Het Urkerland

Eerste editie Fish Potato Time Trial

De Fish Potato Run gaat om zo snel mogelijk hardlopen. Nu is er een variant ontworpen waarbij het gaat om zo snel mogelijk fietsen: de Fish Potato Time Trial.


De fietstijdrit gaat vooraf aan de Fish Potato Run. De tijdrit wordt gehouden op de Urkerweg tussen Urk en Emmeloord op 14 september, over een lengte van vijftien kilometer. De voorinschrijvingen zijn sinds deze week geopend, online via: inschrijven.nl/form/2019091450984. Initiatiefnemer van de Fish Potato Time Trial is Wielervereniging Urk (WVU). ,,We zagen dat de Urkerweg al vroeg voor het begin van de loopwedstrijd was afgesloten en vroegen ons af of het niet mogelijk was om dan in een uurtje tijd een leuke fietstijdrit te organiseren. Met die vraag zijn we naar een vergadering van de FPR gegaan en die reageerden direct enthousiast. En ook de vergunningverleners bleken enthousiast", aldus Marnix Westerink, voorzitter van de WVU. Overigens zijn nog niet alle vergunningen rond, daarom wordt gestart met een voorinschrijving.Tijdregistratie


Start en finish zijn voor De Rots en het keerpunt is onder het viaduct voor Emmeloord. Er is een officiële tijdregistratie en voor iedere deelnemer is er een Mylaps Chip beschikbaar voor gebruik, welke de tijden registreert. De kosten zijn vijftien euro per inschrijving. Er wordt gereden in de volgende klassen: mannen -40 en 40+, vrouwen -40 en 40+. Er kunnen maximaal zestig fietsers worden ingeschreven. Verdere details worden via de mail en www.wvurk.nl gedeeld met de ingeschreven deelnemers.