Geert Nentjes absolute winnaar bij biljarten

Sport
De plaatselijke biljarters kennen een nieuwe kampioen binnen de club. Geert Nentjes is de afgelopen weken naar voren gekomen als de absolute winnaar, hij ging er vandoor met het Driebandenkampioenschap en de Supercup.
Vorige week zaterdag werden de laatste wedstrijden afgerond om het Driebandenkampioenschap. Geert Nentjes moest toen nog drie wedstrijden spelen, de eerste wedstrijd speelde hij tegen de jeugdspeler Tiemen Brands. Het werd een zware partij, maar Geert had uiteindelijk toch de langste adem.
De tweede partij ging verloren tegen Steven Romkes die ook één van zijn betere partijen speelde. Geert moest de laatste winnen tegen Riekelt Brands en met een goed gemiddelde. Bij verlies zou Riekelt Brands kampioen worden. De strijd ging gelijk op en de spanning was te snijden. Geert bleek toch met de overwinning aan de haal te gaan, met een uitstekend gemiddelde wist hij de wedstrijd te winnen. Hij haalde zijn 19 punten in 23 beurten, Riekelt had 22 punten maar moest er 25 halen, dus Geert mocht zich kampioen driebanden noemen.

Afgelopen zaterdag streden de Urker biljarters om de Supercup. Dit is een partij tussen de kampioen libre (Eppo Feenstra) en de kampioen driebanden (Geert Nentjes).
De winnaar van deze pot mag zich algeheel kampioen van de vereniging over het seizoen 2003/2004 noemen.
Ook hier werd er wat zenuwachtig gespeeld, maar ook dit keer was het Geert die allebei de partijen winnend wist af te sluiten. Bij de partij driebanden wist Geert zelfs een serie van acht te maken. En dat is een zeer mooie presatie van een visserman, die eigenlijk alleen op zaterdag kan oefenen. Geert kreeg dan ook de welgemeende felicitaties overhandigd van zijn clubgenoten.