Het Urkerland
0

FC Marléne 2 is laatste tegenstander van De Kof in 2019

De laatste competitiewedstrijd voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 van 2019 wordt gespeeld in Heerhugowaard, tegen de reserves van Eredivisionist FC Marléne. Eerder dit seizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de eerste ronde van de landelijke beker. Toen won De Kof, in een thriller, na strafschoppen.

Lees verder 


Overzicht Hoofdklasse B

Geen echte verrassingen deze speeldag in de Hoofdklasse B. De ploegen in de top vijf wisten allemaal hun wedstrijd te winnen, terwijl de vijf staartploegen geen punten aan hun totaal wisten konden toevoegen.

Lees verder 


Overzicht Hoofdklasse B

Geen echte verrassingen deze speeldag in de Hoofdklasse B. De ploegen in de top vijf wisten allemaal hun wedstrijd te winnen, terwijl de vijf staartploegen geen punten aan hun totaal wisten konden toevoegen.

Lees verder 


Purmersteijn buigt laat voor Urk

De eerste kansen waren voor de bezoekers uit Purmerend. Binnen vijf minuten was Purmersteijn dicht bij een treffer. Het duurde een half uur voordat Urk door Jelle de Boer zich kon laten zien. Het was verdediger Riekelt Jan Brands die na ruim een half uur Urk toch op voorsprong kon zetten. Purmersteijn moest met tien man verder nadat de doorgebroken William de Boer naar de grond werd geduwd. Na ruim tien minuten in de tweede helft werd een natrappende speler van de gasten met rood weggestuurd en dus was het elf tegen negen. William de Boer raakte vervolgens koppend de lat, waarna Richard Strijker nog een keer redding moest brengen. Urk antwoordde met een rake kopbal van Klaas Kramer: 2-0. Het verzet van Purmersteijn was toen helemaal gebroken. Lucas Schraal trof hierna nog twee keer doel en de eindstand op 4-0 bracht.


Urk loot Staphorst 2

Het eerste elftal van Urk heeft een thuiswedstrijd geloot in het bekertoernooi. Op een nader te bepalen datum tussen 10 en 12 december komt Staphorst 2 naar Sportpark De Vormt. Urk 2 heeft het minder getroffen. De ploeg van Albert Mark Nagel speelt in dezelfde periode een uitwedstrijd tegen Flevo Boys 1.


Drie ploegen aan de leiding

Wie pakt de titel van de eerste periode? Er zijn drie ploegen met 19 punten terwijl SC Genemuiden op een punt volgt. De Genemuiders speelden op eigen veld gelijk tegen DETO Twenterand. Eemdijk, zaterdag tegenstander van Urk, leidt de dans op doelsaldo. Swift won met een doelpunt verschil van De Dijk en is eveneens koploper. SDC Putten speelde gelijk bij ACV en heeft evenveel punten als Eemdijk en Swift. Buitenpost verloor in een doelpuntrijke wedstrijd thuis van Volendam, dat eerder op een 0-4 voorsprong was gekomen. Purmersteijn won nipt van HZVV terwijl Flevo Boys twee keer scoorde en toch van Berkum verloor. Eemdijk en NSC Nijkerk kwamen niet tot scoren. Zaterdag zal bekend zijn wie de titel van de eerste periode mag bijschrijven.


Urk komt goed weg in Staphorst

Het is Urk gelukt zonder al te veel schade uit Staphorst weg te komen. Dankzij een handvol formidabele reddingen van doelman Richard Strijker kon de nul worden gehandhaafd. Urk begon sterk en na tien minuten nam Staphorst het initiatief over. De Staphorster aanvallen waren soms zo haastig dat de controle zoek was. In de tweede helft beet Urk meer van zich af. Echter scoringskansen kwamen er te weinig. Staphorst probeerde met een alles of niets aanpak de winst te forceren. Ook hierbij werd veel te snel richting Urker doel geschoten. Het mondde uit in een rommelig, maar toch aantrekkelijk duel dat geen winnaar kende en waarin geen doelpunten konden worden opgetekend. Urk kreeg opnieuw veel kaarten, vier deze keer. De zorgen om het ontbreken van een echte goaltjesdief blijven bestaan.


Lea Romkes is niet te stuiten en scoort 26 punten tegen Baros. Lea Romkes is niet te stuiten en scoort 26 punten tegen Baros.
0

Energiek Schol Orca's pakt opnieuw volle buit

Door heel veel energie in de wedstrijd te gooien, won Schol Orca's afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd van Baros uit Rotterdam. De voorsprong die de ploeg meteen in het eerste kwart opbouwde, bleek noodzakelijk, want niet alles ging goed in het vervolg van de wedstrijd. Toch was er genoeg reden voor optimisme, onder andere de hoge score: 85-71.

Lees verder 


Flevo Boys in gevarenzone

Er zijn twee nieuwe leiders in de Hoofdklasse B. SDC Putten versloeg overtuigend Flevo Boys, dat zich in de kelder van de Hoofdklasse B bevindt. Eemdijk had aan een doelpunt genoeg om de volle winst mee te kunnen nemen bij DETO Twenterand, dat alleen onderaan staat. Swift kreeg een afstraffing bij NSC Nijkerk, dat Urk op de ranglijst passeerde. Berkum sloot door de winst op Purmersteijn aan bij de middenmoot. Volendam en Staphorst scoorden ieder een keer. Eenzelfde puntendeling was er ook bij de ontmoeting tussen De Dijk en Buitenpost. Beide ploegen staan een punt boven rode lantaarndrager DETO Twenterand. ACV verloor de streekderby bij HZVV met een verschil van een doelpunt.