Het Urkerland

Gymvereniging richt sponsorclub op

CGV Urk heeft een sponsorclub opgericht om de gymvereniging financieel een steuntje in de rug te geven. Iedereen mag lid worden van deze Club van 100. Voor wat, hoort wat. Leden van de Club van 100 worden uitgenodigd voor demodagen, bedrijfslogo's worden online geplaatst, tijdens de evenementen worden ze bij de activiteiten betrokken, er komt een jaarlijks overzicht met informatie over hoe het sponsorgeld is besteed en er is een gratis gymles te genieten. Het doel van de Club van 100-leden is om jaarlijks éénmalig honderd euro (meer mag ook!) te sponsoren om zo de gymvereniging te helpen financieel gezond te blijven. Meer informatie: bel naar Dineke Korf, 06-48762693.


Zussen pakken brons op NK

De zussen Williene (12) en Zwenna (9) Timmerman pakten afgelopen weekend allebei het brons op het NK. Williene was succesvol op de brug en Zwenna op het onderdeel sprong. Williene wil graag op een zo hoog mogelijk turnniveau komen en traint daarom meerdere keren per week in Sneek. Ze draaide een fantastisch seizoen, maar is in de groei en raakte voor de halve finale van het NK geblesseerd. Toch redde ze het op het onderdeel brug en mocht ze naar de finale van afgelopen zaterdag. Niet voor niets, zo bleek, want ze pakte het brons. Zwenna kwam uit op het onderdeel sprong en werd ook derde. Zij heeft dezelfde ambities als zus Williene en gaat met ingang van het volgend seizoen ook in Sneek trainen.


Flevo Boys terug in Hoofdklasse

De Hoofdklasse B heeft volgend seizoen een bekende naam onder de zestien deelnemers. Flevo Boys won zaterdag overtuigend bij Brielle en rondt daarmee een succesvol seizoen af. Eerst werd de districtsbeker Noord gewonnen en het afscheid van trainer van trainer Inne Schotanus werd bekroond met een plaats in de Hoofdklasse. Huizen ging op eigen veld fors onderuit tegen Xerxes DZB en is daardoor gedegradeerd. DETO Twenterand en WHC kunnen zich ook nog bij de lijst van nieuwe hoofdklassers voegen. Zij spelen de finale tussen Hoofd- en eersteklassers. Daarna komen de verliezers nog een paar keer in actie om te strijden om de laatste plaats in de Hoofdklasse.


Geslaagd Dayseadaytoernooi voor pupillen

Het mooiste Urker succes van afgelopen zaterdag op de voetbalvelden aan de Vormtweg, kwam op naam te staan van JO9. Voor het eerst wist een Urker ploeg in die leeftijdscategorie de hoofdprijs te pakken op het grote en ambitieuze Dayseadaytoernooi. Zelfs ploegen van BVO's zoals Groningen, Emmen en KV Mechelen werden aan de zegekar gebonden en ook in de finale tegen Achilles was JO9 overtuigend. Er werd met maar liefst 4-1 gewonnen. De mannen die hiervoor zorgden staan op de teamfoto, bovenste rij, van links naar rechts: Freddy Loosman, Willem Hendrik Romkes, Pieter Louw Post, Jorrit Bakker, Brian Nederlof en op de onderste rij: Ruben van Eerde, William Pasterkamp, Zion Smit en Andries Buter. Ook andere teams genoten van het altijd succesvolle toernooi, of er nou gewonnen werd of verloren. Meelevende ouders, teambuilding en spelplezier staan altijd garant voor een mooi voetbalfeest. Zelfs in de regen!

Lees verder 


Arjan Meun bereidt zich voor op een enorme uitdaging. Arjan Meun bereidt zich voor op een enorme uitdaging.
0

Handbikend 1.000 meter omhoog

Het is bijna zover: de handbikebattle van Arjan Meun in Oostenrijk. Tijdens de 21 kilometer op weg naar de Kaunertaler Gletscher, moet hij 1.000 loodzware meters omhoog klimmen. En dat in een handbike, dus puur op armkracht.

