Het Urkerland

Urk hervat competitie op eigen veld

Rodelantaarndrager SVZW komt op bezoek bij Urk en dat is statistisch gezien een heel lastig karwei. Zaterdag zal moeten blijken of de ploeg van Richard Karrenbelt ook tegen laagvliegers voldoende gemotiveerd is om drie punten te pakken. Uit werd met 0-2 gewonnen, SVZW aast op revanche met een aangevulde selectie.

Lees verder 


Sportverkiezingen donderdag in Het Irene

De Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land is de komende drie jaar sponsor van de plaatselijke sportverkiezingen. Dat is bezegeld met het tekenen van een contract. De sportverkiezingen vinden aanstaande donderdagavond vanaf half acht plaats in Het Irene.

Lees verder 


Winnaars Oud Urk Kerstkrantpuzzel

Als prijzen voor de Kerstkrantpuzzel hadden alle Oud Urk-winkeliers een pakket van ongeveer dertig euro beschikbaar gesteld, die werden samengevoegd tot drie veel grotere pakketten voor de drie winnaars. De prijsuitreiking werd gehouden bij KLIF18 op dinsdag 7 januari om zes uur 's avonds. Op de foto staan achteraan van links naar rechts: Marret Snoek (Oud Urk, Lumme & Luppien), Emma Jongman (Oud Urk, KLIF18), Petra van Otterloo (nam de prijs in ontvangst namens haar dochter en winnares Grietje van Otterloo), Freek ter Beek (winnaar). Vooraan staan van links naar rechts: Jorien Oost (winnares), Daan Oost (speciaal opgeroepen door Jorien om te helpen met tillen) en Aenea Oost (die samen met Jorien de puzzel had gemaakt).


De Kof hervat competitie

Na de winterstop speelt ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 een thuiswedstrijd tegen Sporting Harderwijk, de nummer laatst van de Eerste divisie A. Vrijdagavond, in Sporthal De Schelp.

Lees verder 


Oefenwedstrijd voor Dames 1

Ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie, start Dames 1 het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen Groene Uilen Dames 2. De komende weken staan de ploeg belangrijke wedstrijden te wachten, het is daarom van belang om in het wedstrijdritme te komen. Momenteel staan de dames op een mooie gedeelde derde plek, al kan er nog van alles gebeuren met nog elf competitiewedstrijden voor de boeg. De oefenwedstrijd is vrijdagavond om acht uur in De Vlechttuinen.


Kantine, tribune en sportpark belangrijk

Omkijken naar 2018 gebeurde maar kort. De nieuwjaarstoespraak van SV Urk-voorzitter Dick Hellinga was vooral gericht op de toekomst van de club. Er liggen uitdagingen, wensen en opdrachten. De ver- of nieuwbouw van de kantine, de asbestsanering van de tribune en de realisering van een toekomstbestendig sportpark zijn de speerpunten.

Lees verder 


Johannes Schrijver naar eerste selectie SV Urk

Voor Johannes Schrijver is het nieuwe jaar op sportief gebied goed begonnen. De jonge voetballer mag met onmiddellijke ingang aansluiten bij de eerste selectie van de Sportvereniging Urk. In de afgelopen maanden bewees hij in het tweede elftal zoveel potentie te hebben dat trainer Richard Karrenbelt besloot hem halverwege het seizoen over te hevelen naar de eerste selectie. Hij neemt de plaats in van Pieter Brands, die voor studie een poosje naar Parijs gaat. ‘Hij heeft deze promotie zelf afgedwongen’, zegt Richard Karrenbelt. Op de foto mocht Johannes Schrijver op 5 april 2018 al even meedoen met het eerste elftal in de bekerwedstrijd tegen Be Quick Dokkum.


De witvissers vingen dit seizoen per wedstrijd gemiddeld 583 kilo vis. De witvissers vingen dit seizoen per wedstrijd gemiddeld 583 kilo vis.
0

Mooie wintercompetitie voor witvissers

Met bijna twintig kilo vis won Hessel Post de laatste wedstrijd in de Lijmbedrijf Urk wintercompetitie. Adriaan den Hartog was in het algemeen klassement al niet meer in te halen. Hij werd Winterkampioen 2018. Zeven vissers zochten de haven op, om zo veel mogelijk vis aan de haak te slaan. Adriaan den Hartog was al zeker van het goud in de wintercompetitie, maar om plek twee en drie moest nog gestreden worden. Hessel Post en Harrie van Baalen vingen zeer goed. Er zaten soms vissen tussen van drie- tot vierhonderd gram. Toch bleef het spannend wie er met de zilveren plak vandoor zou gaan, want Melle van der Heide was ook goed bezig. Bij Lub Snijder ging het wat minder goed. Bij de weging kwam Hessel Post met 19,340 kilo als winnaar uit de bus. Zijn buurman Harrie van Baalen pakte de tweede plek met 19,120 kilo. De derde plek ging naar Thijs de Lange, hij ving 16,340 kilo vis. Melle van der Heide werd vierde met exact 16 kilo. In het algemeen klassement was de titel met twaalf punten en een totaal van 59,720 kilo vis voor Adriaan den Hartog. Hij had met name in de eerste vijf wedstrijden zijn slag al geslagen. Hessel Post werd tweede en Melle van der Heide derde.


Spectaculair Zaalvoetbalgala

Het was vrijdagavond een groot feest in De Schelp tijdens het Bakkerij De Kof Zaalvoetbalgala. De voetballers van Urk/Rodé Vis Plus keken hier al weken naar uit en kwamen voorbereid op het veld. Na een flinke warming-up werd rond zes uur de avond spetterend geopend. De brede selectie spelers werd voorgesteld aan het publiek en hierna begon de spannende wedstrijd tegen IJsselmeervogels uit Spakenburg. De tribunes zaten bomvol en bezoekers genoten volop van de fanatieke spelers, die aan elkaar gewaagd waren. Commentator Luc Visser zorgde voor een goed verslag van de wedstrijd en zo was het plaatje compleet.

Lees verder 


Vanavond: zaalvoetbalgala in De Schelp

De voetballers van Urk/Rodé Vis Plus kijken al lange tijd uit naar het Bakkerij De Kof Zaalvoetbalgala. Elke vrijdag is er fanatiek getraind en de laatste weken ging het nog maar over één ding: het gala op vrijdag 28 december in Sporthal De Schelp. Zoals ieder jaar zullen de tribunes weer stampvol zitten en zijn er verrassende onderdelen.

Lees verder