Peter Gnodde ongeslagen kampioen

Sport
IJzersterk was biljarter Peter Gnodde in de finale van de derde klasse driebanden groot. Het leverde hem de eerste plaats op en promotie naar de tweede klasse. Andere Urkers die meededen aan de finale waren Harm van Otterloo, Kees van Otterloo en Albert Ras.
Het was voor Peter Gnodde een thuiswedstrijd, want de finale werd gespeeld in het onderkomen van Het Groene Laken. Gnodde liet meteen de eerste avond al zien dat hij titelkandidaat was. Hij liet zijn tegenstanders alle hoeken van de tafel zien, maar kwam tegen clubgenoot Albert Ras bijna in de problemen. Gnodde echter maakte de partij keurig uit met een serie van zes. Tijdens de tweede avond zette de Urker biljarter goed door en maakte hij zelfs een serie van 10, terwijl de partijlengte 20 caramboles was. Ook in zijn derde partij begon hij zeer sterk met een serie van 7. De enige twee spelers die Gnodde nog een beetje konden bij houden waren Kees van Otterloo en Jan Westerbeek. Maar ook zij moesten uiteindelijk afhaken. Gnodde won op de laatste wedstrijddag ook al zijn partijen en wist in de voorlaatste ronde al dat de titel hem niet meer kon ontgaan. Hij promoveerde naar de tweede klasse met een moyenne van 0,524.
Kees van Otterloo maakte nog kans op de derde plaats, maar verloor zijn laatste wedstrijd en moest daarom genoegen nemen met de vierde plek.
Harm van Otterloo en Albert Ras kwamen voor het eerst uit op dit niveau en deden vooral ervaring op. Van Otterloo werd zesde en Ras zevende.