Het Urkerland

Urk loot FC Meppel in beker

Hoewel het amateurvoetbal stilligt, heeft de KNVB vrijdag toch voor de bekercompetitie van het district Noord geloot. Het eerste elftal van SV Urk is daarbij aan FC Meppel gekoppeld. De tegenstander uit Meppel is momenteel lijstaanvoerder in de Tweede Klasse J van het zaterdagvoetbal. Alle vier competitiewedstrijden werden in winst omgezet. De bekerwedstrijd tussen Urk en FC Meppel op Sportpark De Vormt staat voor 14 november gepland. Deze datum is onder voorbehoud van het moment waarop de competitie wordt hervat.


Buitenpost kansloos bij Swift

Buitenpost is in Amsterdam tegen een 6-0 nederlaag aangelopen. De bezoekers kwamen niet in het hoofdstuk voor. Het begint er somber uit te zien voor de Friezen. SC Genemuiden had aan een doelpunt genoeg om NSC Nijkerk met lege handen achter te laten. ONS Sneek pakte het eerste punt door een 3-3 puntendeling bij AZSV. Een uitstekende prestatie van de ploeg uit Sneek. SDC Putten kon thuis niet winnen van Eemdijk. Berkum stuurde het kansloze Buitenpost met een forse nederlaag naar het noorden van Friesland. Berkum is meteen de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. HZVV tegen De Dijk en Flevo Boys tegen Volendam werden afgelast omdat Corona roet in het eten gooide.


Hessel Snoek schiet Urk naar winst

Drie doelpunten van Hessel Snoek hebben Urk de eerste zege bij een uitwedstrijd gebracht. Vroeg in de wedstrijd liet hij de doelman van DETO Twenterand kansloos. De thuisploeg werd af en toe gevaarlijk vanuit de omschakeling en werden er bij de ploeg van Gert Jan Karsten veel schoonheidsfouten gemaakt. Tegen het einde van de eerste helft scoorde Hessel Snoek voor de tweede keer: 0-2. Een fel spelende DETO Twenterand kwam na de hervatting vrijwel direct op 1-2. Het antwoord van Urk volgde snel met een derde treffer van Hessel Snoek. Urk leek op rozen te zitten. Niets was minder waar. De oostelijke ploeg zocht snel de aanval, de organisatie bij Urk zakte ver weg. Het gevolg was dat er vrij snel 2-3 op het scorebord terecht kwam. Met vallen en opstaan sleepte Urk uiteindelijk toch de overwinning over de eindstreep.


Wedstrijd Urk tegen DETO gaat door

De beslissing is gevallen. De competitiewedstrijd tussen Urk en DETO Twenterand gaat zaterdag 10 oktober gewoon door. Een huisgenoot van een speler van de Vriezenveense club bleek besmet met het Coronavirus en is getest. Omdat deze gelukkig negatief was, is besloten de ontmoeting tussen beide teams gewoon door te laten gaan. Uiteraard zonder publiek. Flevo Boys komt niet in actie. Bij tegenstander Volendam is een aantal besmettingen met Covid-19 geconstateerd. Voldoende reden om op 10 oktober niet binnen de lijnen te komen. Om dezelfde reden gaat de competitiewedstrijd tusen HZVV en De Dijk ook niet door. Bij de Amsterdamse club is een aantal Coronabesmettingen aan het licht gekomen.


Flevo Boys onderuit bij SC Genemuiden

SC Genemuiden heeft Flevo Boys de eerste nederlaag in deze competitie toegebracht. En wat voor een, een hele forse meteen. Buitenpost kreeg op eigen veld een pak slaag van NSC Nijkerk. Noordscheschut verloor op eigen veld van DETO Twenterand. De Dijk heeft nog steeds niet gescoord. Zaterdag ging stadsgenoot Swift er met de punten vandoor. Berkum moest in Volendam zijn meerde erkennen. Nipt, maar voldoende voor de drie punten. ONS Sneek verloor op eigen veld van HZVV, dat op gelijke hoogte met Flevo Boys aan de leiding gaat. Eemdijk was te sterk voor het bezoekende AZSV. Vijf ploegen scoorden niet, evenveel ploegen wonnen op vreemde bodem.


