Het Urkerland
Alle winnaars bij elkaar. Alle winnaars bij elkaar.
0

Verrassingen bij sportverkiezingen

De lokale sportverkiezingen hebben verrassende winnaars opgeleverd. De prestaties van de Springploeg A van de CGVU waren goed voor de eerste prijs bij de ploegen. Hardloper Peter Gnodde werd winnaar bij de sportmannen, springruiter Gerianne Blom werd tot sportvrouw gekozen en dammer Albert Hendrik Snijder mag zich sporttalent van 2012 noemen.

Een bomvol Zalencentrum Irene was getuige van de bekendmaking van de winnaars. De spanning was van de gezichten van de genomineerden af te lezen. De ontlading was groot, maar natuurlijk was er ook een stukje teleurstelling bij hen die net niet op de eerste plaats kwamen. Naar mate de avond vorderde sloeg de stemming in positieve zin om naar tevredenheid over de behaalde resultaten. Er was in ieder geval een stukje aandacht en erkenning  voor de verschillende sporten gekomen.

De sfeer zat er goed in tijdens deze avond. Net als in voorgaande jaren had de organisatie er voor gezorgd dat de genomineerden niet met lege handen naar huis gingen. Voor alle genomineerden was er schitterende bokaal, die door de plaatselijke kunstenaar Geert Weerstand  zijn gemaakt. De talenten hadden hun handen vol aan het gewicht van hun bokaal


Ploegen

Bij de ploegen was de strijd hevig. De springploeg A van CGVU won nipt van de heren 1 van Orca’s. De gymnasten waren op landelijk niveau actief en ook nog eens succesvol. Als derde eindigden de A1-junioren van de Sportvereniging Urk. Deze ploeg promoveerde dit jaar naar de tweede divisie en doet hier heel goed in mee.

 

Sportman

Peter Gnodde bleef doelman Reinier Romkes voor bij de sportmannen. De hardloper vestigde een aantal records tijdens wedstrijden. Reinier Romkes bewees zich als doelman van VVOG (maar woont op Urk). Zijn optredens in Harderwijkse dienst waren voor de lezers van Het Urkerland aanleiding om tot deze keuze te komen. Basketballer Jelle Hoekman pakte het brons. 

 

Sportvrouw

Bij de sportvrouwen ging het tussen hardloopster Jacolien Ruizendaal, voetbalster Luanne Romkes en amazone Gerianne Blom. Deze won uiteindelijk voor Jacolien en Luanne. De prestaties van Gerianne werden op een zeer hoog niveau geleverd en dat gaf de doorslag.

 

Sporttalent

Dammer Albert Hendrik Snijder ging er bij de talenten met de eerste prijs vandoor. Zijn bijzondere prestaties bij deze tak van sport waren van doorslaggevende betekenis voor het behalen van goud. Darter Maarten Dirk Woord ging met zilver naar huis en voetballer Willard Timmerman eindigde op de derde plaats.

 

Vrijwilligers

Bij de vrijwilligers waren er deze keer twee kandidaten. Gerrit Ruiten (SV Urk) en Jacob Snoek (Ut Top) kregen een prachtige bokaal en een dinerbon van Het Achterhuis. De lokale organisatie kiest geen nummer een en twee bij deze categorie omdat iedere vrijwilliger een topper is. Het verbaasde de organisatie van de lokale sportverkiezingen dan ook dat de besturen plaatselijke sportverenigingen ‘bedroefd  weinig’ kandidaten hadden aangeleverd. En dat terwijl sportverenigingen juist vrijwilligers nodig hebben om de zaak draaiende te houden. Mede daarom besloot de lokale organisatie om geen derde vrijwilliger naar het podium te halen. Want, zo luidt de motivatie, verenigingsbesturen moeten actief aan de bak om hun vrijwilligers een keer in het zonnetje te laten zetten.

Verder kreeg Joop van Eck als senior sporter een waarderingsprijs. Als 72-jarige loopt Joop iedere morgen zijn kilometers en is daarmee een voorbeeld voor heel veel anderen. De aanmoedigingsprijs was voor het Goalbal team, dat deze tak van sport sinds kort op Urk heeft geïntroduceerd.