Het Urkerland

Urk wint verdiend van Berkum

Urk heeft zaterdagmiddag het nog ongeslagen Berkum met 0-1 geklopt. Urk was de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen op een doelpunt. Het duurde tot de 67ste minuut voordat de 0-0 van het scorebord verdween. Johannes Schrijver produceerde de Urker treffer. Daarna was er kans op meer, maar het bleef spannend tot aan het slot. De keepers aan beide zijde zorgden ervoor dat de ene Urker treffer de enige van de middag zou blijven. De Urkers hebben zich door de tweede winst gevoegd bij een peloton van zes clubs met zes punten, achter koploper Swift met zeven punten.


Staphorst verpulvert Purmersteijn

De Hoofdklasse B heeft Swift als nieuwe leider. NSC Nijkerk werd door ACV verslagen en verliest daardoor de koppositie. Staphorst kwam laat in de middag in het veld bij Purmersteijn en scoorde maar liefst acht keer. Volendam maakte korte metten met DETO Twenterand en staat nu derde op de ranglijst. SC Genemuiden boekte de eerste overwinning, Eemdijk was het slachtoffer van de Genemuider dadendrang. SDC Putten trakteerde Buitenpost op de eerste nederlaag van dit seizoen. De Dijk verloor opnieuw, nu bij HZVV. Flevo Boys kon opnieuw niet winnen, maar pakte wel een punt tegen Swift, dat dus leider is.


Berkum verrast Staphorst op eigen veld

De topper tussen SC Genemuiden en ACV is onbeslist geëindigd. Beide ploegen scoorden wel twee keer. De grootste verrassing van zaterdag kwam op naam van Berkum. De Zwolse ploeg maakte een figurant van het op eigen veld spelende Staphorst. Buitenpost blijft het goed doen. In de eerste wedstrijd voor eigen publiek werd DETO Twenterand aan de kant geschoven. Flevo Boys kam achter tegen HZVV, maar de thuisclub kam alsnog op gelijke hoogte. Swift zette het bezoekende SDC Putten overtuigend aan de kant. Volendam stelde voor eigen publiek zwaar teleur en moest tegen NSC Nijkerk een zware nederlaag incasseren. Eemdijk heeft thuis van Purmersteijn gewonnen.


Flevo Boys krijgt enorme dreun

De kop is er af in de Hoofdklasse B. Meteen werd duidelijk welke ploegen serieuze plannen hebben om de doelstelling van promotie te halen. Purmersteijn walste over Flevo Boys heen (4-0) en Volendam maakte er vier op en tegen Urk. Zes ploegen kwamen zaterdag niet tot scoren. Buitenpost leidde lang, maar ACV kwam uiteindelijk toch langszij. SC Genemuiden is het seizoen met een nederlaag (1-0 bij Berkum) begonnen. Swift is het debuut in de Hoofdklasse begonnen met een 0-1 overwinning DETO Twenterand. SDC Putten trof tegen Eemdijk ook maar een keer doel, maar pakte wel drie punten. De Dijk leed een 3-0 nederlaag bij NSC Nijkerk. Staphorst zette meteen koers naar de kopgroep door HZVV te verslaan.


Urk kansloos tegen Volendam

De equipe van Richard Karrenbelt kent een valse start in het seizoen 2019-2020. De thuisclub kwam na tien minuten wel op voorsprong, maar gaf daarna het heft uit handen. Urk liet zich terug zakken, Volendam profiteerde. Een vrije trap van Volendam werd door Richard Strijker niet goed beoordeeld: 1-1. Nog voor de pauze maakten de Volendammers er 1-2. Urk liet zich daarna nog wel een paar keer voor het doel van de bezoekers zien, maar verder dan een handvol corners kwam het niet. Na de hervatting bouwde Volendam de score via de paal uit naar 1-3. Een paar seconden voor het laatste fluitsignaal kwam er nog 1-4 op het scorebord te staan.


Zaterdag: Obstacle Challenge

The Obstacle Challenge Urk vindt zaterdag 31 augustus weer plaats. Dit jaar is uitgeweken naar het terrein van Sortas Recycling aan de Griend. De organisatie hoopt daar vele enthousiaste sporters te mogen begroeten.

Lees verder 


Urk sluit voorbereiding winnend af

Door drie treffers van William de Boer kon Urk de laatste oefenwedstrijd met een goed gevoel afsluiten. Go Ahead Kampen kwam wel op voorsprong, maar toen de eersteklasser ‘targetman’ en routinier Jurian Zandbergen met een zware blessure (waarschijnlijk gescheurde kruisband) zag vertrekken, leek de ploeg een tijdlang aangeslagen. Urk profiteerde even later met een fraai doelpunt van William de Boer. Na bijna een half uur bracht dezelfde speler zijn ploeg met een fraaie kopbal, na aangeven van Riekelt Jan Brands, op voorsprong. In het tweede deel slurpte de hitte van beide ploegen vrijwel alle energie weg, maar Urk kreeg nog wel een penalty, die door Marinus Snoek niet verzilverd werd. Tien minuten voor het eindsignaal bepaalde William de Boer met zijn derde treffer de eindstand op 3-1.


Urk 1 kent geen pardon met clubgenoten

Een half uur kon Urk 2 gelijkwaardige tegenstand bieden, al was de stand toen al 1-0 in het voordeel de eerste selectie. Nadat het 2-0 was geworden schroefde de ploeg van Richard Karrenbelt het tempo op, maar desondanks kon de tweede selectie leuke staaltjes voetbal laten zien. Nog voor de pauze werd het 3-0. In het vervolg werd nog vijf keer gescoord. Vier ervan kwamen op naam van spelers van de eerste selectie. Het achtste en laatste doelpunt was een eigen treffer van een van de spelers van de ploeg van Albert Mark Nagel. De doelpunten van Jan van Slooten en William de Boer sprongen er uit wat betreft de schoonheid. Maar ook de treffer van Lucas Schraal mocht er zijn.


Oefenwedstrijd Urk 1 tegen Urk 2

Er komt toch nog een oefenwedstrijd voor de spelers van SV Urk. Vanavond (dinsdag) speelt Urk 1 tegen de het tweede team van de plaatselijke voetbalclub. Aanvankelijk zou Jong Almere City naar Sportpark De Vormt komen, maar die ploeg heeft op het laatste moment afgezegd. De onderlinge ontmoeting tussen de eerste en tweede selectie van SV Urk kan best een boeiend spektakel worden. Dat werd een poosje geleden ook al wel duidelijk toen beide selecties elkaar ook al eens betwisten. Het is voor de spelers die tegen het eerste elftal aanleunen een unieke kans om zich in de kijker te spelen bij Richard Karrenbelt. Voor spelers die (nog) niet zeker zijn van een basisplaats in de hoofdmacht de gelegenheid de trainer hun kwaliteiten nog maar eens te tonen. De aftrap op Sportpark De Vormt is om 19.30 uur.