Flevo Boys blijft trots bovenaan

Flevo Boys blijft het goed doen. De Dijk werd zaterdag onder de voet gelopen en blijven de ploeg uit Emmeloord trotse lijstaanvoerder. SDC Putten tegen ONS Sneek is afgebroken omdat er geen vervanger gevonden kon worden voor de geblesseerde scheidsrechter. Noordscheschut won bij NSC Nijkerk zonder te een tegentreffer. HZVV won ruim van Buitenpost. DETO Twenterand en Volendam kwamen niet tot scoren. De ontmoeting tussen Swift en Eemdijk is afgelast. Een van de spelers van Eemdijk heeft een besmetting met het virus Covid-19 opgelopen en is uit voorzorg tot afgelasting besloten. De wedstrijd Berkum tegen SC Genemuiden eindigde zaterdagavond in een 3-0 overwinning voor de Zwollenaren.


Urk laat zich aftroeven door AZSV

De voorsprong van Urk kwam tot stand uit een strafschop. De ploeg van Gert Jan Karsten ging gelijk op met de thuisclub die zichtbaar moeite had met de aanpak van Urk. Nadat Klaas Kramer onderuit was geschoten haalde de doelman van AZSV Jan van Slooten binnen de zestien onderuit. Riekelt Jan Brands stuurde hem vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 0-1. Na de hervatting gaf AZSV meer druk op de Urker defensie. En met succes, want het werd vrijwel direct gelijk. Urk had moeite de juiste balans te vinden en de defensie stapelde fout op fout. Na een aantal wissels schoot Riekelt Nentjes op de doelman, een dot van een kans werd om zeep gebracht, AZSV gaf gas en bracht vervolgens de stand op 2-1. Pogingen van Urk om de gelijkmaker te forceren strandden in schoonheid en onmacht. De tweede nederlaag was een feit.


Swift tegen Eemdijk afgelast

Het competitieduel in de hoofdklasse B tussen Swift en Eemdijk dat voor 26 september op het programma stond, is afgelast. Bij een van de spelers van Eemdijk is Corona vastgesteld en was eerder deze week met veel teamgenoten in de kleedkamer. Na overleg met de GGD en de KNVB is besloten geen enkel risico te nemen en over te gaan tot afgelasting. De speler in kwestie ontwikkelde in de loop van de woensdag klachten, waarna hij direct een test onderging. Na de positieve uitslag was de speler donderdag alweer aan de betere hand. Voor zover bekend zijn er niet meer betrokkenen rondom het eerste elftal besmet met het coronavirus. Voor Swift wordt het de tweede keer in dit seizoen dat een wedstrijd niet door kan gaan. Bij de Amsterdammers was er eerder ook een speler besmet met Covid-19.


Flevo Boys gaat alleen op kop

Vier ploegen kwamen niet tot scoren in de Hoofklasse B. Een ervan was Buitenpost, dat op eigen veld ruim verloor van Flevo Boys. Omdat Berkum op Urk twee punten verspeelde en Swift nog een wedstrijd tegoed heeft, gaan de Emmeloorders alleen aan de leiding. Eemdijk veegde DETO Twenterand van de mat en blijft in het spoor van de koploper. AZSV ging verrassend met grote cijfers bij Volendam onderuit. HZVV won royaal de lokale derby bij Noordscheschut. De Dijk was niet opgewassen tegen het bezoekende NSC Nijkerk, dat hiermee de eerste winst van deze competitie pakte. De Amsterdammer hebben in drie wedstrijden nog niet gescoord. Swift blijft bovenin meedraaien door de winst bij ONS Sneek.


Urk laat winst op Berkum liggen

Kansen genoeg voor en zelfs een afgekeurd doelpunt van Urk. Het was daarom onverwacht dat Berkum in de slotfase van de eerste helft op voorsprong kwam. Johson Bacuna ging er als een haas vandoor en verraste de Urker defensie. De bezoekers openden het tweede deel met twee kansen achter elkaar. Het was Urk dat even later op gelijke hoogte kwam. Uitblinker Lucas Schraal haalde onhoudbaar uit: 1-1. Vervolgens moest Richard Strijker schade voor zijn ploeg voorkomen. Om meer druk naar voren te creƫren wisselde Gert Jan Karsten een aantal spelers. Het hielp, Berkum hapte achterin naar adem. De druk op het Zwolse doel werd tegen het einde van de wedstrijd nog groter. Johanns Schrijver schoot hard over en Lucas Schraal vond tot twee keer toe de doelman van Berkum op zijn weg naar succes. Urk bleef op de deur kloppen, maar doelpunten bleven achterwege. Berkum heeft de eerste twee punten verspeeld.