Het Urkerland

Orca's verliest belangrijk treffen

Met slechts één punt verschil verloor het eerste damesteam van basketbalvereniging Orca's afgelopen vrijdag in Utrecht de belangrijke wedstrijd tegen SBU. ,,De foutenlast deed ons de das om in de slotfase'', aldus trainer-coach Jurie van den Berg.

Orca's speelde meteen haar bekende snelle spel, maar SBU deed precies hetzelfde. Door de grote foutenlast kon Van den Berg sommige spelers niet alles laten spelen. SBU viel sterk aan en verdedigde ook fanatiek. Orca's kon de aanval wel iets ontregelen door anders te gaan verdedigen, maar de tegenstander vond altijd wel een oplossing. Bij de rust was de stand 28-28.Fel


Na de rust ging het mis. SBU nam een 47-39 voorsprong en Orca's moest het echt anders gaan aanpakken om nog een goed resultaat te behalen. De ploeg schakelde over naar een man-to-manverdediging en speelde daarin zeer fel. De aanpak leidde tot minder scores voor SBU, maar zelf maakte Orca's ook te weinig punten. Het laatste kwart was allesbepalend. In eerste instantie leek het goed te gaan. Orca's boog met haar felle aanpak de tien punten achterstand om naar een voorsprong van zes punten. De ploeg wilde de wedstrijd netjes gaan uitspelen, maar miste veel te veel vrije worpen. SBU profiteerde van de domme fouten aan de kant van Orca's en boog in de laatste vijf seconden de achterstand van één punt om in een overwinning: 59-58. ,,Doodzonde, maar we hadden het eerder al moeten beslissen'', aldus Jurie van den Berg. Orca's speelt volgende week uit tegen in Voorburg.