Wiebren Faber Lid van Verdienste SV Urk

De eerste niet-Urker die Lid van Verdienste is geworden, is Wiebren Faber uit Emmeloord. Hij kreeg woensdagavond tijdens de ledenvergadering van SV Urk door scheidend voorzitter Gerrit Meun de versierselen opgespeld. Wiebren Faber begon zijn ‘carrière’ als verzorger bij SV Urk en werd daarna negen jaar vicevoorzitter van de plaatselijke voetbalclub. Weer later was hij tal van jaren begeleider van de scheidsrechters die wedstrijden van het eerste elftal leidden.


Zilveren KNVB-speld voor Gerrit Meun

Gerrit Meun heeft woensdagavond afscheid genomen als voorzitter van SV Urk. Verschillende sprekers, waaronder wethouder Freek Brouwer, bedankten Gerrit Meun voor zijn inzet voor de plaatselijke voetbalclub. Van de club kreeg hij een fotocollage van de voorbije jaren. Het bestuur van de KNVB, district Noord, heeft de vertrekkende voorzitter een zilveren speld toegekend, die door afgevaardigde Jelle van Veen werd opgespeld (zie foto). De ledenvergadering was heel druk bezocht, Gerrit Meun laat een financieel gezonde club achter.


Selectie neemt afscheid van Gerrit Meun

Een bijzonder moment voor vertrekkend voorzitter Gerrit Meun. Zaterdag nam de selectie van Urk afscheid van de man die de club negen jaar heeft geleid. Aanvoerder Jan van Slooten overhandigde hem een bos bloemen. Dit cadeau werd in dank aanvaard, maar de 2-0 overwinning op HZVV maakte het gebaar van de spelersgroep compleet. Gerrit Meun neemt woensdagavond tijdens de ledenvergadering officieel afscheid van de plaatselijke voetbalclub.


Urk op karakter langs HZVV

Urk heeft de derde overwinning op rij geboekt. HZVV zakte na de 1-0 van Hessel Snoek ver weg, maar toen Urk het karwei niet afmaakte kwamen de gasten steeds dichter bij de gelijkmaker. Een schot op de lat en een fabelachtige redding van doelman Cornelis Koffeman voorkwamen de 1-1. Het slotakkoord was voor de equipe van Richard Karrenbelt. Nadat Urk de derde wissel had gebruikt, werd Riekelt Nentjes in stelling gebracht. De linker aanvaller, die op de bank begon, zette de doelman van HZVV op het verkeerde been en maakte een einde aan alle illusies van de bezoekers uit Hoogeveen. Urk stijgt een plaatsje op de ranglijst.


Springers scoren ticket voor NK

Het juniorenteam wist zaterdag in Nunspeet een ticket voor het NK binnen te slepen. Het team trainde de afgelopen weken hard om de moeilijkheid van de sprongen hoog te kunnen houden. En met resultaat. De dames startten met goud op de minitrampoline. Op de tafel namen ze zilver in ontvangst. De onderdelen airtrack en springtoestel met minitrampoline werden ook beloond met een eerste plek. De dames mogen dankzij deze uitslagen op zaterdag 9 december meedoen aan het NK in Sittard. Op de foto (v.l.n.r.): Sietske Schenk, Nadine de Vries, Alie de Boer, Jacoline Post, Marja Hakvoort, Joyce Hartman en Anita Zeeman.


SV Urk neemt het thuis op tegen HZVV

Het gaat deze week meer over de bekerloting dan over de competitiewedstrijd van zaterdag. Toch is de thuiswedstrijd van Urk tegen HZVV van groot belang. Winst kan leiden tot een plaats richting de middenmoot, maar kan ook een koppositie geven in de tweede periode. De bezoekers komen bij verlies in de problemen. De competitiewedstrijd tegen HZVV begint om drie uur. Scheidsrechter is Daan Schaper uit Dokkum.

 


SDC Putten wint inhaalwedstrijd

In de Hoofdklasse B werd maar een wedstrijd gespeeld. SDC Putten ontving zaterdag Huizen. Deze ontmoeting was een inhaalwedstrijd omdat SDC Putten eerder voor de grote beker tegen PSV moest aantreden. SDC Putten kwam tegen Huizen aan de leiding, maar moest al na 24 minuten met tien man verder omdat een speler rood kreeg. Huizen kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte, maar SDC Putten kon nog een keer scoren. Huizen blijft dus onder Urk, dat vierde van onderen blijft staan.


Excelsior’31 periodekampioen

De eerste titel is vergeven Excelsior’31 kwam op eigen veld tegen Ajax niet verder dan een gelijkspel, maar dat deerde de Rijssenaren niet. SC Genemuiden deed goede zaken door Berkum in de streekderby nipt te verslaan. Beide ploegen delen nu de tweede plaats. SDC Putten en AZSV scoorden in het onderlinge duel ieder een keer. Huizen verloor bij DFS Opheusden en zakte terug naar de voorlaatste plaats. NSC Nijkerk liet de punten achter bij HZVV. Sparta Nijkerk won weer eens. Nadat trainer Marco Roelofsen was ontslagen, werd concurrent CSV Apeldoorn verslagen. Staphorst walste over Zuidvogels heen.


Urk boekt eerste winst op vreemde bodem

Na de riante 0-2 voorsprong door doelpunten van Hessel Snoek en Jelle de Boer bezorgde Eemdijk de bezoekers bijna een nachtmerrie. De Bunschoters zagen kans om de achterstand te egaliseren en nog wat kansen te scheppen. Een vlijmscherpe uitval bracht de bal in het bezit van invaller Klaas Romkes, die op zijn beurt Hessel Snoek in scoringspositie zette. De snelle aanvaller liet de defensie van de thuisclub in blessuretijd kansloos. Urk nam eindelijk drie punten mee van vreemde bodem. Het was het resultaat van keihard werken en het benutten van een groot deel van de kansen. Drie concurrenten van Urk verloren en kon de ploeg van Richard Karrenbelt eindelijk de laatste plaats verlaten en staat nu vierde van onderen.