Het Urkerland
V.l.n.r.: Dirk Korf, Zwany Hoefnagel, Geert Korf, Jan Jongman, Geert Zeeman, Frans Koffeman en Lub Ras. V.l.n.r.: Dirk Korf, Zwany Hoefnagel, Geert Korf, Jan Jongman, Geert Zeeman, Frans Koffeman en Lub Ras.
10

De aantrekkingskracht van de Vierdaagse

Voor sommige deelnemers een zware strijd, maar de Nijmeegse Vierdaagse is achter de rug. Het Urkerland vroeg aan een paar Urker deelnemers hoe het ze afging.


Er is iets aan de wandeltocht wat mensen ontzettend aantrekt. Ondanks alle tegenslagen schrijven ze zich ieder jaar opnieuw in. Deelnemer Jan Jongman (30) omschrijft deze editie van de Nijmeegse Vierdaagse als 'verschrikkelijk' en 'de zwaarste ooit'. Op de vraag 'Zou je volgend jaar weer meedoen?' komt een volmondig 'ja'. ,,De laatste dag ging het nauwelijks, mijn benen waren opgezet en ik kreeg amper mijn schoenen aan. Ik ben vrijdagochtend om vier uur begonnen met lopen en was rond vijf uur 's middags binnen, in totaal ongeveer dertien uur. Ondanks alles ben ik blijven doorlopen en de laatste dag moest ik gewoon pauzes inlassen, omdat het niet meer ging. Ik had nooit gedacht dat ik er zoveel moeite voor zou doen'', vertelt Jan Jongman.