag wacht de eerste krachtmeting tegen een selectie van het hobbyvoetbal. In een wedstrijd van twee keer een half uur zal Richard Karrenbelt, op de foto samen met assistent Klaas Hessel Kapitein, een eerste indruk krijgen van zijn spelersgroep.


Urk JO o19 ook bekerkampioen

Na het behalen van de titel van de competitie heeft JO 019 van SV Urk zaterdag ook de beker gewonnen. Op neutraal terrein in Emmen nam de ploeg van de succesvolle trainer Albert Mark Nagel vroeg in de wedstrijd een voorsprong door een doelpunt van Lucas de Vries, maar die werd daarna snel ongedaan gemaakt door ONS Boso Sneek JO o19. De Urker jeugdploeg zette hierna aan voor een offensief. Het resulteerde in nog drie doelpunten in de eerste helft. Iede Nentjes, Pieter de Boer en Klaas Romkes waren hier verantwoordelijk voor. Na de hervatting kon Urk JO o19 vrij simpel uitlopen naar 6-1 door twee treffers van Klaas Romkes, maar niet veel later benutten de Friezen een strafschop en bepaalden de eindstand op 6-2. Een aantal Urk spelers waait af en gaat naar de senioren terwijl trainer Albert Mark Nagel afscheid neemt van de club. Een afscheid waar de jonge trainer trost op mag zijn. Twee keer achter elkaar kampioen en als toetje ook nog de beker van het district Noord winnen.