Het Urkerland

Monsterzege dames SeaVsat/Orca's

SeaVsat/Orca's had afgelopen zaterdag geen kind aan Zwijndrecht, ondanks dat de ploeg door ziekte en vakantie met een kleine selectie moest afreizen. Het team van trainer/coach Jurie van den Berg kwam geen enkel moment in de problemen en sloot af met duidelijke cijfers: 33-106.

Lees verder 


Urk verspeelt twee punten bij Flevo Boys

Een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen, maar zonder echte hoogtepunten. De ontmoeting tussen Flevo Boys en Urk eindigde zoals deze begon. Beide ploegen konden het spel niet naar zich toe trekken, mede gehinderd door de harde wind. Vooral Urk was slordig in de passing, maar tegen het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers wat meer overwicht. Verder dan een doelpoging van William de Boer en een snoeiharde inzet van Marinus Snoek, die net over de lat verdween, kwam Urk niet. Flevo Boys moest zich beperken tot hard werk met hier en daar het uitdelen van een speldenprikje. Urk kon vooral voorin geen echte vuist maken. Het gebrek aan een echte spits werd opnieuw voelbaar. Flevo Boys zakt tegen de degradatiezone aan, Urk lijkt geen deel meer uit te maken van de titelstrijd.


Urk/Rodé Vis Plus speelt vooraf aan polderderby

De twee teams van Urk/Rodé Vis Plus spelen zaterdag 16 maart een wedstrijd voorafgaand aan de polderderby tussen Flevo Boys en Urk. Vanaf half vijf treedt onze plaatselijke trots aan tegen hun vrienden van Flevo Boys op het hoofdveld. De onderlinge wedstrijden staan altijd garant voor spektakel. Met z'n allen dus iets eerder naar Emmeloord om deze mannen aan te moedigen!


Selectie Urk gaat jaar door

De Sportvereniging Urk heeft goed nieuws naar buiten gebracht. De spelers van de huidige eerste selectie hebben aangegeven dat zij ook volgend seizoen beschikbaar zijn. De huidige groep heeft een gemiddelde leeftijd van 25,3 jaar, waarvan de club zegt dat de groep een prima mix is van oudere, ervaren spelers en jonge talenten. De spelersgroep heeft als doelstelling uitgesproken met elkaar verder te groeien. Het clubbestuur laat weten trots te zijn op het feit dat alle spelers de Sportvereniging Urk trouw blijven.


Staphorst stoomt door richting titel

Staphorst koerst op de titel af. De Staphorsters wonnen met 2-0 van concurrent Excelsior’31. Alleen ACV wist de uitwedstrijd (bij Urk) te winnen. SC Genemuiden verloor met een doelpunt verschil bij Berkum. DETO Twenterand deed goede zaken door thuis van SDC Putten te winnen. Buitenpost pakte een belangrijk punt bij SVZW. Beide ploegen troffen twee keer doel. Flevo Boys verloor met ruime cijfers bij WHC. CSV Apeldoorn was kansloos bij Sparta Nijkerk. Het duel tussen DUNO en AZSV werd na 27 minuten gestaakt. Noodweer zorgde er voor dat afgeknapte boomtakken op het veld terecht kwamen. Scheidsrechter Turk besloot het duel verder voor gezien te houden.


Dames Orca's speelt thuis tegen Sphinx

De dames van SeaVsat Orca's spelen vanavond (zaterdag) thuis tegen Sphinx. De wedstrijd begint om half acht en plaats van handeling is Sporthal De Vlechttuinen. De bezoekers uit Wageningen staan één plaats onder Orca's op de ranglijst. Om mee te kunnen dingen naar de kampioenstitel moet Orca's vanaf nu alle wedstrijden winnen.
 


Staphorst wint tweede periode

Maar vijf wedstrijden in de Hoofdklasse B, maar wat was het spannend. Staphorst en AZSV wonnen, maar de Staphorsters hebben een beter doelsaldo en pakken de titel van de tweede periode. Staphorst kon de overwinning op ACV pas in de laatste minuut veilig stellen door een penalty te benutten. Het feest was er na afloop niet minder om. AZSV won nipt bij DETO Twenterand. WHC verraste het bezoekende SC Genemuiden en brengt hiermee de spanning terug onderaan de ranglijst. Sparta Nijkerk won met een doelpunt verschil bij DUNO. Zelden is het bovenaan de ranglijst zo spannend geweest.


Staphorst neemt overtuigend leiding over

Vijf inhaalwedstrijden in de Hoofdklasse B en van de bezoekende clubs wist alleen Excelsior’31 een punt van vreemde bodem mee te nemen. Opvallend was dat drie thuisspelende clubs drie keer scoorden. Staphorst declasseerde Sparta Nijkerk en voert opnieuw de ranglijst van de Hoofdklasse B aan. AZSV en Excelsior’31 deelden de punten. DETO Twenterand had aan een doelpunt genoeg om drie kostbare punten te pakken. WHC stevent na het ruime verlies bij DUNO op degradatie af. Flevo Boys verloor nipt bij SDC Putten.


Sterke comeback De Kof

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof hebben vrijdagavond op bezoek bij FC Marlène 2 op het nippertje een punt gehaald. Het werd 4-4. In Heerhugowaard gingen de Urkers bij rust met 1-2 aan de leiding, door treffers van Klaas Jelle Romkes en Kees de Boer. Maar halverwege de tweede helft hadden de gastheren al driemaal toegeslagen en werd het 4-2. Jan Kramer en Willem Snoek stelden in de slotfase orde op zaken: 4-4.


Veel verrassingen in de Hoofdklasse B

Met een gemiddelde van iets meer dan drie doelpunten per wedstrijd en een flink aantal verrassingen staat de Hoofdklasse B volop in de belangstelling. Flevo Boys liet zich op eigen veld door CSV Apeldoorn verrassen en daar was mede degradatiekandidaat SVZW niet zo blij mee. De ploeg uit Wierden versloeg het zwalkende SC Genemuiden en daar door was de vreugde bij CSV Apeldoorn iets minder dan gebruikelijk bij een verrassende winst op de Genemuiders. Sparta Nijkerk kwam bij AZSV niet tot scoren en speelde hiermee Urk in de kaart. Dat deed Staphorst ook, want DETO Twenterand hield de bezoekers op een gelijkspel. Excelsior’31 stuurde Buitenpost met een nederlaag naar huis. WHC had geen kans bij SDC Putten, dat drie keer scoorde. DUNO ging met lege handen weg bij ACV.