Het Urkerland
Lea Romkes is niet te stuiten en scoort 26 punten tegen Baros. Lea Romkes is niet te stuiten en scoort 26 punten tegen Baros.
0

Energiek Schol Orca's pakt opnieuw volle buit

Door heel veel energie in de wedstrijd te gooien, won Schol Orca's afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd van Baros uit Rotterdam. De voorsprong die de ploeg meteen in het eerste kwart opbouwde, bleek noodzakelijk, want niet alles ging goed in het vervolg van de wedstrijd. Toch was er genoeg reden voor optimisme, onder andere de hoge score: 85-71.

Schol Orca's gaat voluit in het eerste kwart. Door de intensieve verdediging heeft de tegenstander weinig in te brengen en komt Orca's door veel steals wel tot scoren. De stand na het eerste kwart is 30-18. Bij die voorsprong kan Orca's andere verdedigingsvarianten uitproberen, maar die lopen nog niet goed. Baros komt dichterbij en in een time-out zet het trainersduo Van Slooten en De Boer de puntjes weer op de i. De verdediging is op orde en er wordt weer gescoord.De tweede helft begint bij een stand van 46-35. Het derde kwart is chaotisch. De face guarding loopt niet, Orca's is telkens te laat in de verdediging en aanvallend wordt er te gehaast gespeeld. Lea Romkes onderscheidt zich in deze fase met een aantal belangrijke rebounds. De 59-49 stand bij de start van het laatste kwart geeft Orca's nog geen enkele zekerheid. In de slotfase laat Orca's echter dezelfde intensiteit zien als van het eerste kwart en dan is de buit definitief binnen. Schol Orca's komt zelfs uit op 85 punten en dat is dit seizoen nog niet eerder gebeurd.


Topscorers: Lea Romkes 26 punten, Hennie van Schaik 11 punten en Alice Scheffer 10 punten.