Het Urkerland
0

Winnaars: Lucas Tol, Jacolien Ruizendaal, Jacco Ekkelenkamp en Orca’s H1

Lucas Tol, Jacolien Ruizendaal, Jacco Ekkelenkamp en het eerste herenteam van Orca’s zijn de winnaars geworden van de Sportverkiezingen 2013. Gisteravond waren tijdens de verkiezingsavond in Zalencentrum Irene de spotlights op hen gericht.


Net als vorig jaar werd met een ludiek filmpje de sportverkiezingsavond ingeluid. Klaas Post was de maker. Alle genomineerden waren in beeld gebracht, met daarbij enkele prominente Urkers. Ze zongen om beurten een deel uit het lied ‘I gotta feeling’, de één valser en dan de ander.

De talenten moesten het spits afbijten bij de start van de bekendmaking van de winnaars. Lucas Tol is voetballer bij SC Heerenveen D1 en won het gisteren van amazone Jennie van Veen en hapkido’er Seline de Haan.

De titel bij de vrouwen ging naar hardloper Jacolien Ruizendaal. De vele persoonlijke records die ze liep en het nieuwe record bij de vrouwen op de Windmolenloop waren aanleiding voor de winst van gisteravond. Ze versloeg daarmee de gedreven basketballer Melissa de Raat en turnster Entina van Spronsen.

Jacco Ekkelenkamp had zijn titel bij de mannen vooral te danken aan zijn overwinning op het Nederlands Kampioenschap voor jeugdschutters tot zeventien jaar. Basketballer Arjan Langman werd tweede en voetballer Reinier de Groene derde.

Orca’s H1 greep vorig jaar nog naast de titel, maar stond nu wel op het hoogste podium in Zalencentrum Irene. Het juniorenteam van groepsspringen van CGVU pakte het zilver, terwijl de kampioenen van SV Urk C1 goed waren voor brons.

IJsselmeer

Voor Koert Bakker was er de seniorenbokaal. In een filmpje liet de tachtigjarige Bakker zien wat hij allemaal nog doet om fit te blijven: fietsen, wandelen en zwemmen, ook in het IJsselmeer. Nieuw dit jaar was de waarderingsprijs, bedoeld voor sporters die zich wel jarenlang hebben ingezet voor hun sport en vereniging, maar voor de sportverkiezingen nooit genomineerd werden. Jelle Loosman, jarenlang speler van Urk 1, kreeg de bijbehorende bokaal voor deze prijs. De vrijwilligersprijs was voor Dubbele Ras (SVU) en Pieter Keuter (ZVVU).