Gerrit Bredewold interim-trainer

Urk heeft een nieuwe hoofdtrainer. Het is de oude bekende Gerrit Bredewold uit IJsselmuiden. Hij krijgt assistentie van Klaas Wakker en Jelle Loosman. De deal werd vrijdagmiddag beklonken. Deze situatie blijft tot het einde van dit seizoen.

Het clubbestuur besloot donderdagavond om Jan Schulting en Gerrit Foppen voortijdig de laan uit te sturen. Volgens het clubbestuur waren de onderlinge verhoudingen te veel verstoord om nog van een ideale situatie te kunnen spreken. Beide trainer kregen het bericht donderdagavond te horen.

Het bestuur van de Sportvereniging Urk ging voortvarend te werk. Vrijdagmorgen werd Gerrit Bredewold met een bezoek vereerd. Een paar uur later was er een overeenkomst. Gerrit Bredewold is een oude bekende op Urk. Hij behaalde grote successen met de wonderploeg van weleer.

De routinier was aangenaam verrast dat de plaatselijke hoofdklasser bij hem uit kwam in de zoektocht naar een interim-trainer: ,,Er waren mijns inziens voldoende alternatieven, maar toch kwam de club bij mij terecht. Als pratend kom je dan tot de conclusie dat je bij Urk een fantastische tijd hebt gehad en een prima club is. Ik heb altijd een goede band met deze vereniging gehad en alles bij elkaar genomen heb ik ‘ja’ tegen het bestuur gezegd. Klaas Wakker en Jelle Loosman kennen de spelers en hun kwaliteiten. Samen met hen ga ik de uitdaging graag aan.’’