Het Urkerland

De Kof hervat competitie

Na de winterstop speelt ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 een thuiswedstrijd tegen Sporting Harderwijk, de nummer laatst van de Eerste divisie A. Vrijdagavond, in Sporthal De Schelp.


De ploegen in de Eerste divisie A zitten dicht bij elkaar. De Kof 1 bezet een zevende positie op de ranglijst, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. Bij een overwinning stijgt de selectie van coach Herman Spel naar plek vijf. Spel blikt terug op de eerste seizoenshelft en is tevreden over de wedstrijden tegen Texel, Leekster Eagles en Veerhuys, maar zijn team speelde tegen concurrenten Winsum, LTC en Marlene 2 ondermaats. ,,Ik ben ontevreden over de eerste seizoenshelft. We leden nederlagen, terwijl we tegen de betere ploegen juist goed speelden. We moeten constanter worden en een plek bij de eerste vier moet haalbaar zijn. Sowieso lieten we ons beste spel nog niet zien."


Aan de Urkers de taak om de tweede seizoenshelft goed te beginnen en meteen de punten te pakken. De Kof 1 speelt aankomende vrijdag en volgende week vrijdag (Scagha'66) thuis. Met de steun van het fanatieke thuispubliek moet Harderwijk aan de zegekar gebonden worden. Aanvang van de wedstrijd is 21.10 uur. Vooraf speelt om kwart voor acht De Kof 2 de polderderby tegen Futsal Emmeloord/Da Enzo 1. De wedstrijden zijn live te volgen op het Twitteraccount @zvvurk.