Het Urkerland

Dames Orca's wint met goed basketbal

Ploeg nu derde op de ranglijst; nog één wedstrijd voor winterstop

Orca's Dames 1 won afgelopen zaterdagavond op overtuigende wijze van Sphinx uit Wageningen. Op het tweede kwart na was de ploeg van trainer/coach Jurie van den Berg de bovenliggende partij. Het verschil van ruim dertig punten aan het eind van de rit (74-42) was dan ook terecht.Het studententeam uit Wageningen was met een grote selectie naar Sporthal De Vlechttuinen gekomen, maar Orca's kon deze avond ook rekenen op alle spelers. Alice Scheffer van Dames 2 deed mee en deed dat zeer verdienstelijk. In het eerste kwart ging Orca's goed van start. Er werden veel scores gemaakt en daar kwamen vaak nog vrije worpen overheen. Doordat de tegenstander man-to-man verdedigde, kon Orca's veel fast breaks lopen. Sphinx had het er bijzonder moeilijk mee en kwam slechts twee keer tot scoren. Het eerste kwart werd afgerond bij een stand van 24-4. Coach Jurie van den Berg prees zijn spelers voor het feit dat zij in staat waren geweest om de tegenstander slechts twee keer te laten scoren.

De verwachting was dat Orca's in het tweede kwart over Sphinx heen zou denderen, maar dat gebeurde niet. In dit deel van de wedstrijd speelde de ploeg juist dramatisch. De tegenstander ging over op een zoneverdediging en Orca's wist niet goed hoe hier op te reageren. De ploeg verloor de concentratie en kwam maar moeilijk tot scoren, terwijl de tegenstander dit wel deed. Bij rust was de stand 33-24.Communicatie


Vol frisse moed begon Orca's aan de tweede helft. De ploeg was er op gebrand om het slechte tweede kwart recht te zetten met een goede derde en vierde kwart. De concentratie was weer terug en de communicatie in de verdediging verliep nu ook beter. Orca's maakte meer stops en het publiek zag een aantal leuke acties. Het team van Jurie van den Berg liet zien wel degelijk goed te kunnen basketballen, als het maar het hoofd bij de les houdt. Dat hield de jonge ploeg in de hele tweede helft van de wedstrijd vol. In de laatste minuten werd nog even een geslaagde press neergezet en met ruime cijfers sloot Orca's de wedstrijd af.Dames Orca's staat nu samen met SBU uit Utrecht op de derde plaats. De ploeg heeft nog één wedstrijd voor de winterstop op het programma staan.


Scores: Duanne van der Reest, 17 punten, Marlies Verhoeff, 17 punten en Didie Kramer, 11 punten.