Het Urkerland
Margot Visscher dreigt de bucket binnen te dribbelen. Margot Visscher dreigt de bucket binnen te dribbelen.
0

Schol Orca's maatje te groot

Het werd nooit echt spannend afgelopen zaterdagavond in de wedstrijd van de dames van Schol Orca's tegen Trajanum uit Nijmegen. Toch was de uitslag niet bijzonder groot. De supporters in Sporthal De Vlechttuinen zagen dat de Urker basketballers het in de laatste minuten lieten afweten, waardoor het gat van twintig punten teruggebracht werd tot slechts negen: 74-65.

Alhoewel Schol Orca's eerst wat tijd nodig had om in de wedstrijd te komen, was er nooit een moment van twijfel. Trajanum was gewoonweg een maatje te klein voor de thuisploeg. Trajanum startte niet in de verwachte zoneverdediging en dat zorgde ervoor dat Orca's in de eerste minuten wat zoekende was. Toch leidde de ploeg met 11-8 na het eerste kwart. In het volgende kwart startte Schol Orca's heel sterk. Er waren meteen een paar scores van Alice Scheffer en Lianne Post, waardoor Trajanum na anderhalve minuut en bij een 17-10 achterstand al in een time-out dook. Trajanum kwam ietsje terug, maar vanaf minuut vier kwam Schol Orca's op stoom. Rianne Gnodde en Rianne Brouwer scoorden en zorgden ervoor dat het gat elf punten werd. Marianne Bakker maakte het feestje compleet toen ze in de buzzer vanuit de dribbel een prachtige driepunter liet aantekenen: 35-22 bij rust.


De tegenstander speelde in de tweede helft wel in de zone en Schol Orca's had hier goed antwoord op. De trainingsarbeid - juist op het bestrijden van die zoneverdediging - betaalde zich uit. De in vorm zijnde Rianne Brouwer liet zich meteen zien met een driepunter Toch gaf Trajanum zich nog niet gewonnen en met een verschil van veertien punten brak de laatste fase aan. Opnieuw startte Orca's sterk, nu met scores van Hennie van Schaik en Lianne Post. Het gat kwam na ruim twee minuten op twintig punten: 70-50. Schol Orca's dacht er te zijn en liet de touwtjes wat te makkelijk vieren. Trajanum maakte er dankbaar gebruik van. De Nijmegenaren scoorden vijftien punten op rij, waar Orca's er slechts vier tegenover kon zetten. Met een 74-65 overwinning stapten de spelers van het trainersduo De Boer en Van Slooten toch enigszins teleurgesteld van het veld. Die laatste minuten... dat moet de volgende keer anders!


Topscorers: Lea Romkes: 21; Lianne Post: 15 en Rianne Brouwer: 13.