Urk kansloos bij Jong Heracles

Sport
Het verschil tussen Urk en Jong Heracles Almelo was bij de rust slechts een doelpunt. Na de pauze gaf de thuisclub gas en werd Urk op een forse nederlaag getrakteerd. De jonge ploeg uit Almelo had een duidelijke voorsprong in de trainingsarbeid en dat werd Urk uiteindelijk fataal. De ploeg van René Bakhuis kon een keer scoren.De jonge thuisclub was vooral gretig en dat had tot gevolg dat de Almeloërs regelmatig in de buitenspelval liepen. Dat wekte irritatie op bij de technische staf van Jong Heracles Almelo. De verbale aanwijzingen vanaf de zijlijn hadden meteen succes.
Nadat Mark Gierveld eerst de paal had geraakt, werd twee minuten later de score opengebroken. Uit een afgeslagen hoekschop haalde Rob Meijerink snoeihard uit. De thuisclub kreeg voor de rust nog meer kansen, maar de nauwkeurigheid en een beetje geluk ontbraken.
Na de hervatting sloeg Jong Heracles Almelo snel toe. Ruben Krijnsen profiteerde van de ruimte die hij na een fraaie beweging voor zichzelf had gecreeerd. Het was voor Urk het sein om iets terug te doen. Nadat een kans onbenut bleef, was het Claus Brouwer die voor de aansluitingstreffer tekende.
Jong Heracles Almelo was niet aangeslagen door deze treffer en zocht snel naar meer doelpunten. De zoektocht werd snel beloond. Eerst was het Gerard Monninkhof die 3-1 op het scorebord zette en vervolgens maakte Ruben Krijnsen er 4-1 van.
Opgestuwd vanaf de bank zocht de oostelijke ploeg nog een keer de aanval. Met nog negen minuten te gaan tikte Michael Yeboah de 5-1 eindstand tegen het net.
René Bakhuis wist dat hij een sterke tegenstander zou treffen, maar vond de nederlaag wat te groot. Hij zegt: “Wij hebben zeker twee doelpunten onnodig weggegeven. Jong Heracles Almelo traint al vanaf 5 juli minimaal vijf keer per week, terwijl wij net zijn begonnen. Toch was deze grote nederlaag niet helemaal nodig geweest. Wij waren niet altijd even nauwkeurig. Toch was het een nuttige oefenwedstrijd, zeker ook voor mij. Wij hebben nog even de tijd om aan de selectie te werken.”

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman (46. Johan Schraal), Auke Kapitein (46. Fokke Jan Gnodde), Teunis Kramer (46. Kees de Boer), William Visser (46. Klaas Schrijver), Gert Jan Nagel, Pieter Tol (46. Randy Jelies), Jelle Loosman, Hendrik Jan Brands (46. Claus Brouwer), Bartel Oost (46. Jan Kramer), Steven Korf (46. Harm ten Napel), Kees Wakker (46. Cornelis Nentjes).