Het Urkerland

Urk finalist Zuiderzeecup bij VVOG

Het eerste succes is binnen voor de spelersgroep van Urk. Woensdagavond werd VVOG tijdens het eigen toernooi met 2-3 verslagen. De Harderwijkers braken de score open met een eigen doelpunt. Na 18 minuten bracht Klaas Romkes ploeggenoot Hessel Snoek in stelling en die maakte er 0-2 van. Tien minuten voor rust verkleinde de Derde Divisionist de achterstand tot 1-2 en moest doelman Lucas Visser een paar keer handelend optreden. William de Boer maakte er na de pauze 1-3 van. De Urker ploeg was toen al sterk gewijzigd. VVOG kwam nog terug tot 2-3 en liet een paar kansen liggen. Urk speelt zaterdag om 15.30 uur in de finale tegen Ajax, dat met 2-0 van Huizen won.


Urk bereidt zich voor op voetbalseizoen

De eerste selectie van SV Urk is zaterdagmorgen gestart met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen. De spelersgroep was nog niet compleet omdat een aantal spelers nog van de vakantie geniet. Opvallende verschijning was Cornelis Koffeman, die de keeperstraining voor zijn rekening nam. De oud-doelman speelt momenteel bij een ploeg uit het hobbyvoetbal en vervangt Peter de Boer. Urk 1 speelt woensdag de eerste oefenwedstrijd. Richard Karrenbelt gaat in het kader van de Zuiderzee Cup met zijn team naar VVOG, dat tegenstander is. De oefenwedstrijd begint om 19.30 uur.


Zweten en afzien, maar wel leuk

Het sportieve seizoen afsluiten met elkaar. Op het Berechja College weten ze hoe dat moet, want de triatlon was ook dit jaar een succes voor zowel leerlingen als leraren, die als vrijwilligers langs de route fungeerden. Tweehonderd meter zwemmen, zeven kilometer fietsen en anderhalve kilometer hardlopen is niet voor iedereen makkelijk, maar dat is geen probleem. Wie geen zin heeft in zweten en afzien, gaat gewoon op eigen tempo. Rond de driehonderd leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 verschenen aan de start en allemaal haalden ze de finish. Bij de eersteklassers was er een opvallende uitslag. Meestal prijkt een jongensnaam bovenaan de lijst, maar nu was het Janieke de Wit die eerste werd, met op de tweede plaats Minke Kramer, die zeven seconden later finishte. Luan Visser won de strijd bij de tweedeklassers en Hendrik de Boer bij de derdeklassers. Hij werd ook algemeen winnaar.


Obstacle Challenge: een feestje!

Alsof Urkers de Obstacle Challenge aan zich voorbij laten gaan, omdat ze niet voor eigen publiek willen afgaan... Mede-organisator Jacob Hoekstra las het vorige week ergens in de regionale media en zag tot zijn grote schrik dat die woorden zelfs als citaat uit zijn eigen mond opgetekend waren. ,,Totaal uit zijn verband gerukt'', zegt hij. ,,Ik geloof er niets van dat gebrek aan durf de reden is dat van de 115 deelnemers zeventig procent van buiten Urk komt. Wat dan wel de oorzaak is, weten we niet precies. Volgend jaar willen we ons er in ieder geval hard voor maken, want meedoen aan dit sportieve en uitdagende evenement is altijd een feestje.'' Johannes Visser (foto) kan zijn woorden waarschijnlijk beamen. Hij was één van de Urkers die de sportieve uitdaging afgelopen zaterdag vol vertrouwen aanging en met een zware ketting om zijn nek de afstand door het water succesvol aflegde. Meer over de Obstacle Challenge is te zien en te lezen op pagina 15. (Foto: Meindert Koffeman).


Volgend seizoen weer derby Urk-Flevo Boys

De penningmeesters van Urk en Flevo Boys kijken reikhalzend uit naar het nieuwe voetbalseizoen. De KNVB heeft maandagmorgen de indelingen van de hoogste klassen bekendgemaakt en daaruit blijkt dat de buren elkaar in de competitie zullen treffen in de Hoofdklasse B. Urk begint op 1 september met een uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn. Flevo Boys ontvangt op die datum Staphorst. In plaats van DFS Opheusden is DUNO D. uit Doorwerth ingedeeld bij Urk. De volledige indeling is als volgt: ACV (Assen), AZSV (Aalten), Berkum (Zwolle), Buitenpost (Buitenpost), CSV Apeldoorn (Apeldoorn), DETO (Vriezenveen), DUNO D. (Doorwerth), Excelsior’31 (Rijssen), Flevo Boys (Emmeloord), SC Genemuiden (Genemuiden), SDC Putten (Putten), Sparta Nijkerk (Nijkerk), Staphorst (Staphorst), SVZW (Wierden), SV Urk (Urk), WHC (Wezep).


Arjan Meun in actie op locatie, net voor de blessure. Arjan Meun in actie op locatie, net voor de blessure.
1

Arjan Meun voltooit bikebattle

Na een voorbereiding van ruim acht maanden reed Arjan Meun afgelopen donderdag dan eindelijk zijn handbikebattle. Daarmee sloot hij een moeilijke tijd van tegenslag en revalidatie af. De wedstrijd werd niet zonder slag of stoot gereden, want een blessure tijdens de allereerste training gooide nog bijna roet in het eten.

Lees verder 


Gymvereniging richt sponsorclub op

CGV Urk heeft een sponsorclub opgericht om de gymvereniging financieel een steuntje in de rug te geven. Iedereen mag lid worden van deze Club van 100. Voor wat, hoort wat. Leden van de Club van 100 worden uitgenodigd voor demodagen, bedrijfslogo's worden online geplaatst, tijdens de evenementen worden ze bij de activiteiten betrokken, er komt een jaarlijks overzicht met informatie over hoe het sponsorgeld is besteed en er is een gratis gymles te genieten. Het doel van de Club van 100-leden is om jaarlijks éénmalig honderd euro (meer mag ook!) te sponsoren om zo de gymvereniging te helpen financieel gezond te blijven. Meer informatie: bel naar Dineke Korf, 06-48762693.


Zussen pakken brons op NK

De zussen Williene (12) en Zwenna (9) Timmerman pakten afgelopen weekend allebei het brons op het NK. Williene was succesvol op de brug en Zwenna op het onderdeel sprong. Williene wil graag op een zo hoog mogelijk turnniveau komen en traint daarom meerdere keren per week in Sneek. Ze draaide een fantastisch seizoen, maar is in de groei en raakte voor de halve finale van het NK geblesseerd. Toch redde ze het op het onderdeel brug en mocht ze naar de finale van afgelopen zaterdag. Niet voor niets, zo bleek, want ze pakte het brons. Zwenna kwam uit op het onderdeel sprong en werd ook derde. Zij heeft dezelfde ambities als zus Williene en gaat met ingang van het volgend seizoen ook in Sneek trainen.