n Voetballen en karaktervorming staan centraal tijdens het AFC.
n Voetballen en karaktervorming staan centraal tijdens het AFC.

Voetbalkamp bij Sportvereniging Urk gaat door

Sport

Het internationaal voetbalkamp bij SV Urk, Ambassadors Football Camp (AFC), gaat ook dit jaar door. Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar zijn van 11 tot en met 14 augustus van harte welkom op Sportpark De Vormt.

Kinderen hoeven geen lid te zijn van SVU of goed te kunnen voetballen - iedereen mag zich inschrijven voor het sportieve zomerse voetbalkamp aan de Vormtweg, dat hier voor de negende keer wordt georganiseerd. Onder begeleiding van gedreven coaches, waarschijnlijk ook uit het buitenland, leren de deelnemers de basisvaardigheden van het voetballen aan of krijgen ze training voor de wat meer gevorderden.

Ook karaktervorming staat in de week van 11 tot en met 14 augustus centraal op Sportpark De Vormt. Vanuit een positieve en enthousiaste benadering van de trainers wordt hieraan gewerkt. ,,Spelers worden iedere dag gevormd in hun karakter op basis van bijbelse principes en door middel van team-talks en life-skills'', aldus Jacob Tol namens de organisatie. Hij is werkzaam voor Ambassadors Football Holland, de Nederlandse afdeling van het internationale AFC.

Iedere morgen

De deelnemers komen iedere morgen om tien uur naar Sportpark De Vormt om deel te nemen aan de activiteiten en te genieten van het optreden van een freestyler, iemand die allerlei gave trucjes kan uitvoeren met een voetbal. 's Middags vertrekken ze om drie uur weer naar huis. Trainers uit het buitenland verblijven bij gastgezinnen.

Op vrijdag is het afsluitende toernooi, waarbij de kinderen individueel prijzen kunnen pakken, maar ook als team tijdens het mini-WK in de middaguren, één van de hoogtepunten van de week. Daarbij wordt altijd fanatiek gestreden om de prijzen. Ouders en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en de spelers aan te moedigen.

Kosten

De kosten voor het AFC zijn 69 euro per deelnemer. Voor een tweede kind uit hetzelfde gezin bedraagt het inschrijfgeld 59 euro en vanaf het derde kind is deelname gratis. Elke speler ontvangt een Ambassador Football shirt, een certificaat, een groepsfoto en eventueel een prijs. Daarnaast is er natuurlijk de twintig uur voetbalplezier!

Corona

De organisatie van het AFC hanteert in verband met de corona-crisis de richtlijnen van het RIVM. ,,Deze richtlijnen kunnen nog wel een paar keer wijzigen, dus daar kunnen we nu nog niet concreet over zijn. Wat we wel hopen, is dat we nog een aantal internationale coaches hier naartoe kunnen halen, maar dat hangt dus ook allemaal nog door de corona-crisis.''

Afbeelding