Het Urkerland

Urk oefent tegen HHC Hardenberg

Geen uitwedstrijd voor Urk bij NSC Nijkerk. Het veld (natuurgras) in Nijkerk is vrijdag in de loop van de middag afgekeurd. Aanvankelijk gaf trainer Richard Karrenbelt eerder in week aan dat er in geval van afgelasting getraind zou gaan worden. Op dat voornemen is de technische staf teruggekomen. HHC Hardenberg werd bereid gevonden om tegen Urk te oefenen. Dat gebeurt zaterdagmiddag in het stadion van PEC Zwolle. De aanvang van het oefenduel tussen de club uit de Tweede Divisie en de lokale hoofdklasser begint om 15.00 uur.


Urk treft SVBO in bekerstrijd

SVBO uit Emmen is de volgende tegenstander van Urk in de bekercompetitie. De zondag eersteklasser won donderdag in Assen met 1- 2 bij Achilles’94 en plaatste zich net als Urk voor de achtste finale. De tegenstander van de ploeg van Richard Karrenbelt won eerder uit met 1-2 bij Sweel, thuis won SVBO met 2-0 van Emmen en deze week dus met 1-2 van Achilles’94. In de competitie (eerste klasse F zondag) staat SVBO net boven de gevarenzone, maar heeft minder wedstrijden gespeeld dan de concurrentie. Gemiddeld scoort de ploeg uit Drenthe twee keer per wedstrijd (evenals in de beker) en krijgt het net iets meer dan twee treffers per duel tegen. De datum waarop Urk naar SVBO afreist, wordt later bekendgemaakt.


Bekerwinst Urk in Groningen

Urk kan zich opmaken voor weer een uitwedstrijd in het bekertoernooi. Dinsdagavond werd VV Groningen met 0-5 verslagen. Al na vijf minuten raakte Johan Loosman de lat en kon Hessel Snoek niet veel later de stand op 0-1 brengen. Na een redding van doelman Robin Gort (Cornelis Koffeman was een dag eerder opnieuw vader geworden) verdween de bal uit een hoekschop van Marinus Snoek rechtstreeks in het Groningse doel. Klaas Romkes kwam de geblesseerde Hessel Snoek vervangen en ging meteen onderuit binnen de zestien. Urk kreeg geen strafschop. Bij VV Groningen ging vervolgens de doos met overtredingen open, maar Jelle de Boer maakte er na de pauze 0-3 van. Johan Loosman tekende voor 0-4 en via de rug van Klaas Romkes kwam de eindstand op het wedstrijdformulier. Klaas Kramer kreeg rood nadat hij een doorgebroken speler had neergelegd in de ogen van scheidsrechter Vredevoogd. Urk treft in de volgende ronde de winnaar van de ontmoeting tussen Achilles’94 en SVBO. Deze wedstrijd wordt donderdagavond gespeeld.


Staf SV Urk tekent contracten

Slechts aan paar weken nadat bekend werd dat zowel hoofdtrainer Richard Karrenbelt als zijn assistenten Klaas Hessel Kapitein en Peter de Boer hun verblijf bij SV Urk zouden voorzetten, zijn zaterdagmiddag meteen de contracten getekend. Voorzitter Dick Hellinga zette namens de voetbalclub zijn handtekening in de ruimte van de BCU. De spelersgroep lijkt door deze handeling extra gemotiveerd, want SC Genemuiden werd op dezelfde middag met ruime cijfers verslagen.


Toppers zien Eemdijk langszij komen

Wekenlang opererend in de schaduw van de toppers Staphorst, Berkum en Excelsior’31, maar sinds zaterdag staat Eemdijk virtueel gelijk met koploper SC Genemuiden. De ploeg uit Bunschoten won met een doelpunt verschil bij Huizen, dat deze competitie nog maar een keer heeft gewonnen. Ajax en Staphorst scoorden ieder twee keer, maar kropen toch weer een punt dichterbij SC Genemuiden. AZSV versloeg het bezoekende NSC Nijkerk. CSV Apeldoorn, dat donderdag trainer Jürgen Schefczyk had ontslagen, had aan een doelpunt genoeg om Zuidvogels met lege handen naar huis te kunnen sturen. Berkum won bij DFS Opheusden. HZVV en SDC Putten deelden de punten met ieder een doelpunt. Sparta Nijkerk en Excelsior’31 kwamen niet tot scoren.


