Het Urkerland
Jan Ras (in korte broek) weer voor het eerst met een deel van de selectie van SC Heerenveen op het veld. (Foto: SC Heerenveen). Jan Ras (in korte broek) weer voor het eerst met een deel van de selectie van SC Heerenveen op het veld. (Foto: SC Heerenveen).
0

Jan Ras traint weer mee met selectie

Jan Ras mocht vorige week weer voor het eerst mee trainen met de selectie van SC Heerenveen. Een 'heerlijk moment' voor de Urker voetballer in Friese dienst.

Lees verder 


Staphorst winnaar speelronde 21

Staphorst heeft de topper met Eemdijk ruim gewonnen. Omdat Urk ACV op gelijke hoogte hield konden de Staphorsters twee punten uitlopen op de Assenaren en drie op Eemdijk. Swift drukte De Dijk terug in de zorgen en ook Buitenpost kreeg tegen Berkum een nieuwe dreun te verwerken. DETO Twenterand won het belangrijke duel met NSC Nijkerk nipt, maar pakte wel drie punten. SC Genemuiden liet zich op eigen veld verrassen door HZVV en kan de titelaspiraties in de koelkast zetten. SDC Putten en Purmersteijn deelden de punten met ieder twee treffers. Flevo Boys verloor in en van Volendam. De Emmeloorders staan op een promotie-degradatieplaats.


Urk geeft winst uit handen

Een vroege voorsprong van Urk is niet genoeg gebleken om drie punten in eigen huis te houden. Het eerste doelpunt kwam van Lucas Schraal en schitterende treffer van de uitblinkende aanvaller zorgden voor een 2-0 voorsprong voor de thuisclub. In de tweede helft drong ACV steeds meer aan. Een aantal spelers van Urk liep uit de organisatie en zorgde er voor dat ACV na drie minuten de aansluitingstreffer produceerde. De bezoekers mochten vervolgens maar liefst zes hoekschoppen nemen. Toen ACV met tien man (Jim de Leeuw kreeg rood) kwam te staan leek Urk meer greep op de wedstrijd te krijgen. De thuisclub wankelde en Klaas Kramer trok binnen de zestien aan de noodrem. Een rode kaart voor de verdediger en een strafschop waren het gevolg. De gelijkmaker kwam voort uit de toegekende penalty. Urk verspeelde twee punten, maar ook ACV kan niet gelukkig zijn met de puntendeling.


Kleine nederlaag voor Urk

Kansen genoeg, vooral in de eerste helft. Toch kregen de spelers van Urk de bal niet in het doel van Harkemase Boys. De kansen waren er vooral in de eerste helft. De ploeg uit Harkema kwam onverwacht op voorsprong toen de bal van dichtbij in het doel achter Richard Strijker werd gekopt. In het tweede deel kregen de Friese bezoekers weinig ruimte en wisten amper potten te breken. Urk kon ook in het tweede deel de verkregen kansen niet in treffers omzetten. De ploeg van Richard Karrenbelt was zeker niet minder dan de tegenstander uit de Derde Divisie. Het afmaken van kansen bleek ook nu weer het grootste probleem.


Staphorst periodewinnaar

Met een kleine, maar overtuigende winst op De Dijk heeft Staphorst de kroon op het werk in de tweede periode gezet. De Staphorsters zijn als periodewinnaar zeker van deelname aan de strijd om een plaats in de Derde Divisie. SC Genemuiden maakte een figurant van NSC Nijkerk, waar de problemen zich opstapelen na de door de KNVB opgelegde aftrek van drie punten. HZVV klimt door de winst bij SDC Putten naar de vijfde plaats. Buitenpost, dat eerder een punt moest inleveren van de KNVB, kreeg een flinke nederlaag bij Volendam te verwerken. Berkum en Swift scoorden ieder twee keer. Flevo Boys en Eemdijk konden het net niet vinden. ACV sleepte in een geel gekleurde wedstrijd drie punten weg bij Purmersteijn.


SC Genemuiden blijft in achtervolging

De kopgroep van de Hoofdklasse B blijft winnen. De spanning wordt met de week groter en kon Staphorst zaterdag nog niet de titel van de tweede periode pakken. Een doelpunt was genoeg voor de winst op NSC Nijkerk, maar Eemdijk liet tegen SDC Putten geen steken vallen. ACV liet hekkensluiter Buitenpost kansloos. Gelukkig voor de Friezen sloten ook Purmersteijn (tegen HZVV) en DETO Twenterand (bij De Dijk) verliezend af. Flevo Boys verspeelde bij Swift in de slotfase twee kostbare punten. SC Genemuiden walste met ruime cijfers over het wisselvallige Volendam heen.


Marinus Snoek speelt 200 wedstrijden

Voorafgaande aan het duel tussen Urk en Berkum werd Marinus Snoek in het zonnetje gezet. De middenvelder kreeg bloemen uit handen van voorzitter Dick Hellinga omdat hij 200 wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld. De wedstrijd tegen Berkum was eigenlijk zijn 202-de in de Urker hoofdmacht, maar omdat zijn ploeg vorig eek een uitwedstrijd bij SC Genemuiden speelde kreeg hij de bloemen en een cadeaubon zaterdag uitgereikt.


Hardwerkend Urk wint van Berkum

In een aantrekkelijke eerste helft nam Urk halverwege een 1-0 voorsprong. William de Boer schoot de bal laag over de grond langs de muur van Berkum en was ook de doelman kansloos op deze inzet. Urk dicteerde het spel, maar tegen het einde van de eerste helft diende zich een lichte kentering aan. Het tempo lag hoog en de ploeg van Richard Karrenbelt zette vroeg en veel druk naar voren. Trainer Arno Hoekstra zette in het tweede deel de poppetjes anders neer en ontstond er een rommelig spelbeeld. Toch kon Berkum geen vuist maken, ondanks diverse schoonheidsfoutjes aan Urker zijde. Toen Lucas Schraal via een verdediger de stand op 2-0 bracht, was de weerstand van Berkum gebroken. Urk stijgt door deze overwinning maar de zevende plaats op de ranglijst.


Margot Visscher dreigt de bucket binnen te dribbelen. Margot Visscher dreigt de bucket binnen te dribbelen.
0

Schol Orca's maatje te groot

Het werd nooit echt spannend afgelopen zaterdagavond in de wedstrijd van de dames van Schol Orca's tegen Trajanum uit Nijmegen. Toch was de uitslag niet bijzonder groot. De supporters in Sporthal De Vlechttuinen zagen dat de Urker basketballers het in de laatste minuten lieten afweten, waardoor het gat van twintig punten teruggebracht werd tot slechts negen: 74-65.

Lees verder