Prestatie en gezelligheid gaan hand in hand bij de GBU Windmolenloop.
Prestatie en gezelligheid gaan hand in hand bij de GBU Windmolenloop.

GBU Windmolenloop van start

Sport
De GBU Windmolenloop belooft ook dit jaar weer een spannende aangelegenheid te worden. Aanstaande dinsdag staat de eerste van de vier wedstrijden op het programma. Om zeven uur ’s avonds klinkt het startsein bij de rotonde van de Vormtweg/Staartweg en wie slaat dan de eerste slag?

Is het meteen Wiebren Westra, die er vandoor gaat en een basis legt voor de derde titel op rij? Of kan hij concurrentie verwachten? Dat zou best kunnen, want ieder jaar komen er weer nieuwe talenten bij, die voor verrassende uitslagen zorgen. Maar Westra heeft al aangegeven dat hij voor die derde titel op rij gaat. Het zou een record betekenen. Bij de dames is er niet echt een favoriet en kan iedereen voor een stunt zorgen op de afstand van 8,5 kilometer. Riekelt van Urk verdedigt zijn titel bij de veteranen.

De windmolenloop is bedoeld voor alle Urker trimmers en hardlopers. Echt goed getraind hoeven de deelnemers niet te zijn. Natuurlijk heeft iedere deelnemer een doel voor ogen en telt de prestatie. Maar gezelligheid is ook een belangrijk onderdeel van de GBU Windmolenloop. De eerste windmolenloop is dus aanstaande dinsdag. De andere edities zijn op 20 juni, 18 juli en 29 augustus. Op zaterdag 9 september wordt de Fish Potato Run gelopen en op 30 september staat de Lemmer-Urkloop op de agenda.