Het Urkerland

Urk onderuit bij Spakenburg

Vroeg druk zetten en vroeg scoren. Spakenburg voldeed uitstekend aan de opdracht van trainer John de Wolf. Al na vijf minuten hadden de ‘De Blauwen’ een voorsprong en halverwege de eerste helft was die verdubbeld, door een eigen doelpunt van Bennie Dunnink. De ploeg van Richard Karrenbelt speelde met de rug naar het doel van de thuisclub en dat bracht Spakenburg de gelegenheid opnieuw te scoren, maar daar was een strafschop voor nodig. Vlak na de hervatting van het tweede deel, die in de stromende regen werd afgewerkt, werd het 4-0 voor de ploeg uit de Tweede Divisie. Tegen het einde van de ontmoeting werd onder luid applaus van het thuispubliek de 5-0 einstand op het scorebord gezet. Spakenburg boekte de vijfde oefenzege op rij, Urk won nog niet een keer in de voorbereiding.


Opgeven voor voetbalkamp

Over twee weken is het alweer zover. Van 20 tot en met 23 augustus wordt het jaarlijkse Ambassadors Footballkamp gehouden. Het wordt georganiseerd door Ambassadors Football in samenwerking met SV Urk voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar.

Lees verder 


Hennie van Schaik en Erica Romkes naar EK

Basketballers Hennie van Schaik (15) en Erica Romkes (15) kregen afgelopen zaterdag het bericht dat ze tot de definitieve nationale jeugdselectie tot 16 jaar behoren. De twee lieten een dusdanige indruk achter in vier wedstrijden, dat hoofdcoach Thijs Volmer ze opnam in zijn uiteindelijke selectie. Hennie en Erica gaan een drukke tijd tegemoet, met eerst nog drie dagen trainen, dan twee oefenwedstrijden in België, en vervolgens op 13 augustus het vertrek naar het Bulgaarse Sofia. In de poulefase komen ze Macedonië, Bulgarije, Luxemburg en Oekraïne tegen. De kansen van Nederland zijn moeilijk in te schatten. In de laatste vier wedstrijden tegen Servië en Duitsland ging het team onderuit, maar zag de technische staf wel een stijgende lijn, met name in het samenspel. Op de foto: het Nederlands team U16, met Hennie van Schaik (14) en Erica Romkes (0).


V.l.n.r.: Dirk Korf, Zwany Hoefnagel, Geert Korf, Jan Jongman, Geert Zeeman, Frans Koffeman en Lub Ras. V.l.n.r.: Dirk Korf, Zwany Hoefnagel, Geert Korf, Jan Jongman, Geert Zeeman, Frans Koffeman en Lub Ras.
10

De aantrekkingskracht van de Vierdaagse

Voor sommige deelnemers een zware strijd, maar de Nijmeegse Vierdaagse is achter de rug. Het Urkerland vroeg aan een paar Urker deelnemers hoe het ze afging.

Lees verder 


Aanleg ATB-route van start gegaan

Na vier jaar van overleg en plannen maken was het vorige week dan zover: Wielervereniging Urk mag starten met de aanleg van de ATB-route in het Urkerbos. Wethouder Freek Brouwer gaf de aanzet door het eerste routepaaltje te plaatsen. In samenwerking met Stichting Het Flevo-landschap, de beheerder van het bos, en de gemeente Urk hebben vrijwilligers van Wielervereniging Urk een uitdagende route uitgezet van dertien kilometer, die in drie fasen wordt aangelegd. ,,Op drie locaties kan straks de route worden gestart: bij de sportboulevard, bij het speelbos en bij Sportpark De Vormt. Op deze locaties komt een startbord te staan en de route wordt volledig met routepaaltjes aangegeven'', aldus Steven Loosman. In de komende tijd wordt vier kilometer van de route aangelegd, in het najaar volgt de tweede fase en in 2020 de derde fase. ,,Daarna kan de volledige dertien kilometer gefietst worden.'' Op de foto (v.l.n.r.): Dirk Ras, wethouder Freek Brouwer, Steven Loosman en Maarten Post.


Urk verliest bij ONS Sneek

In eerste instantie kwam Urk er niet aan te pas bij ONS Sneek. De Friezen hadden na bijna een half uur spelen een 2-0 voorsprong op de ploeg van Richard Karrenbelt, die meer met zichzelf dan met de tegenstander bezig was. De inbreng van Riekelt Jan Brands en Klaas Kramer werd behoorlijk gemist. Nog voor de pauze verkleinde Jan van Slooten de achterstand naar 2-1. Pas nadat zes invallers hun afwachting hadden gemaakt kreeg Urk greep op de tegenstander, die uitkomt in de Derde Divisie. Marinus Snoek kon even later de balans in evenwicht brengen door een penalty te verzilveren. Het duurde tien minuten voordat ONS Sneek opnieuw de leiding nam en een paar minuten later moest invaller-doelman Hendrik Bakker met een goede reactie een vierde treffer voorkomen. De thuisclub raakte in de laatste minuut ook nog de paal.


Start derde GBU Windmolenloop

Vanavond (woensdag 3 juli) is de derde GBU Windmolenloop van dit seizoen. De organisatie is in handen van Loopgroep Urk, dat dit jaar het zilveren jubileum van de Windmolenloop viert. Het sportieve festijn is in die jaren hard gegroeid. De start van de derde editie van 2019 is om zeven uur nabij Ons Sporthuis. De halve Windmolenloop start vijf minuten eerder.


Urker kampioen bij WK Adoptiekids

Het WK Adoptiekids, een voetbaltoernooi voor geadopteerde kinderen van zes tot negentien jaar, werd zaterdag 22 juni gehouden in Vianen. Er deden 1.040 deelnemers mee, waarvan tien Urkers. Jent de Ridder en zijn team is kampioen geworden. Op de foto voor v.l.n.r.: Yeabsira Coenen, Naïla van Dijk, Ildiko Coenen, Yi Qin Kapitein, Joas Hoekstra en Nian Hoekstra. Achter v.l.n.r.: Immaculate Weerstand, James Weerstand, David van Dijk en Jent de Ridder.