Het Urkerland

Berkum volgende hobbel voor Urk

Urk speelt vandaag (zaterdag) een uitwedstrijd bij Berkum. De Zwollenaren hangen tegen de gevarenzone aan. Ook andere titelkandidaten treffen een tegenstander, die moet knokken voor de punten om te kunnen overleven. Sparta Nijkerk kan AZSV aan zich voorbij zien komen. Kortom, opnieuw veel spanning tijdens de wedstrijden van zaterdag.


Urk had thuis weinig moeite met Berkum. De ruime overwinning op Sportpark De Vormt is echter geen garantie voor opnieuw een zege. De Zwolse club staat er niet heel goed voor, maar de spelersgroep heeft in de broers Marc en Chris van der Meulen en de gevaarlijke aanvaller Johnson Bacuna voldoende inhoud om het Urk erg moeilijk te kunnen maken.


De ploeg van Richard Karrenbelt verdedigt met Staphorst de gedeelde eerste plaats. Voor Urk geldt er daarom maar een opdracht: winnen. De ontmoeting in Berkum (Zwolle) zal zeker nog zonder Lucas Nagel en Richard Strijker worden afgewerkt. Beide spelers zijn nog geblesseerd, maar hebben in Johannes Schrijver en Hendrik Bakker uitstekende vervangers.


Scheidsrechter is Preston Henshuijs uit Amsterdam. Sportpark de Vegtlust aan de Boerendanserdijk 55 is de plaats van handeling. De aftrap is om half drie.Volop spanning


Niet alleen in de kopgroep heerst er spanning. Onderaan de ranglijst begint de tijd te dringen voor een flink aantal ploegen. SVZW gaat op bezoek bij SC Genemuiden, dat blijft hopen op de titel. De tegenstander uit Wierden is hekkensluiter. Nummer voorlaatst DETO Twenterand speelt op eigen veld tegen medekoploper Staphorst.


Verder zijn alle ogen gericht op de ontmoeting tussen AZSV, koploper in de tweede periode, en Sparta Nijkerk. Bij winst kan de ploeg uit Aalten zomaar titelkandidaat worden. In dat strijdgewoel moet ACV thuis van DUNO zien te winnen. WHC reist naar SDC Putten in een poging drie noodzakelijke punten te pakken.


Flevo Boys ontvangt CSV Apeldoorn. De bezoekers kunnen bij winst zicht op aansluiting bij de middenmoot houden. Wint Flevo Boys, dan wordt het best nog spannend voor de ploeg uit Apeldoorn. Excelsior'31 krijgt Buitenpost op bezoek. De thuisclub kan zich geen puntverlies veroorloven, maar de Friezen moeten in staat worden geacht voor een stunt te kunnen zorgen.