Urk overklast koploper SC Genemuiden

Een superieur Urk heeft SC Genemuiden van het veld geblazen. Nadat Jan van Slooten bij twee doelpogingen geen succes had, kreeg SC Genemuiden een dot van een kans. Het was meteen de enige kans voor open doel. Even later kon aanvoerder van Urk wel doel treffen. De equipe van Richard Karrenbelt bleef nadrukkelijk heersen en de bezoekers uit Genemuiden zagen vervolgens Gerrit Tol 2-0 tegen de touwen schieten. Twee wissels aan de kant van SC Genemuiden moesten in de tweede helft een kentering teweeg brengen bij de koploper. Het bleef bij dreigen, maar de Urker spelers voelden de krachten langzaam maar zeker wel wegvloeien. Plotseling kwam Urk los van de druk van de bezoekers. Jelle de Boer was amper drie minuten in het veld en meteen kopte hij de Genemuiders op een onoverkoombare 3-0 achterstand. Toen Jelle de Boer in de slotfase alleen op het doel van SC Genemuiden af ging trok invaller Matthias Breman aan de noodrem. Een rode kaart was het gevolg. Urk klimt door deze prachtige overwinning naar de achtste plaats.


Weer veel afgelastingen in Hoofdklasse B

Het zit de competitieleider van de KNVB niet mee. Van het inhaalprogramma van zaterdag moesten drie wedstrijden worden geschrapt vanwege de slechte toestand van een aantal velden. Eemdijk speelde wel tegen Ajax en stuntte. Er werd zeven keer gescoord, waarvan vier door de Bunschoters. HZVV en Sparta Nijkerk kwamen niet tot doelpunten. Zuidvogels was kansloos bij SDC Putten. Urk won als enige uitspelende ploeg. Door de afgelastingen is de stand op de ranglijst nog onoverzichtelijker geworden. Het deert Urk niet, want de drie punten die bij Huizen werden gepakt zijn inmiddels aan het totaal toegevoegd. SC Genemuiden en Staphorst hadden geen competitieverplichtingen.


Urk duwt Huizen dieper in moeras

Binnen een minuut kreeg Huizen een unieke scoringskans, maar benutte deze niet. Het was inherent aan de kwaliteit van de Noord-Hollandse ploeg. Hoewel Urk het zaterdag in het eerste kwartier lastig had vanwege het aangepaste speelsysteem, kwam de equipe van Richard Karrenbelt nog voor de pauze op 0-2. Jan van Slooten tekende voor beide doelpunten van zijn ploeg. Nadat Lucas Nagel tegen een onnodige gele kaart was aangelopen, werd Huizen verder het moeras ingeduwd door een schitterend doelpunt van Hessel Snoek. Na een misverstand tussen Cornelis Koffeman en Dick Hakvoort sloeg laatstgenoemde in een reflex de bal met een hand weg. Rood was het gevolg voor de uitstekend spelende verdediger. Urk speelde de wedstrijd verder bekaam uit en voegde drie punten toe aan het totaal. Huizen kan zich opmaken voor degradatie.


Alisha Korf is regiokampioen geworden met pony Rinti. Alisha Korf is regiokampioen geworden met pony Rinti.
0

Amazone Alisha Korf kampioen Overijssel

De zusjes Alisha en Denise Korf van Stal Horseteam reden mee op de Overijsselse kampioenschappen in Genemuiden. Met succes, want Alisha werd met pony Rinti eerste en met pony Spirit tweede. Daarmee kan ze dubbel door naar het Nederlands Kampioenschap. Denise werd met pony Star netjes vijfde. Denise en haar pony Star reden mee in de springklasse B. De eerste manche kwamen ze moeiteloos door en ook de finaleronde werd foutloos gesprongen. Dat leverde met 75 stijlpunten een mooie vijfde plaats op, helaas was dat niet voldoende voor een ticket naar het Nederlands Kampioenschap. Alisha reed met pony Spirit twee foutloze manches in de klasse L en na een bloedstollende barrage zetten ze een zeer snelle tijd neer van 30,58 seconden. Dat was goed voor zilver en een plaats in de landelijke finales. Met pony Rinti ging het zo mogelijk nog beter. Ze reed foutloos rond en ook in de finaleronde bleven de balken liggen. Ze kreeg voor rijstijl en houding twee keer een negen en een acht voor de verzorging. In totaal pakte ze maar liefst 89 punten en dat was genoeg voor de kampioenstitel. Eind maart mag de negenjarige amazone haar beide pony's starten op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.


Urk moeiteloos langs CVVO

De tegenstander snel onder druk zetten en proberen te scoren. Een opdracht die de equipe van Richard Karrenbelt moeiteloos uitvoerde tegen CVVO. De Lemster tweedeklasser kwam er op een paar momenten na niet aan te pas. Voor de pauze scoorden Jelle de Boer, Riekelt Nentjes en Hessel Snoek. Alle doelpunten ontstonden uit goed uitgevoerde aanvallen. Na de pauze voerde Jelle de Boer de stand op naar 4-0. Een Friese verdediger maakte er 5-0 van. Pas daarna konden de Friezen de spreekwoordelijke eer redden. Klaas Kramer bepaalde de eindstand van deze nuttige oefenwedstrijd op 6-1. Urk lijkt klaar voor het treffen met Huizen, dat zaterdag wacht.