Het Urkerland

Drie ploegen aan de leiding

Wie pakt de titel van de eerste periode? Er zijn drie ploegen met 19 punten terwijl SC Genemuiden op een punt volgt. De Genemuiders speelden op eigen veld gelijk tegen DETO Twenterand. Eemdijk, zaterdag tegenstander van Urk, leidt de dans op doelsaldo. Swift won met een doelpunt verschil van De Dijk en is eveneens koploper. SDC Putten speelde gelijk bij ACV en heeft evenveel punten als Eemdijk en Swift. Buitenpost verloor in een doelpuntrijke wedstrijd thuis van Volendam, dat eerder op een 0-4 voorsprong was gekomen. Purmersteijn won nipt van HZVV terwijl Flevo Boys twee keer scoorde en toch van Berkum verloor. Eemdijk en NSC Nijkerk kwamen niet tot scoren. Zaterdag zal bekend zijn wie de titel van de eerste periode mag bijschrijven.


Urk komt goed weg in Staphorst

Het is Urk gelukt zonder al te veel schade uit Staphorst weg te komen. Dankzij een handvol formidabele reddingen van doelman Richard Strijker kon de nul worden gehandhaafd. Urk begon sterk en na tien minuten nam Staphorst het initiatief over. De Staphorster aanvallen waren soms zo haastig dat de controle zoek was. In de tweede helft beet Urk meer van zich af. Echter scoringskansen kwamen er te weinig. Staphorst probeerde met een alles of niets aanpak de winst te forceren. Ook hierbij werd veel te snel richting Urker doel geschoten. Het mondde uit in een rommelig, maar toch aantrekkelijk duel dat geen winnaar kende en waarin geen doelpunten konden worden opgetekend. Urk kreeg opnieuw veel kaarten, vier deze keer. De zorgen om het ontbreken van een echte goaltjesdief blijven bestaan.


Lea Romkes is niet te stuiten en scoort 26 punten tegen Baros. Lea Romkes is niet te stuiten en scoort 26 punten tegen Baros.
0

Energiek Schol Orca's pakt opnieuw volle buit

Door heel veel energie in de wedstrijd te gooien, won Schol Orca's afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd van Baros uit Rotterdam. De voorsprong die de ploeg meteen in het eerste kwart opbouwde, bleek noodzakelijk, want niet alles ging goed in het vervolg van de wedstrijd. Toch was er genoeg reden voor optimisme, onder andere de hoge score: 85-71.

Lees verder 


Flevo Boys in gevarenzone

Er zijn twee nieuwe leiders in de Hoofdklasse B. SDC Putten versloeg overtuigend Flevo Boys, dat zich in de kelder van de Hoofdklasse B bevindt. Eemdijk had aan een doelpunt genoeg om de volle winst mee te kunnen nemen bij DETO Twenterand, dat alleen onderaan staat. Swift kreeg een afstraffing bij NSC Nijkerk, dat Urk op de ranglijst passeerde. Berkum sloot door de winst op Purmersteijn aan bij de middenmoot. Volendam en Staphorst scoorden ieder een keer. Eenzelfde puntendeling was er ook bij de ontmoeting tussen De Dijk en Buitenpost. Beide ploegen staan een punt boven rode lantaarndrager DETO Twenterand. ACV verloor de streekderby bij HZVV met een verschil van een doelpunt.


Urk schuift ONS Boso Sneek opzij

Het heeft er alle schijn van dat Urk op toeren gaat komen. In een levendig duel werd donderdagavond de oefenwedstrijd van ONS Boso Sneek met 2-1 gewonnen. Lucas Schraal opende de score na bijna een half uur spelen. Hij rondde een prima voorzet van Jelle de Boer af doeltreffend af. Jelle de Boer nam zelf de 2-0 voor zijn rekening. Nadat er een half dozijn spelers was gewisseld kon de Friese club iets terug doen in de vorm van een doelpunt. In het laatste deel ging het gelijk op en kregen beide ploegen scoringskansen. Urk gaf weinig weg, ook nadat 75 procent van de defensie was gewisseld. Ronald Wezelman was een van de invallers bij de ploeg van Richard Karrenbelt. De verdediger speelde bijna twintig minuten mee en liet een goede indruk achter. Hij was lang geblesseerd.


Doelpuntenregen in Hoofdklasse B

Maar liefst 34 doelpunten in de Hoofdklasse B. Urk behaalde de hoogste score in Buitenpost, maar ook SC Genemuiden en Staphorst lieten zich scorend gelden. Urk was de enige ploeg die de volle buit kon meenemen in de uitwedstrijd. Flevo Boys kwam op eigen veld tegen DETO Twenterand niet verder dan een puntendeling. ACV won van Purmersteijn, en De Dijk zette de opgaande lijn door en stuurde Berkum met een kleine nederlaag naar huis.SC Genemuiden maakte maar liefst zes doelpunten tegen de koploper van dat moment, SDC Putten. De Genemuiders gaan nu samen met Swift aan de leiding. De Amsterdammers wonnen met een doelpunt verschil van Volendam. Staphorst maakte ook zes doelpunten. NSC Nijkerk was het slachtoffer. Eemdijk ging soepel langs HZVV.


Buitenpost figureert in voetbalshow Urk

Urk heeft zich ontdaan van de reputatie van moeilijk scorende ploeg. In Buitenpost werd maar liefst acht keer gescoord. Al na acht minuten opende Riekelt Jan Brands de score vanuit een strafschop. Buitenpost reageerde even, maar toen William de Boer de bal uit een vrije trap in het doel schoot en een speler van Buitenpost met rood werd weggestuurd was het gedaan met de goede bedoelingen van de Friezen. Bij de pauze was het al 0-3, nadat Jan van Slooten fraai had raak gekopt. William en Jelle de Boer bouwden de voorsprong na de hervatting uit naar 0-5. Opnieuw William de Boer en Jelle de Boer met een fraaie kopbal deed de Urker aanhang om ‘tien, tien’ roepen. Een schitterende vrije trap van Marinus Snoek bepaalde de eindstand op 0-8. Daarmee is het doelsado meteen een flink stuk ophoog gekrikt.


Wedstrijd Urk gaat door

De regenval heeft geen invloed gehad op het speelveld van Buitenpost. De ontmoeting tegen Urk gaat dan ook gewoon door. De aftrap is om 14.30 uur op het sportpark aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost. Supporters dienen er rekening mee te houden dat de weg tussen de A7 en Surhuisterveen is afgesloten. U wordt geadviseerd om de afslag naar weg 31 te nemen. Vervolgens richting Rottevalle te rijden en dan richting Harkema en Augustinusga. Van daaruit de borden richting Buitenpost volgen.


Eerste punt voor De Dijk

Volendam lijkt van slag in de Hoofdklasse B. De Dijk wist in Volendam twee keer te scoren en een punt mee te nemen. Het eerste succesje is binnen de ‘De Dijkers’. ACV wees Berkum terug en lijkt zich dus te herstellen. Staphorst is even de weg kwijt en verloor bij Eemdijk. SC Genemuiden pakte met veel moeite de overwinning bij HZVV, dat zich kranig verzette. DETO Twenterand kreeg een pak slaag bij NSC Nijkerk, dat zes keer doel trof. SDC Putten pakte de volle winst bij Purmersteijn en blijft alleen aan de leiding. Buitenpost verloor op eigen veld van Swift, dat op de tweede plaats staat. Buitenpost zakte verder weg.