Urk, oud-Urk en de trainers van weleer.
Urk, oud-Urk en de trainers van weleer.

Boegbeelden nemen afscheid van SV Urk

Sport

Het begint traditie te worden dat een hele serie oud-Urkspelers zijn opwachting maakt als er afscheid genomen wordt van beeldbepalende spelers. Dat was twee seizoenen gelegden zo toen Klaas Wakker en Henri Romkes afzwaaiden en donderdag was het niet anders. De bank werd bevolkt door een hele serie oud-trainers en in het veld keerden oude bekenden als Jelbert Kramer, Klaas Nentjes, Hemmo Kuipers, Auke Brouwer, Jelle Loosman, Jacob Tol en Jannes Post voor even terug in de kleuren van Urk.

Jan Kramer en Kees Wakker, twee monumenten van voetballend Urk, hebben donderdagavond afscheid genomen. Ook doelman Jan Koffeman was voor de laatste keer in actie te zien in het tenue van SV Urk. De avond stond in het teken van een doelpuntrijke wedstrijd tussen de huidige selectie en een ploeg van oudgedienden.

Het werd een vermakelijke wedstrijd waarbij velen graag nog iets van hun kunnen wilden laten zien. Man van de wedstrijd werd Jan Kramer, die voor de laatste keer alles gaf en dolgraag in stijl afscheid wilde nemen. Dat lukte, want Jantje Patat scoorde twee keer. Kees Wakker pakte ook zijn doelpuntje mee, terwijl Jan Koffeman het beduidend minder naar zijn zin had. De huidige Urk-selectie ging voor rust namelijk vol op jacht naar treffers en kreeg die via Jelle Loosman, André van Urk, Pieter Ras (twee keer) en Claus Brouwer. Lichtpuntje was wel dat toen broer Cornelis Koffeman in de spits opdook die meerdere keren van scoren kon worden afgehouden.

De gebroeders Koffeman namen na rust op de bank plaats en zagen hoe Koert Loosman even teveel ruimte kreeg van broer Jelle en met een listig lobje doelman Romkes versloeg. Ook Ludo Romkes deed een duit in het zakje en ruim een kwartier voor tijd was het moment van het definitieve afscheid gekomen. De drie gingen op de schouders en werden in de bloemen gezet. Ze keren ongetwijfeld nog een keer terug als andere spelers aan hun laatste wedstrijd toe zijn.