Het Urkerland
Op de foto (v.l.n.r.) achteraan: Luc Gerssen (Kärcher), Klaas-Jan Scheffer, Eize-Fokke Hoekstra, Luka de Jong, Arie Hoekstra en voor: Hendrik Post (Kärcher), Klaas Hoorn, Joas van der Reest, Jelle Pasterkamp, Willem Weerstand, Mart Krol. Foto: Edi Visser. Op de foto (v.l.n.r.) achteraan: Luc Gerssen (Kärcher), Klaas-Jan Scheffer, Eize-Fokke Hoekstra, Luka de Jong, Arie Hoekstra en voor: Hendrik Post (Kärcher), Klaas Hoorn, Joas van der Reest, Jelle Pasterkamp, Willem Weerstand, Mart Krol. Foto: Edi Visser.
0

Basketbal voor iedereen: drie keer drie-teams bij Orca's

Sinds enkele maanden zijn er twee, door Kärcher gesponsorde, drie keer drie-teams actief bij Basketbalvereniging Orca's. Dat vloeit voort uit het nieuwe beleidsplan van de club: basketbal voor iedereen!


De teams worden getraind door Klaas Hoorn. ,,Drie keer drie-basketbal is de grootste urban teamsport ter wereld en Nederland behoort tot de toplanden in deze relatief nieuwe sport. Volgend jaar wordt in Amsterdam het wereldkampioenschap georganiseerd en de sport maakt zijn debuut op de Olympische Spelen van 2020'', vertelt Hoorn enthousiast. Drie keer drie-basketbal is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketbal dat ontstaan in de Verenigde Staten. ,,Eén van de grootste krachten van deze sport is de toegankelijkheid. Het kan door iedereen gespeeld worden, zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de regels en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is één basket, twee teams en drie spelers per team op een half basketbalveld.'' Orca's heeft in Kärcher een sponsor gevonden die twee teams in kleding heeft gestoken en heeft voorzien van tassen en ballen.