Willem Hendrik Schraal schiet net voorlangs.
Willem Hendrik Schraal schiet net voorlangs.

ONS Sneek kansloos tegen Urk

Sport

Urk is door naar de volgende bekerronde. ONS Sneek kwam er op sportpark De Vormt niet aan te pas, ondanks dat de ploeg van Jan Schulting bij lange na niet compleet was. Urk was gretig, speelde bij vlagen compact en daardoor had de hoofdklasser uit Sneek het moeilijk. Twee doelpunten in de eerste helft waren voldoende om de volgende bekerronde te bereiken. Invaller Jelbert Loosman debuteerde in een officiële wedstrijd van Urk. Opnieuw een bewijs dat de sportieve toekomst van het eerste elftal van de Sportvereniging Urk er heel goed uit ziet.

Opnieuw was het puzzelen voor Jan Schulting. Hoofdklasser ONS Sneek was zo goed als compleet en had zich toch aan Urk aangepast. De laatste linie was behoorlijk versterkt en zelfs Leo de Wagt maakte de Friese basiself compleet. Urk werd dus behoorlijk serieus genomen. Maar trainer Jan Vlap en zijn team hadden zich behoorlijk op de Urker aanvalskracht verkeken.

Urk was al een paar keer gevaarlijk doorgekomen en dat was voor verdediger Tim Berger aanleiding om halverwege de eerste helft maar eens aan de noodrem te trekken. Dat dit binnen ‘de zestien’ gebeurde, was hem blijkbaar ontgaan. Scheidsrechter Gils wees direct naar de stip toen Willem Hendrik Schraal onderuit werd gehaald. Jelle Loosman stuurde doelman Maurice Wemekamp de verkeerde kant uit: 1-0.

Urk bleef aanvallend spelen. Het doelpunt dat Jelle Loosman niet veel later maakte, werd na een onterecht vlagsignaal van Wim Haringsma afgekeurd. Het zou niet bij deze ene dwaling blijven, want in minstens acht gevallen zat de ‘vlagger’ van de bezoekende club er ver naast. Zijn optreden kon niet verhinderen dat de thuisclub de voorsprong verdubbelde. Willem Hendrik Schraal, wat een verrijking voor Urk, haalde snoeihard uit en tekende voor de 2—0.

Ondanks dat ONS Sneek in de tweede helft uit een ander vaatje tapte kwam Urk niet in de problemen. Daarvoor heeft deze ploeg, met de relatief grote groep jongeren, te veel kwaliteit. Dick Hakvoort heerste op het middenveld en Willem Hendrik Schraal hielde de complete defensie van de hoofdklasser bezig. Intussen raakte ONS Sneek steeds gefrustreerder omdat Urk simpelweg beter was. De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om het duel niet te laten escaleren. Gelukkig hield de arbitrale leider het hoofd koel, maar moest Arnold Herder toch met rood naar de kant sturen omdat hij natrapte.

Jelle Loosman ging moegestreden naar de kant. Zijn vervanger werd Jelbert Loosman, een speler aar Urk nog vel van zal horen. Net als Jelle wakker trouwens, die ook weer eens mocht invallen bij de Urker hoofdmacht. Willem Hendrik Schraal kreeg nog wel een dot van een kans om de Friezen definitief over de rand te duwen, maar zijn inzet verdween naar de goal. Urk dus door naar de volgende ronde, die voor 18 december op de rol staat.

Opstelling Urk: Niek Warrink, Klaas Pasterkamp, Teunis Kramer, Siemen Lindeboom, Gert Jan Nagel, Kees de Boer, Jan van Slooten (77. Jelle Wakker), Dick Hakvoort, Willem Hendrik Schraal, Jelle Loosman (73. Jelbert Loosman), Cornelis Nentjes.