ACV hard op weg naar titel

Een doelpunt van ACV was genoeg om DOVO af te schudden. De Assenaren zullen daarom kampioen worden. Staphorst is definitief kansloos voor de titel omdat Flevo Boys in Staphorst als winnaar van het veld stapte. Oranje Nassau verraste AZSV op eigen veld en daarom blijft het zeer spannend onderin. Excelsior’31 stuurde SC Genemuiden met een forse nederlaag terug naar huis. SDC Putten nam drie punten mee bij NSC Nijkerk. SDV Barneveld degradeerde na de thuisnederlaag tegen CSV Apeldoorn. ASV Dronten vond zijn meerdere in Sparta Nijkerk.


Urk sprokkelt punt tegen Eemdijk

Bij vlagen leek Urk de volle buit binnen te halen tegen Eemdijk, maar uiteindelijk werd het een puntendeling. De bezoekers uit Bunschoten kwamen na ruim een half uur aan de leiding door een eigen doelpunt van de Urker spits Jelle de Boer. Nog voor de pauze was de balans alweer in evenwicht. Riekelt Nentjes krulde de bal vanaf 25 meter fraai in de bovenhoek. Halverwege de tweede helft stuurde Dick Hakvoort aanvaller Hessel Snoek weg en dat betekende 2-1. Niet veel later was het alweer gelijk toen de verdediging van Urk niet goed stond. De ploeg van Lucas Hoekman, die beroep heeft aangetekend tegen zijn schorsing, probeerde nog wel definitief in veilige haven te komen, maar speelde te slordig om die doelstelling te halen. Uit de komende twee wedstrijden moet nog een punt worden gehaald om ook volgend seizoen in de Hoofdklasse te kunnen spelen.


De Kof speelt op het nippertje gelijk

In een duel dat voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof nergens meer om ging, is vrijdagavond op het laatste moment gezichtsverlies voorkomen. De zaalvoetballers zijn al kampioen. Ze speelden thuis met 5-5 gelijk tegen WMC uit Winschoten. Dankzij een goal van Jan Kramer was de stand bij rust 1-1. Via Jelbert Loosman, Jan Kramer en Klaas-Jelle Romkes bleef De Kof na rust steeds in evenwicht met de gasten. Maar vlak voor tijd leken die toch met de volle buit aan de haal te gaan. Een omhaal van Willem Snoek in de allerlaatste seconden van de wedstrijden, voorkwam echter die blamage: 5-5. 


Urk 1 is bij winst op Eemdijk veilig

Urk staat voor de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017. Zaterdag komt Eemdijk naar Sportpark De Vormt. Als de ploeg van Lucas Hoekman wint, kan er opgelucht ademgehaald worden. Urk moet het zaterdag waarschijnlijk zonder Lucas Hoekman doen. Als de KNVB snel handelt zal de trainer een schorsing moeten uitzitten, omdat hij in Nijkerk buiten de omheining moest plaatsnemen. Ook Klaas Kramer moet vanaf de kant toekijken, want de verdediger krijgt minimaal een wedstrijd schorsing, maar waarschijnlijk wel meer omdat hij eerder dit seizoen geschorst is geweest. Eemdijk hoeft zich niet op de lopende competitie te richten. In Bunschoten wordt vrijwel alle aandacht aan het volgende seizoen gegeven. Maar liefst negen nieuwe spelers zullen de selectie komen versterken, terwijl er vier een andere bestemming hebben gekozen. De wedstrijd op Sportpark De Vormt begint zaterdag om 15.00 uur. Scheidsrechter is Jeen Boringa uit Leeuwarden.


Zaterdag: Rabo Tulpen Classic

Wielerliefhebbers opgelet! Zaterdag 29 april vindt de tiende editie plaats van de jaarlijkse toerfietstocht Rabo Tulpen Classic. Deze toerfietstocht wordt georganiseerd door Wielervereniging Urk en Fiets Toer Club Marknesse. Vanaf half negen zaterdagmorgen (tot elf uur) kan er worden gestart bij de Botterschuur aan de Westhavenkade op Urk en bij Danny's Marknesse aan de Breestraat in Marknesse. De inschrijving vindt voorafgaand aan de start plaats. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van Scan&Go. Meer informatie over de toertocht is te vinden op de internetsite rabotulpenclassic.nl of via de facebookpagina Rabotulpenclassic. Tip: like de Facebookpagina Rabotulpenclassic en wordt regelmatig op de hoogte gehouden over de ins en outs van de toertocht.


