Het Urkerland

Geen ploegen meer zonder winst

Verrassende uitslagen in de Hoofdklasse B. WHC won voor de eerste keer en nog wel van SDC Putten. Een doelpunt was genoeg. Flevo Boys ging in Apeldoorn met ruime cijfers onderuit. Buitenpost verloor op eigen veld van Excelsior’31. DUNO en ACV kwamen niet tot scoren. AZSV ging onderuit bij Sparta Nijkerk. Staphorst had tegen DETO Twenterand aan een doelpunt genoeg om drie punten thuis te houden. SC Genemuiden ging ten onder bij SVZW. Het verschil was slechts een doelpunt, maar genoeg voor de eerste overwinning van dit seizoen. Flevo Boys zakt weg op de ranglijst, Urk blijft fier aan de leiding.


Urk troeft Berkum overtuigend af

Een benutte strafschop en een schitterend doelpunt van Hessel Snoek bracht Urk aanvankelijk in een zetel. Voor Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen het sein om theater te gaan spelen en zijn collega-aanvoerder Jan van Slooten een kaart aan te smeren. Nadat er een doelpunt van Urk in het begin van de tweede helft werd afgekeurd, kwam Berkum door een kopbal op 2-1. De ploeg van Richard Karrenbelt leek even de greep kwijt en had moeite met de druk van Berkum. Met Jelle de Boer voor Jan van Slooten zocht Urk naar een passend antwoord. Dat kwam pas in de slotfase toen invaller Lucas Schraal bij het eerste balcontact met een fraaie lob kon scoren: 3-1. Urk vond het nog niet genoeg, want Jelle de Boer kon na een schitterende actie van Bennie Dunnik de 4-1 eindstand op het scorebord zetten.


De Kof stunt in Hoorn

ZVV Urk/Bakkerij De Kof heeft vrijdagavond voor een sensatie gezorgd. Na een 4-0 achterstand bij rust, werd in de slotfase een 8-8 gelijkspel uit het vuur gesleept bij koploper HV/Hoornse Veerhuys.

Lees verder 


Jong Urk klopt Go Ahead Kampen

De eerste oefenwedstrijd van Jong Urk heeft winst opgeleverd. Go Ahead Kampen verzette zich hevig, maar moest uiteindelijk met verlies van het veld. Binnen een kwartier stond er al 3-1 op het scorebord. Jong Urk kwam voor, maar een toevalstreffer bracht de stand in evenwicht. Een minuut later werd het alweer 2-1.Weer een paar minuten later was het 3-1. Een penalty bracht de tegenstander, onder leiding van Henk Nieuwenhuis, dichter bij Jong Urk. De Kampenaren misten vervolgens nog een strafschop waarna de thuisclub met een 4-2 voorsprong kon gaan rusten. In het tweede deel ging het gelijk op. Een kwartier voor het einde kwamen de bezoekers nog terug tot 4-3, maar in de slotminuut maakte Klaas Romkes er alsnog 5-3 van.


Bekerloting: Urk thuis tegen Roda JC

Roda JC is de volgende tegenstander voor Urk in de nationale bekercompetitie. Afgelopen zaterdagavond vond de loting plaats. Roda JC is normaal gesproken een vaste waarde in de eredivisie, maar degradeerde afgelopen seizoen naar de Eerste Divisie, waar het nu de zevende plaats bezet. De ploeg uit Kerkrade zette in de eerste ronde van de beker DVS '33 uit Ermelo opzij door met 0-6 te winnen. Overigens heeft Roda JC in het verleden maar liefst zes bekerfinales gespeeld, de laatste in 2008 tegen Feyenoord.

Lees verder 


DUNO onderuit bij Sparta Nijkerk

Alleen Urk, Staphorst en Sparta Nijkerk wisten hun wedstrijd op eigen veld te winnen. De winst van Sparta Nijkerk betekende meteen het eerste verlies voor DUNO, dat tot zaterdag koploper was. SC Genemuiden liet CSV Apeldoorn met lege handen achter. Flevo Boys had aan een doelpunt genoeg AZSV van de gedeelde eerste plaats te duwen en daar zichzelf te positioneren. ACV won met een doelpunt verschil bij Buitenpost. Staphorst won van het bezoekende Berkum, dat een stroeve competitiestart kent. SVZW en SDC Putten verdeelden de punten door ieder twee keer te scoren. Excelsior’31 scoorde in Wezep vijf keer tegen WHC drie keer. De ploeg uit Wezep staat op de onderste plaats.


