Hakvoort pakt de prijzen

De laatste Midfondvlucht van dit seizoen was vanuit het Noord Franse Morlincourt. Maarten en Cornelis Hakvoort schreven de overwinning op hun naam. Harm Brands en Henk de Boer werden tweede. Fokke Snoek derde. Een bijzondere duivendag voor vader en zoon Hakvoort, naast de dagprijs pakten ze het hokkampioenschap, én duif Janita werd eerste in het duifkampioenschap. Aangewezen kampioen midfond is Klaas de Vries.


Recordopbrengst sponsoravond BCU

‘Een brok in mijn keel’, zo omschreef een bestuurslid van de BCU (Businessclub SV Urk) zijn gevoel toen de opbrengst van de veiling tijdens het sponsordiner op het witte doek werd gepresenteerd. Een gezelschap van 280 personen had daarvoor op uitnodiging van de BCU een prachtige avond beleefd in De Koningshof. Met de opbrengst van maar liefst 62.500 euro wordt binnenkort onder andere een groot LED-scorebord aangeschaft, dat langs het hoofdveld wordt geplaatst.

Lees verder 


Triatlon: kijkspektakel voor toeschouwers

De Suydersee Triathlon vindt zaterdagochtend plaats. Publiek is welkom om de 350 deelnemers aan te moedigen. Om tien uur 's morgens starten de deelnemers aan de kwart-triatlon met het zwemmen in het IJsselmeer, ter hoogte van restaurant De Kaap. Om kwart voor elf uur starten de deelnemers van de 1/8ste afstand. De zwemmers starten op het strand en komen bij het plankier weer uit het water. De fietsroute gaat grotendeels door de polder. Het slotonderdeel, hardlopen, is zowel op de dijk als op de boulevard goed te volgen voor publiek. Naar verwachting finishen de eerste deelnemers rond kwart voor twaalf. Prijsuitreiking en finish vindt plaats op het grasveld onderaan het vissersmonument.

Jens Dijkstra opnieuw de snelste

Een tijd onder het half uur zat er woensdagavond niet in voor de lopers tijdens de derde editie van de GBU Windmolenloop. De warmte speelde daarbij een belangrijke rol. Jens Dijkstra kwam voor de tweede keer dit seizoen als eerste over de streep. De 16-jarige finishte met een tijd van 30.07. Snelste Urker was Jan Sinke. Hij werd tweede. Bij de dames ging de overwinning naar Jacolien Ruizendaal.  In 34.25 kwam zij over de finish. Dinie Ras legde met 35.22 beslag op de tweede plaats.

Vrijwilligers gezocht voor triatlon

De organisatie van de Suydersee Triathlon is op zoek naar vrijwilligers die tijdens dit evenement willen helpen. De triatlon vindt plaats op 15 juli en start rond half negen. De prijsuitreiking is naar verwachting rond half een. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Annemarie Rustenburg (06-52189121) of via Jan Jongman (06-50605985). Foto: archief.
Urk in Hoofdklasse B

De KNVB heeft de indeling van de Hoofdklasse B bekend gemaakt. Het eerste elftal van SV Urk speelt ook in het seizoen 2017-2018 in de Hoofdklasse B. Er zijn zes nieuwe ploegen bijgekomen. De meest opvallende nieuwe tegenstanders zijn Ajax, Huizen, DFS (Opheusden) en Zuidvogels. De competitie begint op 2 september. De volledige indeling: Staphorst, CSV Apeldoorn, Excelsior '31, HZVV, Berkum , SC Genemuiden, Sparta Nijkerk, SDC Putten, Eemdijk, AZSV, Urk, NSC Nijkerk, Zuidvogels, Huizen, Ajax, DFS.


Urker basketballers in nationale jeugdteams

De jonge basketballers Bart van Schaik (17), Lea Romkes (14, rechts), Erica Romkes (13) en Hennie van Schaik (13, links) zijn geselecteerd voor nationale jeugdteams. Voor de meiden starten binnenkort internationale toernooien, terwijl Bart met Oranje U18 deelneemt aan het EK in Letland. Voor Lea Romkes is het de tweede keer dat ze geselecteerd wordt voor een nationaal jeugdteam. Vorig seizoen maakte ze deel uit van U14 en nu is ze opgenomen in de selectie van U15. Half augustus reist ze met dit team af naar Denemarken om mee te doen aan de North Sea Development Basketbal Cup. Ook maakt Lea nog kans op een plekje in het team van U16.  Erica en Hennie zetten hun eerste schreden op nationaal niveau. Na een aantal trainingsweekenden, waarbij iedere keer weer spelers afvielen voor de volgende ronde, kregen ze te horen dat ze allebei tot de definitieve selectie van U14 behoren. Zij spelen aanstaand weekend in Weert op een internationaal toernooi, maar zijn ook nog in de running voor een uitnodiging voor het nationale team van U15. Bart zat voorgaande seizoenen telkens dicht tegen een selectie aan, maar viel vorige keer nog in de laatste ronde af. Nu kreeg hij wel goede berichten, al moet hij nog wel afwachten of zijn gekwetste enkel het volhoudt. De jonge basketballer is positief en gaat er voor. Hij wil hoe dan ook het EK in Letland meemaken, alsook de trainingsweek voorafgaand in Portugal.


Annemarie Rustenburg pakt podium

Annemarie Rustenburg veroverde afgelopen weekend de tweede plek bij de Ironman in Luxemburg, in haar categorie. Ze finishte binnen de vijf uur, en wel op 4.57 uur. Jan liep 1.53 uur, totaaltijd: 5.22 uur, Gerritte deed er 2.12 uur over, totaaltijd: 5.58, en Johan, die kampte met misselijkheid, liep 2.39 uur, totaaltijd: 6.24 uur. Ook zij drieën leverden een fantastische prestatie! Nadat alle deelnemers finishten, mocht Annemarie Rustenburg het podium betreden en het zilver in ontvangst nemen. Proficiat!


Zaterdag: Obstacle Challenge - vrijwilligers gezocht!

De deelnemers van The Obstacle Challenge Urk zijn er klaar voor! In de afgelopen weken trainden ze volop, om aanstaande zaterdag goed voor de dag te komen - sommigen volgden zelfs een touwklimclinic. Zij zijn goed voorbereid, maar support is altijd dat laatste zetje dat sporters tot het beste resultaat helpt. En nog iets: ,,Wij als organisatie zoeken nog vrijwilligers. Gezellig wordt het zeker, dus, meld je snel aan en bel 06-23650598!''

Lees verder 


Shapers Fitness sponsert zaalvoetballers De Kof

ZVV Urk/Bakkerij De Kof heeft een nieuwe sponsorovereenkomst ondertekend. Shapers Fitness verbindt zich als sponsor aan het eerste team. Komend seizoen komt De Kof 1 uit in de landelijke eerste divisie A. In de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen krijgen de zaalvoetballers naast een training, ook een keer per week krachttraining bij Shapers Fitness. ,,We willen fit en sterk aan het nieuwe seizoen beginnen. We merkten twee jaar geleden tijdens de start van de competitie in deze klasse dat het fysieke verschil vrij groot was, vandaar de krachttraining'', aldus hoofdtrainer Herman Spel. Op de foto: Jelle Zeeman (links, ZVV Urk) en Jelle Romkes (mede-eigenaar Shapers Fitness).