Het Urkerland

Urk hervat competitie op eigen veld

Rodelantaarndrager SVZW komt op bezoek bij Urk en dat is statistisch gezien een heel lastig karwei. Zaterdag zal moeten blijken of de ploeg van Richard Karrenbelt ook tegen laagvliegers voldoende gemotiveerd is om drie punten te pakken. Uit werd met 0-2 gewonnen, SVZW aast op revanche met een aangevulde selectie.


Urk heeft zich in Spanje voorbereid op de herstart van de competitie. ,,Goed voor de moraal en voor de onderlinge contacten zoals met de BCU", zegt Richard Karrenbelt over het vierdaagse uitstapje. SVZW belegde een mini-trainingskamp in Rijssen, gelegen op een steenworp afstand van Wierden.


Voor trainer Richard Karrenbelt blijft het een raadsel dat SVZW zo laag op de ranglijst staat. ,,Dit is een ploeg met potentie en kan volgens mij meedraaien in de middenmoot. Ik heb dat in de uitwedstrijd wel gezien. Wij wonnen, maar voetballend kan SVZW aardig meekomen. Deze ploeg gaat stijgen op de ranglijst, maar pas na zaterdag", zegt hij.


Bij SVZW is More Kippers opgenomen in de eerste selectie. Hij komt over vanuit de eigen jeugd. Daarnaast is Nick Koopmans nu ook toegevoegd aan de selectie. De Wierdense ziekenboeg is bijna leeg, dus er zijn meer keuzemogelijkheden voor de technische staf.


Bij Urk zijn Lucas Nagel en Marinus Snoek afwezig. Beide spelers kampen met een blessure. Of Jelle de Boer bij de selectie zit is nog even afwachten. Vorige week viel hij geblesseerd uit bij het tweede elftal.


Victor Ris uit Groningen is zaterdag de arbitrale leider van de wedstrijd die om 15.00 uur begint.Eerste plaats


De tweede competitiehelft van de Hoofdklasse B begint met een kraker. Lijstaanvoerder Staphorst speelt op eigen veld tegen Sparta Nijkerk. Nummer twee Excelsior'31 krijgt SC Genemuiden op bezoek. Willen de Genemuiders nog iets van het seizoen maken, dan is winst noodzakelijk.


ACV moet tegen CSV Apeldoorn aantonen dat de traditionele neergang na de winterstop dit seizoen niet geldt. Berkum ontvangt het verrassende Buitenpost. AZSV gaat op bezoek bij DETO Twenterand. SDC Putten komt bij winst op Flevo Boys op gelijke hoogte met de Emmeloorders. WHC is te gast bij DUNO.