Het Urkerland

SC Genemuiden klopt Sparta Nijkerk

Staphorst is op gelijke hoogte gekomen met Urk. Beide ploegen voeren de ranglijst van de Hoofdklasse B aan. Sparta Nijkerk moest de drie punten aan SC Genemuiden laten. De Genemuiders blijven meedoen aan de titelstrijd. AZSV liet Buitenpost achter met een nederlaag. DUNO was op eigen veld niet opgewassen tegen Berkum. Staphorst won nipt van SDC Putten, goed voor het heroveren van de (gedeelde) eerste plaats. WHC speelde verrassend gelijk tegen ACV. Beide ploegen troffen een keer doel. Flevo Boys won bij SVZW, dat diep in de sportieve zorgen zit. CSV Apeldoorn won de degradatiewedstrijd van DETO Twenterand.


Urk slaat aanval Excelsior’31 af

De poging van Excelsior’31 Urk te achterhalen is mislukt. De thuisclub kwam na ruim twintig minuten op voorsprong door een fraaie treffer van Lucas Schraal, maar dat was een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft. Spanning was er vlak voor rust toen de Urker doelman een terugspeelbal in zijn handen pakte. Urk kreeg onterecht een vrij trap tegen omdat de bal onderweg werd aangeraakt. In de tweede helft speelden de bezoekers meer naar voren en kwamen met tien man te staan na het wegsturen van Pim ten Have. Door eigen doelpunt van Dick Hakvoort kwam Excelsior’31 op gelijke hoogte. De Rijssenaren raakten nog een keer de paal en Urk kreeg met Gerrit Tol een scoringskans. De thuisclub zette nog een paar keer aan, maar kon de verdedigingsmuur niet slechten. Excelsior’31 blijft in de achtervolging.


De Kof verslaat mede-middenmoter

Op bezoek bij Os Lusitanos heeft ZVV Urk/Bakkerij De Kof vrijdag een hele belangrijke overwinning behaald. Daardoor hebben de Urkers nu minder verliespunten dan dit team, dat ook in de middenmoot van de Eerste Divisie A staat. In Amsterdam gingen de Urkers bij rust al aan de leiding, door een eigen doelpunt en een goal van Abdel Boundati. Willem Snoek vergrootte de marge na rust, door eerst 1-3 te scoren en later 2-4. In de slotfase scoorde Os Lusitanos nog tweemaal. De Urkers bleven aan de goede kant van de score door Albert Hendrik Romkes en Klaas Jelle Romkes: 4-6.


Orca's verliest belangrijk treffen

Met slechts één punt verschil verloor het eerste damesteam van basketbalvereniging Orca's afgelopen vrijdag in Utrecht de belangrijke wedstrijd tegen SBU. ,,De foutenlast deed ons de das om in de slotfase'', aldus trainer-coach Jurie van den Berg.

Lees verder 


Wedstrijd DETO Twenterand tegen Urk afgelast

De competitiewedstrijd DETO Twenterand tegen Urk gaat niet door. Zaterdagmorgen werd een laatste terreinkeuring gedaan en daarbij bleek dat de natuurgrasmat in Vriezenveen niet bespeelbaar was. DETO Twentrand had al een achterstand in het aantal gespeelde wedstrijd en daar komt die tegen Urk nog een keer bij. Later wordt bepaald wanneer deze competitiewedstrijd wordt ingehaald.


0

Keeper Richard Strijker uitgeschakeld

Urk 1 krijgt voorlopig een andere doelman onder de lat. Eerste doelman Richard Strijker heeft donderdagavond tijdens een trainingspartijtje in de Soccer Temple in Emmeloord een sprongbeen (tussen voet en enkel) gebroken. Het onderbeen van de doelman is in het gips gezet. Volgende week donderdag wordt in het ziekenhuis een scan gemaakt om te kijken hoe de blessure verder behandeld moet worden. Wie er de komende tijd onder de lat zal staan is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat doelman Robin Gort nog niet helemaal hersteld is van een schouderblessure.


Wedstrijd Urk tegen DUNO gaat door

Voetballiefhebbers kunnen zich opmaken voor de thuiswedstrijd van Urk tegen DUNO. De forse dooiaanval heeft er toe geleid dat de sneeuw op het hoofdveld van Sportpark De Vormt vrijwel weg is. De laatste veldkeuring van vanmorgen leverde een positief resultaat op. De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur. In de Hoofdklasse B zijn vijf wedstrijden afgelast. AZSV-Excelsior’31, Staphorst-ACV, SVZW-Berkum, Buitenpost-DETO Twenterand en WHC-SC Genemuiden kunnen vanwege flinke sneeuwval eerder deze week niet doorgaan. Als Urk wint van DUNO is de ploeg van Richard Karrenbelt koploper in de Hoofdklasse B.


Nét niet voor basketbalmeiden U14

De meiden van Orca's U14-1, gecoacht door Jurie Bakker en Duanne van der Reest, verloren zaterdag met 50-49 van de jongensploeg van MBCA Amstelveen, dat vorig jaar nog Nederlands kampioen werd. De meiden begonnen nerveus aan de wedstrijd. De verdediging stond goed, maar in de aanval was het onrustig. Na bijna vijf minuten stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. Hierna kwam de rap spelende jongensploeg op voorsprong: 14-9. In het tweede kwart kwamen de meiden beter uit de verf. De scores gingen lopen en de ruststand was 24-21. In het derde kwart schoten de jongens van MBCA weer met scherp en liepen ze weer iets uit tot een maximale voorsprong van zeven punten. Met fel verdedigen en goede schoten kwam Orca's in het laatste kwart zelfs met een punt voor te staan. Het slotakkoord was echter voor MBCA. Eindstand: 50-49. De meiden spelen zaterdagochtend om tien uur thuis tegen BC Triple Threat.


Urk hervat competitie op eigen veld

Rodelantaarndrager SVZW komt op bezoek bij Urk en dat is statistisch gezien een heel lastig karwei. Zaterdag zal moeten blijken of de ploeg van Richard Karrenbelt ook tegen laagvliegers voldoende gemotiveerd is om drie punten te pakken. Uit werd met 0-2 gewonnen, SVZW aast op revanche met een aangevulde selectie.

Lees verder