Het Urkerland

Kantine, tribune en sportpark belangrijk

Omkijken naar 2018 gebeurde maar kort. De nieuwjaarstoespraak van SV Urk-voorzitter Dick Hellinga was vooral gericht op de toekomst van de club. Er liggen uitdagingen, wensen en opdrachten. De ver- of nieuwbouw van de kantine, de asbestsanering van de tribune en de realisering van een toekomstbestendig sportpark zijn de speerpunten.

Hellinga blikte zaterdag kort terug op 2018. Met name de sportieve hoogtepunten van het eerste elftal werden belicht. Er was ook tevredenheid over de 18 mensen die een certificaat van de KNVB in ontvangst mochten nemen. Zij rondden succesvol een cursus af die zij bij het begeleiden en trainen van de jeugd kunnen gebruiken.


Een wens die al enige jaren onderwerp van gesprek is, is de ver- of nieuwbouw van de kantine. De verwachting is dat er tijdens de ledenvergadering eind dit jaar een plan ligt. Verder wordt er met de Gemeente Urk gesproken over het toekomstbestendig maken van het sportpark. Daarbij wordt gedacht over een tweede kunstgrasveld, zodat de aanwas van leden opgevangen kan worden. Verder moet voor 2024 het asbest uit de hoofdtribune zijn verdwenen, en dat gaat de nodige inspanningen en geld kosten. Het clubbestuur moet de komende tijd waakzaam zijn op de ontwikkelingen binnen met amateurvoetbal. Het zondagamateurvoetbal wil samengaan met het zaterdagvoetbal. Uit de Hoofdklasse B hebben clubs laten weten alleen mee te willen werken als er niet op zondag wordt gevoetbald.