Het Urkerland

Dames Orca's verrassend kampioen

De kans werd vooraf laag ingeschat. Toch gebeurde het: Dames Orca's werd zaterdagavond kampioen van de Tweede Divisie. Pas na terugkeer op Urk werd duidelijk dat de eerste prijs in de wacht was gesleept en kon spontaan feest gevierd worden.

Lees verder 


Zevenklapper van Staphorst

Staphorst heeft op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat de titelstrijd nog niet is gestreden. Het arme SVZW kreeg zeven treffers te verwerken en passeerde Excelsior’31 als meest scorende ploeg. De Rijssenaren wonnen plichtmatig van CSV Apeldoorn, maar blijven meedoen in de race om het kampioenschap. DETO Twenterand verraste DUNO met vier doelpunten. Flevo Boys liep bij ACV met een doelpunt verschil tegen een nederlaag op. AZSV won met moeite van WHC. Buitenpost en SC Genemuiden verdelen de punten door ieder een keer te scoren. Berkum won ruim bij SDC Putten.


Urk op de valreep geklopt

De eerste helft was volledig voor Sparta Nijkerk, De 0-2 voorsprong bij de rust was dat ook niet meer dan logisch. De eerste treffer van Sparta Nijkerk volgde na een blunder van Richard Strijker, die even laat ook eer een fraaie redding verrichtte. In het tweede deel volgde een ander beeld. Urk knokte zich naast de koploper uit Nijkerk. Riekelt Jan Brands benutte een penalty en Hessel Snoek kegelde de bal na aangeven van Lucas Schraal in het doel van de tegenstander. Tegen het einde van de wedstrijd leek de equipe van Richard Karrenbelt de winst naar zich toe te trekken. Vooral de schitterende actie van Bennie Dunnink verdiende beter lot. Net toen Sparta Nijkerk twee kostbare punten leek te gaan verspelen leidde balverlies tot een uitbraak van de bezoekers. Van dichtbij schoot Donny van der Wal zijn ploeg op 2-3 winst.


Orca's wint en gaat nog steeds voor titel

De uitwedstrijd van het eerste damesteam van SeaVsat/Orca's tegen Helmink Heroes in Zwijndrecht liep niet zoals gewenst, maar het resultaat was er wel. De ploeg van trainer/coach Jurie van den Berg won met ruime cijfers: 27-95. Orca's kan zaterdag kampioen worden, maar is wel afhankelijk van andere resultaten.

Lees verder 


Powerlifters maken indruk

De Fysker Cup, het powerlift-evenement van Urk, is zaterdag in meerdere opzichten een groot succes geworden. Vooral 's avonds kwam er veel publiek kijken, terwijl diverse plaatselijke powerlifters het goed deden in een sterk deelnemersveld. Ruim dertig Urkers en een twaalftal sterke deelnemers van buitenaf maakten er een spannende strijd van. Elke deelnemer kwam in actie op drie onderdelen: squat, bankdrukken en deadlift. Daarmee konden de prijzen gepakt worden in de eigen gewichtsklasse, maar via een omrekenmethode konden ook algemene klassementen opgemaakt worden. Bij de mannen ging de eerste prijs in het totaalklassement naar Jeroen Pol. Eddy Groenhof werd tweede. De derde prijs was knap voor Urker Dirk Loosman. Ook bij de dames was het brons voor een plaatsgenoot. Jacolien Kramer (foto) liet onder andere een squat van 100 kilo zien.

Lees verder 


Lucas Hoekman interim-trainer bij Nunspeet

Lucas Hoekman treedt voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan in dienst bij Nunspeet. Freddy Smit is ontslagen bij Nunspeet en daardoor kwam er een vacature bij de Veluwse club. Het bestuur van eersteklasser Nunspeet zocht en vond Lucas Hoekman bereid de resterende wedstrijden als trainer-coach op de bank door te brengen. Lucas Hoekman was eerder in dezelfde rol bij Nunspeet actie. In het seizoen 2010-2011 was hij interim-trainer van 28 januari tot 1 juni en eindigde toen op de negende plaats. Nunspeet staat nu op de twaalfde plaats in de eerste klasse D en heeft slechts zestien punten gepakt. Het doelsaldo is evenmin indrukwekkend: 23-55. De uitdaging voor Lucas Hoekman en zijn ploeg is handhaven in de eerste klasse. Lucas Hoekman: ‘Het is een vriendendienst. Ik heb altijd contact met Nunspeet gehouden. Wij hebben nog een paar pittige wedstrijd t gaan en wij zullen er alles aan doen om ons te handhaven. Maar na dit seizoen ga ik niet door, dat is 100 procent zeker.’


WHC doet hele goede zaken

Staphorst is zijn eerst plaats kwijt na de puntendeling tegen Urk. Sparta Nijkerk won ruim bij Buitenpost terwijl Excelsior’31 aan een doelpunt genoeg had om DUNO te verslaan. Beide ploegen gaan samen aan kop in de Hoofdklasse B. SC Genemuiden verloor bij AZSV en zakt dicht tegen de promotie-degradatiezone aan. Flevo Boys verloor op eigen veld van Berkum en is dus nog steeds niet veilig. WHC deed uitstekende zaken door van CSV Apeldoorn te winnen. ACV verloor van SDC Putten, dat aan een doelpunt genoeg had voor de volle buit. Het duel tussen DETO Twenterand en SVZW werd afgelast vanwege het overlijden van erelid Nijhof van SVZW. Deze wedstrijd wordt op 30 april ingehaald.


Urk duwt Staphorst van eerste plaats

Kansen waren er genoeg voor Staphorst in de ontmoeting met Urk. Doelman Richard Strijker redde een paar keer, maar ook de grote haast en de daaruit voortvloeiende onnauwkeurigheden zorgden er voor dat Staphorst niet tot scoren kwam. Vrijwel alle ballen werden richting de Urker laatste linie gepompt waardoor het middenveld werd overgeslagen. Urk kon amper greep krijgen op de aanpak van de thuisclub en kreeg weinig kansen. De mogelijkheden die er waren konden niet in treffers worden omgezet. Invaller Jelle de Boer kreeg in de voorlaatste minuut de beste scoringskans, maar vond doelman René Oosterhof op zijn weg. Scheidsrechter Erik ter Brake leidde zonder kaarten te hoeven uitdelen in het duel, waarin het tempo moordend hoog lag. De neutrale toeschouwers heeft kunnen genieten van de inzet van beide teams, maar doelpunten bleven dus achterwege.