Urk 2 laatste bij titelstrijd

Sport
Aanvoerder Jan Buter heeft afscheid van Urk 2 moeten nemen zonder titel. Zijn ploeg kwam er zaterdag in de strijd om het Nederlands kampioenschap op sportpark De Toekomst in Amsterdam amper aan te pas. Urk 2 kreeg in de vier wedstrijden wel kansen, maar het scoringsrendement was veel te laag. Urk 2 scoorde slechts drie keer in vier wedstrijden. Het tweede elftal van Quick Boys nam de titel mee naar Katwijk.In de eerste wedstrijd van Urk waren de reserves van Quick Boys de tegenstander. Jan Tol en Tijmen de Boer kregen de beste kansen in dat duel, maar zij reageerden telkens net even te laat.
In de tweede helft schoot Quick Boys eerst op de lat omdat Cornelis Koffemen niet afdoende reageerde. Vervolgens nam de ploeg van Klaas Post het initiatief, maar verder dan een hoekschop kwam het niet. De doelman van de Katwijkse tegenstander plukte de bal bij de voorzet uit de lucht en zette zijn aanvallers aan het werk. Het was meteen raak omdat de Urker defensie niet goed georganiseerd was. Urk 2 zag geen kans om de stand gelijk te trekken.

ASWH 2
Tegen de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht stond er een bijna geheel ander team binnen de lijnen. Met Cornelis Kramer en Teun van Slooten in de gelederen werd er veel beter gespeeld.
Binnen een paar minuten had Urk 2 door een fraaie kopbal van Pieter van de Berg de leiding genomen. En dat was een complete verrassing. ASWH 2 had in de wedstrijd hiervoor van Ajax 2 gewonnen.
In de tweede helft probeerde ASWH 2 geforceerd op gelijke hoogte te komen. Urk 2 strafte het opportunisme van de tegenstander meteen af. Teun van Slooten bepaalde de eindstand op 0-2.

Ajax 2
Met veel balcirculatie probeerde Ajax 2 onder de ogen van een aantal prominenten van de betaalde tak van de Amsterdamse club Urk 2 onder druk te zetten. De ploeg van Klaas Post hield lang stand tegen de aanvallende tactiek van de Amsterdammers. Toen een van de spelers van Ajax 2 binnen het strafschopgebied werd neergelegd, kwam de organiserende vereniging door middel van een penalty aan de leiding.
Na de korte pauze bracht Tijmen de Boer de partijen weer in balans. Urk 2 kwam beter in het spel en Harm ten Napel was heel dichtbij een tweede Urker doelpunt. Zijn inzet was niet leep genoeg waardoor de Amsterdamse doelman het gevaar kon keren. Een puntendeling was het gevolg.

Sparta Nijkerk
In de laatste wedstrijd was Sparta Nijkerk 2 de tegenstander. Omdat Quick Boys 2 in de voorlaatste wedstrijdronde al kampioen was, stond er eigenlijk niets meer op het spel. Behalve dan de eer en een afscheidscadeau voor aanvoerder Jan Buter.
Urk 2 kwam er tegen de Nijkerkers niet aan te pas. Op alle fronten kwamen de Urkers tekort. Sparta Nijkerk 2 had na twintig minuten een 2-0 voorsprong. In de tweede helft van de wedstrijd werd het zelfs nog 3-0. In de slotminuten kreeg de tegenstander van Urk 2 nog drie doelrijpe kansen, maar Reinier Romkes verzette zich te heftig om nog meer doelpunten te moeten incasseren.
De vijfde plaats is het slechtste resultaat van Urk 2 in de strijd om de zaterdagtitel.