Het Urkerland
V.l.n.r.: Arie de Wit, Willem de Vries, Jacob Baak, Geert de Wit, Klaas Kramer en Jan Willem Woord. V.l.n.r.: Arie de Wit, Willem de Vries, Jacob Baak, Geert de Wit, Klaas Kramer en Jan Willem Woord.
1

Goede prestatie op marathon in de woestijn

Dé uitdaging van 2018, dat moest de Eilat Desert Marathon worden voor een groep Urker loopvrienden. Een paar keer kwamen ze inderdaad de man met de hamer tegen, maar toch zetten ze allemaal goede tijden neer.

Lees verder 


De Kof pakt een punt op zaalvoetbalfeest

Ruim zestig zaalvoetbalsupporters zijn vrijdag meegereisd naar Texel, waar De Kof aan een enerverende wedstrijd een punt overhield. Vlak voor rust kwamen de Urkers 1-0 achter te staan. In het vervolg scoorde Kees de Boer tweemaal en leek er een overwinning in het vat te zitten. Drie minuten voor tijd maakte Arkenbout echter zijn tweede goal van de avond: 2-2. Vrijdag is Futsal Winsum in de Ripperdahal te Winsum de tegenstander. 28 december staat ook nog het zaalvoetbalgala op het programma.


Meiden van Girl Power pakken diploma

Tien meiden lieten afgelopen weken zien dat zij stoer en sportief zijn. Ze deden vol enthousiasme mee aan Girl Power Level 1 bij Keep Fit en rondden de lessen met succes af. De cursus startte in oktober van dit jaar, speciaal bestemd voor stoere meiden van acht tot en met twaalf jaar. Voor level 1 moesten ze tien poweroefeningen en zes lenigheidsoefeningen laten zien. Ouders en oma`s kwamen uiteraard kijken toen zij het examen aflegden. Alle meiden zijn met succes geslaagd! Vanaf vrijdag 11 januari, 's middags om twee uur start opnieuw een cursus Girl Power. Ditmaal voor level 1 én 2. Het zijn in totaal tien lessen. Voor iedereen die mee wil doen: er is nog plaats! Deelname kost 30 euro per persoon voor alle tien lessen. Meer weten? Bel naar Keep Fit Urk, telefoon 685400.


Geert Nentjes loot Engelsman

Darter Geert Nentjes speelt in de eerste ronde van het WK darts tegen Engelsman Nathan Aspinall, de nummer 77 op de wereldranglijst van de PDC. Nentjes staat zelf op plek 177 maar is toch een van de 96 darters die een ticket wisten te behalen voor het WK, dat van donderdag 13 december tot en met dinsdag 1 januari wordt gehouden in het Alexandra Palace in Londen. Mocht Nentjes de eerste ronde winnen, dan ontmoet hij in de tweede ronde Gerwyn Price uit Wales. Die is als zesde geplaatst voor het WK, maar wist tijdens zijn vier vorige deelnames niet veel te presteren. Alleen vorig jaar bereikte hij de tweede ronde, om daarin te verliezen van Michael van Gerwen.


Urk weerstaat Spartaanse furie

De eerste helft kon Urk niets anders doen dan de tegenstander tegenhouden. De linies liepen niet goed in elkaar over en voorin kon de bal niet goed worden vastgehouden. Sparta Nijkerk kreeg een handvol kansen, maar benutte ze niet. De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Urk was de bovenliggende partij en de invallers Klaas Romkes en Lucas Schraal hielden de laatste linie van de thuisclub goed bezig. Naar mate de wedstrijd vorderde gingen beide ploegen voluit voor de winst en werd het een boeiend schouwspel. In de slotfase haalde Marinus Snoek de bal nog een keer van de Spartaanse doellijn, maar een aantal minuten eerder had een inzet van Riekelt Nentjes een beter lot verdiend. De doelpuntloze eindstand gaf een goed beeld van de wedstrijd, maar Sparta Nijkerk verspeelde wel de koppositie.


Penalty’s brengen Urk ronde verder

Hulde aan Pesse, de zondag vierdeklasser. De ploeg uit Drenthe maakte het Urk wel heel erg lastig. Pesse bleef voetballen en kon het tempo van Urk eenvoudig bijhouden. De ploeg van Richard Karrenbelt domineerde en was veelvuldig in balbezit. Toch kon de lokale de hoofdklasser geen kansen scheppen. Pas in de slotfase moest de jonge doelman van Pesse een paar keer redden. Na 90 minuten was er nog steeds niet gescoord. Strafschoppen moesten een winnaar aanwijzen. Hessel Snoek en Jan van Slooten misten terwijl Riekelt Jan Brands, Marinus Snoek en Riekelt Nentjes wel doel troffen. Held van de avond werd doelman Hendrik Bakker. Hij stopte maar liefst drie penalty’s van de thuisclub en bracht zijn ploeg daarmee in de derde ronde van de districtsbeker.


Alice Visser-Scheffer uit Dames 2 scoort in het bekertreffen met Wyba uit Wychen. Alice Visser-Scheffer uit Dames 2 scoort in het bekertreffen met Wyba uit Wychen.
0

Orca's klaar in bekertoernooi

Een stuntje zit er in, zo dacht het eerste damesteam van basketbalvereniging Orca's voor het bekertreffen met eerstedivisionist Wyba. En heel even leek het er ook op, maar de ploeg ging toch met ruime cijfers onderuit (54-69). Het gebrek aan scorend vermogen en lengte brak het team van trainer-coach Jurie van den Berg op.

Lees verder 


DETO Twenterand verrast ACV

De Hoofdklasse B heeft een nieuwe leider. Sparta Nijkerk won en was WHC het slachtoffer. Omdat ACV zich door DETO Twenterand liet verrassen kon Sparta Nijkerk omhoog klimmen. Excelsior’31 rekende af met Berkum en staat tweede op de ranglijst. Buitenpost blijft het goed doen. Deze keer was CSV Apeldoorn het slachtoffer van de Friese dadendrang. AZSV duwde SVZW dieper in de zorgen door een ruime overwinning voor de Aaltenaren. Flevo Boys verloor op eigen veld van SC Genemuiden. Staphorst stuurde DUNO met een nederlaag terug naar huis.


Urk onderuit bij SDC Putten

Urk had lange tijd het initiatief en Jelle de Boer en Riekelt Jan Brands waren dicht bij een doelpunt. Toch kwam SDC Putten op voorsprong. Een toevalstreffer, dat wel. Het ‘zondagsschot’ raakte Klaas Kramer waarna de enige treffer in het Urker doel verdween. De ploeg van Richard Karrenbelt probeerde n het tweede deel wel te scoren, maar voorin was er te weinig kracht. Pas toen Lucas Schraal en Klaas Romkes de voorste linie kwamen versterken kon Urk een echte vuist maken. Een alles of niets offensief leverde niet het gewenste resultaat op. Wel kreeg Urk een aantal onnodige gele kaarten te verwerken. Een gevolg van het feit dat lang niet alles lukte en droop de frustratie er vanaf. Door deze nederlaag en de uitslagen van andere wedstrijden is Urk naar de vijfde plaats gezakt.