Prijzenregen bij de jeugddammers

Jeugddammers uit Noord Nederland namen het zaterdag tegen elkaar op in een regiocup. Acht dammers verdedigden de Urker eer namens Urk aan Zet. Jeanine van den Berg was niet te stuiten en werd kampioen in de vijfde groep. Marjan Flikweert werd door een paar ongelukkige partijen vijfde. Janieke Bakker en Philippus Meun maakten in groep vier uit wie er eerste werd. Janieke bleef het koelste en won, Philippus stond dus op het tweede treetje. Simon van den Berg ging ook vol in de aanval, maar miste net het podium met een vijfde plek. In de tweede groep was het podium volledig Urkers. Op plek drie stond Cornelis Jan Kappen. Hoewel hij William Kater en Rick Bakker tijdens het clubkampioenschap voor bleef, moest hij ze nu voor laten gaan. Rick Bakker werd tweede en William Kater eerste. Op de foto (v.l.n.r.) achter: Wiliam Kater, Janieke Bakker, Jeanine v/d Berg,Simon v/d Berg en Marjan Flikweert, voor: Rick Bakker, Philiphus Meun en Cornelis Jan Kappen.


Overlevingsdrang Flevo Boys beloond

De ‘grote drie’ hebben geen fouten gemaakt. Staphorst won zaterdag vrij eenvoudig bij CSV Apeldoorn en blijft daardoor in het spoor van DOVO en ACV. DOVO veegde het veld aan met ASV Dronten en ACV liet SDC Putten kansloos op eigen veld. Excelsior’31 scoorde drie keer bij Eemdijk, maar de thuisclub maakte er twee meer. Flevo Boys had tegen SDV Barneveld aan een doelpunt genoeg om de drie punten thuis te houden. SC Genemuiden is de weg kwijt, want de Genemuiders lieten zich op veld door AZSV verrassen. NSC Nijkerk maakte gehakt van de het thuisspelende Oranje Nassau. De Groninger doelman moest vijf keer naar het net. Met nog drie speelronden te gaan lijkt SDV Barneveld de tweede degradant te worden. De achterstand bedraagt zeven punten. Flevo Boys is nog lang niet veilig, maar ook NSC Nijkerk moest alle zeilen bijzetten om uit de gevarenzone te blijven. Urk zweeft zeven punten boven de promotie-degradatiegrens.


Geen succes in zaalvoetbalfinales

Zowel het derde als het eerste team van ZVV Urk/Bakkerij De Kof zijn er vrijdagavond niet in geslaagd de districtsbeker te winnen. In het Noord-Drentse dorpje Vries verloor De Kof 3 eerst nipt van Gieten. De tegenstanders liepen uit naar 1-4 en de eindspurt die daarna werd ingezet, kwam net te laat: 3-4. Het eerste team speelde daarna tegen Reuz, dat een thuiswedstrijd speelde in Vries. Het werd een avond van 'net niet'. In een flitsende opening scoorde Reuz uit en was het Kees de Boer die zijn team op de been hield. Toen Jan Kramer een penalty benutte was de schade bij rust nog beperkt: 3-2. Maar in de tweede helft hadden de Urkers vooral veel pech. De bal wilde er maar niet in. Uiteindelijk kon Reuz het duel in het slot gooien: 6-3.


Goede eerste race voor SeaVsat-Racing

SeaVsat-Racing opende het nieuwe seizoen afgelopen zaterdag op het circuit van Assen. Edwin Roskam reed een goede wedstrijd, maar miste net het podium. Jacob Roskam kwam goed terug na een moeizame start en haalde maar liefst zeventien coureurs in. Een resultaat dat perspectief biedt voor de toekomst, aldus de heren.

Lees verder 


Urk gaat op bezoek bij Sparta Nijkerk

Urk staat voor de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen. De equipe van Lucas Hoekman gaat zaterdag op bezoek bij Sparta Nijkerk. De competitie nadert de eindstreep. Als Urk zaterdag bij Sparta Nijkerk wint, is er een gerede kans dat de ploeg van Lucas Hoekman definitief in veilige haven is. De Spartanen zullen er net zo over denken, want het verschil tussen beide opponenten bedraagt slechts een punt. De wedstrijd in Nijkerk wordt gespeeld op Sportpark Ebbenhorst aan de Nachtegaalsteeg 1. De ontmoeting staat onder leiding van de ervaren Daan Schaper uit Dokkum. De aftrap is om 15.00 uur.