Echt gras wijkt voor kunstgras Echt gras wijkt voor kunstgras
0

Echt gras wijkt voor kunstgras

Wethouder Geert Post en Gerrit Meun, voorzitter van SV Urk, hebben maandagmorgen het eerste deel van het echte gras van het hoofdveld van de plaatselijke voetbalclub weggeschept. Daarmee werd een start gemaakt voor de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark De Vormt.

De gemeente Urk en het bestuur van de Sportvereniging Urk hebben een tijdlang overleg gevoerd over de wenselijkheid en haalbaarheid van een kunstgrasveld. Beide partijen waren het er over eens dat het geen overbodige luxe zou zijn als tot uitvoering van het project zou worden overgegaan. De vraag wie dat allemaal moet betalen, werd uiteindelijk ook tot tevredenheid beantwoord.

De gemeente Urk betaalt de aanleg, maar de club betaalt jaarlijks bijna 20.000 euro aan huur. Er is meteen ook een sproei-installatie in het geheel meegenomen. De bedoeling is dat het kunstgrasveld eind juli in gebruik kan worden genomen. Gedurende de eerste twee weken zal het veld alleen maar door pupillen gebruikt mogen worden. Dat heeft te maken met het zogenaamde ‘inlopen’. Als het nieuwe seizoen van start gaat, kan het veld ook voor seniorenvoetbal gebruikt gaan worden.