Urker junioren winnen beslissingswedstrijd

Sport
De vechtlust van Urk C1 werd beloond. Er waren weining spieren meer die ze niet voelden, maar dat deerde niemand: Urk C1 won zaterdag na een heuse verlenging de beslissingswedstrijd tegen AGOVV, en dat was hetgeen er alleen nog telde. Dolle taferelen op het veld van DOS Kampen, waar het belissingsduel gespeeld werd, met een zeer teleurgesteld AGOVV.Urk-coach Klaas Tol had een week eerder de wedstrijd van AGOVV tegen IJsselmeervogels bezocht en dat was een uitstekende voorbereiding. Urk wist van welke Apeldoornse spelers met name het gevaar moest komen, en andersom was dat niet het geval. Daar kwamen ze echter wel snel achter want binnen twee minuten had Auke Post zijn visitekaartje afgegeven. De rechtsbenige linksbuiten verraste vriend en vijand door direct al de 1-0 voor Urk op het bord te zetten.
Het betekende allesbehalve een walk-over voor de Urker ploeg, want AGOVV groeide steeds beter in de wedstrijd, en dat resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker, rechtstreeks uit een corner gescoord. Het was Auke Post die een counter van Urk verzilverde en opnieuw voor een voorsprong zorgde: 2-1. Nog voor rust zette AGOVV een veldoverwicht echter om in een prima doelpunt en konden de ploegen met 2-2 de kleedkamers in.
Gezien het overwicht in de eerste helft van AGOVV was het handjevol supporters van Urk C1 niet echt gerust op een goede afloop. Dat pakte echter toch anders uit. De Urker ploeg speelde aanzienlijk beter in de tweede helft en de strijd ging volledig gelijk op. Het hoge tempo van de eerste helft kon echter niet meer gehaald worden en kansen waren er aan beide kanten. Geen doelpunten echter, en dat betekende verlengen voor de twee moegestreden ploegen.
In de tweede helft van de verlenging was het Maarten Ras die een snelle aanval van Urk heel goed afrondde met een lob: 2-3. Dolle vreugde bij Urk (zie foto), dat echter nog een hachelijke slotfase van de verlenging beleefde. Daarin toonde de verdediging zich echter zeer sterk en was het uiteindelijk Auke Post die op de hem karakteristieke wijze aan alle twijfel een einde maakte: 4-2 voor Urk na een indrukwekkende solo.

Met de winst in deze beslissingswedstrijd blijft Urk op niveau spelen. Door de nieuwe competitie-indeling zal Urk in de Tweede Divisie gaan uitkomen, net onder de absolute top. Een uitstekende prestatie van deze Urker junioren.
Urk C1 - AGOVV C1. Ruststand en eindstand na reguliere speeltijd 2-2. Na verlenging 4-2. Opstelling Urk: Gerard de Boer, Henri Kroon (20: Klaas Hakvoort), Bartel Oost, Kees Meun, Henk Visser (Auke Kapitein), Maarten Verbaan (45: Geert Hemelrijk), Pieter Tol, Hendrik Jan Brands, Auke Post, Willem Snoek (50: Barry de Boer), Maarten Ras.