0

100 procent score voor Fokke Snoek

Bijna vijftienduizend duiven stonden zaterdag 12 mei aan de start voor de wedstrijd vanuit het Brabantse Boxtel. Hierbij ook de bijna driehonderd duiven van de leden van PV Tot Weerziens. Vorige week waren er nog 22.000 in concours, maar na de zware vlucht laatst, hadden veel duivencoaches besloten om een gedeelte van hun formatie een weekje rust te gunnen.Gelukkig waren de weersomstandigheden gunstig voor de duiven. Alleen was het wat koud en de noodnoordwestenwind zorgde ervoor dat de duiven ondanks de geringe afstand er toch aan trekken moesten.
Om half 9 kleurde het startsein groen en begonnen de duiven aan hun gemiddeld 120 kilometer lange thuisreis naar de Bult. Even na tienen passeerden de eerste duiven de Ketelbrug en ondanks de tegenwind bereikten de kopduiven een snelheid van bijna 80 kilometer per uur.

Unicum

Glorieuze winnaar werd Fokke Snoek. Hij pakte niet alleen het goud en het zilver maar presteerde het bovendien om al zijn tien ingezette duiven prijs te laten vliegen. Dit is een unicum in duivenland. Normaal gesproken is het al goed als om een kwart van de ingezette duiven op tijd terug te krijgen. Er stond dus geen maat op de duiven van Fokke! De Generaal Kampioen van 2011 laat op deze manier wel heel duidelijk zien wat zijn ambities zijn voor dit seizoen. Hij gaat opnieuw voor de hoogste tree.

Voedingsleer

Binnen de top tien bleef er door het geweld van Fokke Snoek weinig ruimte over voor de andere liefhebbers van Tot Weerziens. Jelle van den Heuvel en Juriaan Romkes konden nog enigszins meekomen. De enigen die het Fokke nog wat moeilijk maakten waren de mannen van de combinatie Johannes Nentjes en Klaas Post. Zij eisten ook maar liefst drie top tien vermeldingen voor zich op. Deze combinatie heeft zich uitvoerig verdiept in de voedingsleer van de Azteken en passen dit toe op hun duiven. Dit revolutionaire systeem begint dus duidelijk zijn vruchten af te werpen.

Om in te lijsten

Door de nieuwe puntentelling van Tot Weerziens pakten ook Cees en Jan Post en Evert van Urk  hun duiven in de prijzen. Bij de junioren was Corrie Hakvoort de winnares gevolgd door Peter de Vries en Geert Woort. Na het debacle van vorige week was dit een vlucht om in te lijsten. Geen verliezen en een bijzonder vlot verloop.

Gegevens

Losplaats: Boxtel, tijd eerste duif: 10.01 uur; rijd tiende duif: 10.07 uur; rijd laatste duif: 10.19 uur. Verloop: supersnel, binnen 20 minuten waren de prijzen verdiend. De eerste 3 junioren: 1  Corrie Hakvoort; 2 Peter de Vries; 3 Geert Woort. De eerste tien senioren: 1, 2, 4, en 8 Fokke Snoek 3 Maarten Hakvoort; 5 Jelle van den Heuvel; 6 Juriaan Romkes; 7, 9 en 10 Johannes Nentjes en Klaas Post.

Op de foto: Aankomend jeugdlid: Cornelis Hakvoort met zijn twee toppers