Lees verder 


Volleyballers sluiten seizoen af

Volleybalvereniging Urk sloot afgelopen zaterdag het seizoen af in een gezellige sfeer. Aan het jaarlijkse toernooi in Sporthal De Schelp, nu met de naam MaDis, deden vijftien teams mee, verdeeld over drie klassen. Vishandel Koffeman won in de wedstrijdklasse, terwijl de Freggels de beker in de recreantenklasse-hoog in ontvangst mochten nemen. Team Nentjes was het sterkst bij de recreanten-laag. Mooi was de deelname van het meisjesteam van Tineke Jerusalem. De volleyballers van 12 en 13 jaar wonnen zelfs een wedstrijd en bleken het sportiefst: de Fair Play Cup was voor hen.


HZVV alsnog gedegradeerd

Opnieuw is er een ploeg uit de Hoofdklasse B gedegradeerd. HZVV ging zaterdag met 0-1 ten onder tegen Montfoort en daarom speelt de ploeg uit Hoogeveen volgend seizoen in de eerste klasse. Huizen kwam niet in actie. De Huizenaren spelen 9 juni thuis tegen Xerxes DZB in een poging het verblijf in de Hoofdklasse met een seizoen te verlengen. Voor Berkum en Excelsior’31 zit de nacompetitie er op. Beide ploegen konden het zaterdag niet bolwerken en spelen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. Ajax is wel een ronde verder. De Amsterdammers verloren zaterdag met 2-0 van Ter Leede waardoor de score na twee wedstrijden gelijk was. Ajax benutte de strafschoppen beter en komen nu twee keer uit tegen Hoek. Flevo Boys won op eigen veld van Rijsoord en speelt nu op 9 juni een uitwedstrijd tegen Brielle. Winst van Flevo Boys betekent dat de Emmeloorders volgend seizoen in de Hoofdklasse terugkeren.


Met de klok mee: show van de meesters, aan de bak met teamwork en zo hoog mogelijk Met de klok mee: show van de meesters, aan de bak met teamwork en zo hoog mogelijk 'kicken'.
0

Joshua Morren is Fightmaster van het jaar

Ruim honderdveertig jeugdleden van Hapkidovereniging Urk - Chongmukwan gingen zaterdag in Sporthal De Vlechttuinen de strijd met elkaar aan. Het werd als vanouds een gave verenigingsdag vol van springen, klauteren en hapkidostoten en -trappen. Met natuurlijk een winnaar. De tienjarige Joshua Morren mag het hele jaar met trots de titel Fightmaster dragen!

Lees verder 


Urk zwicht voor kampioen Eemdijk

Een half uur lang kon Urk titelkandidaat Eemdijk in spanning houden. Toen de bezoekers op dat moment een voorsprong namen, zakte de ploeg van Richard Karrenbelt in. Eemdijk gaf nog meer gas, op jacht naar een ruimere voorsprong. Toen het na een kwartier in de tweede helft 0-2 werd leek Urk alle schroom van zich af te gooien. Verschillende spelers van Eemdijk kregen krampverschijnselen. Urk schreeuwde om een penalty toen Klaas Romkes binnen de zestien werd vastgehouden. Een doelpoging van Gerrit Tol, na een fraaie aanval, verdiende een beter lot. Nadat doelman Cornelis Koffeman was gewisseld kon Eemdijk het kampioenschap gaan vieren. En dat is een felicitatie waard.


Selectie Urk 1 seizoen 2018-2019

De Technische Commissie van SV Urk heeft bij monde van bestuurslid Gert Jan Nagel de namen van de eerste selectie voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Nieuw in de selectie zijn de doelmannen Richard Strijker (van Drachtster Boys) en Hendrik Bakker (JO-19). Robin Gort is als doelman ook aan de selectie toegevoegd. Lucas Visser behoort ook tot de selectie groep doelmannen waaruit Richard Karrenbelt een keuze gaat maken voor de opvolging van Cornelis Koffeman. Verdedigers zijn Bennie Dunnink, Maarten Dijkhuizen, Riekelt Jan Brands, Klaas Kramer, Ronald Wezelman, Jon Hakvoort, Dick Hakvoort en als middenvelders mogen Lucas Nagel, Marinus Snoek, Jan van Slooten, Pieter Brands, Johan Loosman, Riekelt Nentjes en Gerrit Tol een basisplaats zien te veroveren. Hessel Snoek, William de Boer, Jelle de Boer, Klaas Romkes en Lucas Schraal staan als aanvallers te boek.