Voorbereiding Urk 1 begonnen

Sport
De eerste training van de eerste selectie van de Sportvereniging Urk is achter de rug. Henk Nieuwenhuis liet zijn pupillen maandag- en dinsdagavond een pittige training afwerken. De selectie verscheen bijna compleet aan de start. Zaterdag wacht de eerste oefenwedstrijd. Urk is die dag te gast bij vierdeklasser Warga.Henk Nieuwenhuis had maandagavond een verrassing in petto voor de spelersgroep. Door middel van het afspelen van een cassettebandje liet hij zijn spelers een pittige conditietraining afwerken. Het uitgebalanceerde systeem zweepte de spelers op tot het uitvoeren van een aantal oefeningen, dat in een steeds hoger tempo moest worden afgewerkt.
Aan het einde van het vorige seizoen liet de trainer van Urk al weten dat hij het seizoen 2004-2005 een betere conditie van de spelersgroep verwacht. Dat Urk een seizoen eerder maar moeizaam uit de startblokken kwam, was volgens hem grotendeels aan een matige conditie te wijten. Een verwijt dat hem overigens ook de hand in eigen boezem deed stoppen. Kees Wakker bleef als laatste over in de conditietest. Een teken dat het wel goed zit met de fysieke fitheid van de buitenspeler.

Gerrit Visser liet zijn medespelers en zijn trainer schrikken door met aan gipskoker om zijn rechterpols op de training te verschijnen. IJverig als hij is was hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wat eerder met wat oefeningen begonnen. Een van die onderdelen was het spelen van een partijtje beachvoetbal. Hij was daarbij ongelukkig met een medespeler in aanraking gekomen en brak zijn onderarm in de buurt van zijn pols. Het was geen belemmering voor Gerrit Visser om toch volop aan de eerste training te kunnen meedoen.
Jelle Loosman, Kees de Boer, Klaas Tol, Gert Jan Nagel en assistent-trainer Lubbert Kramer ontbraken op de eerste training. Het drietal is nog op vakantie en zal zich binnenkort bij de spelersgroep en technische staf aansluiten.

Oefenwedstrijd
Na drie trainingen (maandag, dinsdag en donderdag) speelt Urk zaterdag een oefenwedstrijd. De plaatselijke hoofdklasser gaat op bezoek bij Warga, ten zuidoosten van Leeuwarden. De zondagvierdeklasser degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse.
De oefenwedstrijd in Warga (Wergea) begint om 14.30 uur. Het duel wordt op het terrein aan de H.J. Kooistrawei 24 afgewerkt.