Het Urkerland
kunstgras kunstgras
0

Kunstgrasveld SV Urk komt er

De contracten zijn getekend en dus komt er definitief kunstgras op het hoofdveld van de Sportvereniging Urk. Voorzitter Gerrit Meun zette deze week samen met wethouder Geert Post de handtekening onder de overeenkomst.


Naast het nieuwe kunstgras wordt ook de omheining aangepakt. Verder komen er constructies achter de doelen om de reclameborden aan op te kunnen hangen. Er komt ook een automatische beregeningsinstallatie. Die is nodig om in droge perioden het kunstgras te besproeien. Dat komt de veiligheid van de spelers en de bespeelbaarheid ten goede. De club betaalt op jaarbasis ongeveer 17.000 euro aan de Gemeente Urk, die het bedrag voorfinanciert.

De clubleiding stuurt al een paar jaar aan op de aanleg van kunstgras, want in de afgelopen jaren is gebleken dat er gedurende de wintermaanden amper of soms helemaal niet getraind en gevoetbald kon worden. Dat betekende geen inkomsten uit recettes en kantineomzet. Om de spelers van met name de eerste selectie toch wat te kunnen laten oefenen en spelen moest er telkens naar andere locaties buiten Urk worden uitgeweken. En dat heeft de club handen met geld gekost.

Als alles volgens schema verloopt, dan zal het kunstgras aan het begin van de competitie 2012-2013 in gebruik worden genomen.