Het Urkerland

Voetbalseizoen 2021-2022 van start met training

De kop is eraf voor de eerste selectie van SV Urk. Maandag- en dinsdagavond werden de eerste trainingen afgewerkt in de aanloop van het nieuwe voetbalseizoen. Het leek een valse start te worden omdat trainer Gert Jan Karsten amper bezig was met zijn inleiding en meteen de sproei installatie uit de startblokken schoot. Deze week wordt nog op donderdagavond getraind. Zaterdag wacht de eerste oefenwedstrijd bij Spakenburg, dat uitkomt in de Tweede Divisie.


Jannie plaatst zich voor NK

Tijdens de regiokampioenschappen die zaterdag werden gehouden in IJsselmuiden, heeft Jannie Nentjes zich met haar paard Everest weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Lees verder 


Archieffoto.
0

Polderderby op 25 september

De agenda’s van de voetballiefhebbers kunnen ingevuld worden. Het eerste elftal van SV Urk begint het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B met een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut. De meest aansprekende krakers tegen Flevo Boys en SC Genemuiden worden op een later tijdstip afgewerkt. Beide concurrenten komen wel eerst naar Sportpark De Vormt.

Lees verder 


Opent competitie tegen Noordscheschut

Pak de agenda’s er maar bij. De eerste kraker van het nieuwe voetbalseizoen thuis tegen Flevo Boys kan op 25 september genoteerd worden. De competitie begint op 28 augustus, ook dan speelt Urk thuis. Noordscheschut komt het spits afbijten op Sportpark De Vormt. Op 11 december komt SC Genemuiden naar Urk. De competitie eindigt op zaterdag 28 mei. Op verschillende data speelt het eerste elftal van SV Urk ook in de bekercompetitie van het district Noord.


Doelpuntrijke afscheidswedstrijd

Acht mooie doelpunten, veel gemiste kansen en herinneringen ophalen. Allemaal ingrediënten die terug te voeren zijn op de afscheidswedstrijd van Maarten Dijkhuizen en Gerrit Tol. Urk 1 had na dertig minuten een 3-0 voorsprong. Na de pauze een aantal wissels bij ‘Team Dijkhuizen’ met spelers uit het eerste elftal. Dat hielp om de balans in de krachtsverhoudingen enigszins terug te brengen. William de Boer en een benutte penalty van Maarten Dijkhuizen brachten de stand naar 3-2 voor Urk 1. Twee doelpunten van Fokke Willem Hoekstra bracht Urk 1 naar 5-2. De nastoot was van William de Boer, die ‘Team Dijkhuizen’ na de pauze was komen versterken. Hij bepaalde de eindstand op 5-3. Het afscheid van Maarten Dijkhuizen en Gerrit Tol ontroerde de mensen met een ‘SVU-hart’. Beide spelers kregen een cadeau uit handen van voorzitter Dick Hellinga en Tiemen Kramer van Supportersvereniging De Brulboei.


Freek Koffeman snelste loper

Vooraf uitspreken dat je gaat winnen. Er zijn weinig hardlopers die dat hardop durven zeggen. Freek Koffeman wel. Hij maakte het waar tijdens de GBU Windmolenloop en finishte in een dik PR van 29.21.

Lees verder 


Oefenduels Urk afgeblazen

Hoewel veel maatregelen omtrent het coronavirus zijn versoepeld, is voetballen tegen andere clubs voor senioren bij de amateurs nog altijd taboe. Daarom gaan de oefenwedstrijden van Urk tegen Flevo Boys en SC Genemuiden niet door.

Lees verder