0

Loodzware duivenvlucht

Voor de duivenmelkers van PV IJsselmeervliegers stond zaterdag de eerste midfondvlucht van het seizoen op het programma. De weersverwachtingen waren niet gunstig en dat bleek ook wel, want zaterdagmiddag om tien over één klonk pas het startsein en konden de duiven met een koude noordoostenwind aan de terugreis beginnen.Na enig rekenwerk verwachtten de duivenmelkers hun duiven rond de klok van vijf uur terug. Ze zouden de 280 kilometer volgens hun rekensom overbruggen met een snelheid van 65 kilometer per uur. Dat viel vies tegen. Pas rond het klokgelui van de Urker kerktorenklokken meldde de eerste duif zich op De Bult en wel bij de combinatie Rein Ras en Jan Post. Het was het de superduif 037 die zich naar binnen liet vallen en op 18.02  uur liet hij zich klokken. De tweede duif meldde zich bijna een uur later op het hok van deze combinatie en zo begon de spanning op te lopen en moest die eerste wel een hele vroege zijn.  Er werd onderling flink gebeld en al gauw bleek dat de 037 de winnende duif was met een voorsprong van maar liefst 18 minuten op nummer twee!
Jan Bakker pakte de tweede plaats met zijn Limoges duif en draaide maar met tien duiven mee. Als enige van Nederland draaide hij met vijftig procent prijs een prestatie van formaat.

Top Tien

1 Rein Ras en Jan Post; 2 Jan Bakker; 3 Wouter de Vries;  Rein Ras en Jan Post; 4 De Vries en Hakvoort; 5 De Vries en Hakvoort; 6 Sijmen Schenk; 7 Jan Bos; 8 Willem Post; Bert Hakvoort. Het was een moeilijke vlucht daarom is besloten om zaterdag de lange vlucht af te lassen en alleen de vlucht vanuit Boxtel door te laten gaan.