Urk koploper na enerverende winstpartij

Met een vroege voorsprong door een doelpunt van William de Boer leek Urk DETO Twenterand van de mat te spelen. De bezoekers uit Vriezenveen herpakten zich en wonnen gedurende de eerste helft meer terrein. In het laatste deel moest Riekelt Jan Brands nog een keer de angel uit een gevaarlijke aanval halen. Vroeg in de tweede helft kwamen de gasten op gelijke hoogte. Urk oogde steeds meer vermoeid van de krachtsinspanningen bij DOVO. Urk had het even niet en dat gaf DETO Twenterand de kans om naar 1-2 uit te lopen. Een nederlaag voor Urk leek aanstaande. De ruggen werden nog een keer gerecht en het publiek begon de ploeg na de gelijkmaker van invaller Jelle de Boer uitbundig te steunen. In de slotfase schoot Hessel Snoek alle hoop van DETO Twenterand op een puntendeling aan diggelen door 3-2 op het scorebord te zetten. De gasten probeerden met een alles of niets offensief het tij alsnog te kregen, maar tevergeefs. Het arbitrale trio kreeg er van de bezoekers flink van langs maar dat deerde het winnende Urk niet. Door deze overwinning gaat Urk aan de leiding in de Hoofdklasse B.


SC Genemuiden op de pijnbank

De zeer ruime overwinning van SDC Putten, dat zes keer scoorde tegen SC Genemuiden, was opvallend. Maar de grote thuisnederlaag van Berkum tegen Sparta Nijkerk sprong eveneens in het oog. Een sensationeel verloop kende de ontmoeting tussen DUNO en het bezoekende CSV Apeldoorn. De gasten hadden bij de pauze een 0-3 voorsprong, maar DUNO won alsnog het doelpuntenfestival door vijf keer te scoren. Flevo Boys had aan een doelpunt genoeg om van DETO Twenterand te winnen. Excelsior'31 won de burenruzie met SVZW. Staphorst haalde uit tegen het bezoekende WHC. ACV werd op eigen veld door AZSV verslagen.


Moeizame winst voor Urk

Urk heeft de tweede wedstrijd voor eigen publiek in winst omgezet. Dat het moeizaam ging zal niemand op Urk een zorg zijn. Het spel was vooral in de eerste helft rommelig, maar Buitenpost kwam niet aan kansen creëren toe. In de tweede helft probeerde de equipe van Richard Karrenbelt vroeg te storen, maar moest ook waakzaam op de vlijmscherpe uitvallen van de Friezen. Bij een snelle uitval van Urk viel de enige treffer vrij onverwacht uit de lucht. Hessel Snoek rondde bekwaam af: 1-0. In de slotfase kreeg Urk het nog zwaar te verduren en zelfs de doelman van Buitenpost bemoeide zich bijna succesvol met een aantal aanvallen van de bezoekers. Het mocht niet baten, want Urk hield de drie punten op Sportpark De Vormt.


Winnen moeilijk in Hoofdklasse B

Na de derde speelronde zijn er twee koplopers in de Hoofdklasse B. DUNO blijft verrassen en won zaterdag bij WHC, dat hekkensluiter is. CSV Apeldoorn en ACV troffen ieder drie keer doel en dus eindigde het treffen onbeslist. AZSV won op eigen veld van DETO Twenterand. Flevo Boys hield de drie punten ook thuis door SDC Putten te verslaan. Sparta Nijkerk had in de voorgaande twee wedstrijden nog niet gescoord. Tegen Staphorst werd de bal drie keer in het Staphorster doel geschoten, maar de bezoekers betaalden met dezelfde munt terug.SC Genemuiden en Excelsior’31 deelden de punten door een keer het doel te vinden. Buitenpost en Berkum kwamen niet tot doelpunten. Urk staat na de winst op SVZW op de derde plaats.