Het Urkerland

Basketballers blij met speeltijd

De drie Urker basketballers in de eredivisie zijn blij met de wedstrijden die ze in deze tijd van corona mogen spelen. Hennie van Schaik (17) en Lea Romkes (18) knokken voor de punten met Utrecht Cangeroes, terwijl Bart van Schaik (21) met zijn Landstede Hammers uit Zwolle verwikkeld is in een spannend gevecht om de landstitel.

Lees verder 


Technische staf SV Urk verlengt

De technisch staf van SV Urk blijft in het seizoen 2021-202 ongewijzigd. De assistent-trainers Henri Romkes en Albert Mark Nagel hebben hun contract met de plaatselijke voetbalclub met een jaar verlengd.

Lees verder 


Lucas Hoekman trainer van Nunspeet

Voor de derde keer in zijn carrière gaat Lucas Hoekman aan de slag bij Nunspeet. De trainer werd door Nunspeet benaderd en na een paar gesprekken werd een principeovereenkomst voor twee jaar afgesproken. ‘Na een jaar zullen wij wel gaan evalueren’, zegt Lucas Hoekman. Onze plaatsgenoot was in 2011 en 2019 ook al bij Nunspeet actief als invaller voor twee ontslagen hoofdtrainers. Hij hield beide keren de ploeg in de eerste klasse. Aan het begin van het seizoen 2021-2022 gaat hij voor het eerst als directe eindverantwoordelijke aan de slag bij de Veluwse club. Lucas laat weten dat hij geenszins van plan is spelers uit Urk mee te nemen naar zijn nieuw werkgever. Nunspeet wil graag een stevige eersteklasser worden en daarna misschien voorzichtig kijkend naar de Hoofdklasse.


Archieffoto.
0

Nog geen besluit over vervolg van amateurvoetbal

Ook nadat het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal nog op tafel liggen. Dat heeft de KNVB laten weten.

Lees verder 


Maarten Dijkhuizen stopt er mee

Na een prachtige carrière als voetballer heeft Maarten Dijkhuizen te kennen gegeven te stoppen. Zo lang de activiteiten van het lopende seizoen 2020-2021 doorgaan zal Maarten zich blijven inzetten. Hij vindt het daarna, na dertien jaar, genoeg. De verdediger maakte zijn besluit zaterdag kenbaar aan de spelersgroep. ‘Wij zullen hem gaan missen. Dapper dat hij zelf aangeeft te stoppen, op het moment dat hij nog redelijk fit is. Hij heeft een mooie spelersloopbaan gehad’, zo verwoordde aanvoerder Bennie Dunnink de mening van de spelersgroep.


SV Urk overweegt toernooi oefenwedstrijden

De eerste selectie van SV Urk heeft zaterdagmorgen een toernooi voetvolley afgewerkt. Trainer Gert Jan Karsten maakte de spelersgroep een compliment dat zij allemaal vanaf half tien aanwezig waren. ‘Hopen dat er vanaf maart weer mogelijkheden zijn om in ieder geval oefenwedstrijden te kunnen spelen. Wij hebben contact met een aantal aansprekende clubs uit de regio over een minitoernooi, verspreid over een aantal weken. Nu de avondklok eraan lijkt te komen, zijn wij gedurende die periode afhankelijk van de zaterdag. Wij denken aan tegenstanders als Flevo Boys en SC Genemuiden, maar ook vier andere aansprekende tegenstanders.’ Keeperstrainer Peter de Boer hield zich zaterdag bezig met de doelmannen Hendrik Bakker (bij de doelpaal) en Richard Strijker.