Het Urkerland

Orca's Dames 1 wint zware wedstrijd in Breda

Breda was de bestemming voor de dames van Orca's afgelopen zaterdag, een lange rit was die dag dus de eerste beproeving. Alice Visser-Scheffer deed ook weer mee, waardoor de ploeg genoeg wissels én wat extra lengte erbij kreeg.


Het eerste kwart ging goed. Orca's leek de overhand te hebben en ging zorgvuldig met hun spel om. Er werd niet te overhaast gespeeld en de speelsters vonden elkaar vaak onder het bord of tijdens de fast break. De tegenstander had hier nog geen antwoord op en kwam dan ook niet aan scoren toe.


Het tweede kwart ging minder goed in de aanval, er werd nu wel te gehaast gespeeld waardoor het afmaken vaak niet goed ging. De scores bleven toch nog komen door de uitstekend spelende Marlies Hoorn en Diddie Kramer, die deze wedstrijd leidden in de aanval. In de verdediging bleef Orca's fel en pakte de rebounds waardoor de tegenstander nauwelijks tot scoren kwam. Ruststand 19-30.


Na de rust was de wedstrijd nog niet gespeeld. De speelsters van Orca's kregen het zwaarder en dat was mede te danken aan het fanatisme van de tegenstander. De dames werden erg fysiek en dit werd niet afgestraft door de scheidsrechter. Veel speelsters van Orca's werden hierdoor gefrustreerd wat leidde tot een aantal domme fouten, waardoor het scoren moeilijk ging. Toch werd de tegenstander steeds weer goed opgepakt en bleef Orca's aan de leiding met ongeveer tien punten voorsprong.


Het laatste kwart was allesbepalend. De verdediging was scherp maar vaak werden fouten afgestraft met vrije worpen. De tegenstander liep langzaam in, het puntenverschil was nu nog maar vier in plaats van tien. Het was noodzakelijk voor Orca's alle aanvallen uit te spelen en dat ging gelukkig voor de dames ook vaak goed. Er werden geen gekke fratsen uitgehaald en het verschil bleef staan op vier punten. Orca's Dames 1 won uiteindelijk de wedstrijd met 55-59. Topscorers: Marlies Hoorn 26 punten, Diddie Kramer 19 punten.


Volgende week zaterdag hopen de dames bij winst een plek te stijgen op de ranglijst.


De tegenstander is dan koploper Waldric. De wedstrijd begint om half acht 's avonds in Sporthal De Vlechttuinen.