Het Urkerland

Staphorst periodewinnaar

Met een kleine, maar overtuigende winst op De Dijk heeft Staphorst de kroon op het werk in de tweede periode gezet. De Staphorsters zijn als periodewinnaar zeker van deelname aan de strijd om een plaats in de Derde Divisie. SC Genemuiden maakte een figurant van NSC Nijkerk, waar de problemen zich opstapelen na de door de KNVB opgelegde aftrek van drie punten. HZVV klimt door de winst bij SDC Putten naar de vijfde plaats. Buitenpost, dat eerder een punt moest inleveren van de KNVB, kreeg een flinke nederlaag bij Volendam te verwerken. Berkum en Swift scoorden ieder twee keer. Flevo Boys en Eemdijk konden het net niet vinden. ACV sleepte in een geel gekleurde wedstrijd drie punten weg bij Purmersteijn.


SC Genemuiden blijft in achtervolging

De kopgroep van de Hoofdklasse B blijft winnen. De spanning wordt met de week groter en kon Staphorst zaterdag nog niet de titel van de tweede periode pakken. Een doelpunt was genoeg voor de winst op NSC Nijkerk, maar Eemdijk liet tegen SDC Putten geen steken vallen. ACV liet hekkensluiter Buitenpost kansloos. Gelukkig voor de Friezen sloten ook Purmersteijn (tegen HZVV) en DETO Twenterand (bij De Dijk) verliezend af. Flevo Boys verspeelde bij Swift in de slotfase twee kostbare punten. SC Genemuiden walste met ruime cijfers over het wisselvallige Volendam heen.


Marinus Snoek speelt 200 wedstrijden

Voorafgaande aan het duel tussen Urk en Berkum werd Marinus Snoek in het zonnetje gezet. De middenvelder kreeg bloemen uit handen van voorzitter Dick Hellinga omdat hij 200 wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld. De wedstrijd tegen Berkum was eigenlijk zijn 202-de in de Urker hoofdmacht, maar omdat zijn ploeg vorig eek een uitwedstrijd bij SC Genemuiden speelde kreeg hij de bloemen en een cadeaubon zaterdag uitgereikt.


Hardwerkend Urk wint van Berkum

In een aantrekkelijke eerste helft nam Urk halverwege een 1-0 voorsprong. William de Boer schoot de bal laag over de grond langs de muur van Berkum en was ook de doelman kansloos op deze inzet. Urk dicteerde het spel, maar tegen het einde van de eerste helft diende zich een lichte kentering aan. Het tempo lag hoog en de ploeg van Richard Karrenbelt zette vroeg en veel druk naar voren. Trainer Arno Hoekstra zette in het tweede deel de poppetjes anders neer en ontstond er een rommelig spelbeeld. Toch kon Berkum geen vuist maken, ondanks diverse schoonheidsfoutjes aan Urker zijde. Toen Lucas Schraal via een verdediger de stand op 2-0 bracht, was de weerstand van Berkum gebroken. Urk stijgt door deze overwinning maar de zevende plaats op de ranglijst.


Margot Visscher dreigt de bucket binnen te dribbelen. Margot Visscher dreigt de bucket binnen te dribbelen.
0

Schol Orca's maatje te groot

Het werd nooit echt spannend afgelopen zaterdagavond in de wedstrijd van de dames van Schol Orca's tegen Trajanum uit Nijmegen. Toch was de uitslag niet bijzonder groot. De supporters in Sporthal De Vlechttuinen zagen dat de Urker basketballers het in de laatste minuten lieten afweten, waardoor het gat van twintig punten teruggebracht werd tot slechts negen: 74-65.

Lees verder 


Stuiptrekking van Buitenpost

Onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse B viel de overwinning van Buitenpost op. DETO Twenterand werd op eigen veld verslagen. De Dijk won voor de derde keer op rij. Deze keer was Berkum het slachtoffer van de Amsterdamse dadendrang. SDC Putten verloor op eigen veld van Swift. Flevo Boys kam thuis tegen NSC Nijkerk niet verder dan een gelijkspel. Staphorst won overtuigend van Volendam en kreeg opnieuw geen doelpunt tegen. ACV maakte thuis geen fout in de derby tegen HZVV. Eemdijk won nipt bij Purmersteijn, dat het steeds moeilijker krijgt. SC Genemuiden profiteerde door zelf te winnen en steeg in de rangschikking.


Urk afgetroefd door SC Genemuiden

Twee lucky goals van de thuisclub waren genoeg voor de het binnen halen van drie punten. Al na vier minuten lag de bal al achter doelman Richard Strijker. Niet veel later kreeg Hessel Snoek de bal niet in het Genemuider doel. Urk na wel het initiatief, maar wist amper kansen te scheppen. In de tweede helft speelde SC Genemuiden meer naar voren, zette eerder druk. Urk kwam maar moeilijk onder de druk weg. Een vrije trap net buiten de zestien leidde de 2-0 in. De bal verdween in de kruising, achter doelman Richard Strijker. De ploeg van Richard Karrenbelt zette wel een paar keer aan, maar kreeg de bal niet in het Genemuider doel.


Urk verslaat Putten

Ook de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd na de winterstop is door Urk in winst omgezet. Tegenstander SDC Putten werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. In een vrij fysieke wedstrijd, prima geleid door scheidsrechter Weiland, kwam de thuisploeg vijf minuten voor rust op voorsprong door een doelpunt van Lucas Schraal. Na rust was er een optisch overwicht voor de gasten, maar toen William de Boer een kwartier voor tijd de voorsprong verdubbelde, was het gedaan met het verweer van SDC Putten, vooral toen opnieuw William de Boer amper drie minuten later opnieuw wist te scoren, en daarmee de 3-0 eindstand op het scorebord wist te zetten.


Staphorst niet af te stoppen

De ploegen die in de kelder van de Hoofdklasse B verkeren, roeren zich behoorlijk. Flevo Boys duwde Buitenpost verder in het moeras en kunnen de Friezen zich nu al opmaken voor de eerste klasse. De Dijk is goed bezig. Zaterdag werd HZVV aan de zegekar gebonden en hierdoor krijgen de Amsterdammers zich op een positie buiten de gevarenzone. DETO Twenterand nam verrassend drie punten mee bij Volendam en klimt uit het dal. Staphorst speelde Purmersteijn van de mat en neemt de leiding over van Eemdijk, dat op eigen veld van ACV verloor. Swift en NSC Nijkerk scoorden ieder twee keer. Berkum trof drie keer doel bij SC Genemuiden, dat niet tot scoren kwam.