Urk 1 verliest oefenwedstrijd met 4-3

Sport
Urk 1 heeft zaterdagmiddag het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Genemuiden. Urk 1 verloor de strijd tegen de gedegradeerde Topklasser met 4-3, door een doelpunt in de allerlaatste seconde. Trainer Rolf de Boer keek echter met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd, omdat Urk 1 absoluut niet de mindere was, en bij vlagen heel goed positiespel op de mat wist te leggen.Urk 1, dat ook nog een handvol spelers miste vanwege vakantie of blessures, kwam al na vijf minuten op voorsprong. Goed storend werk van Teun Hakvoort leverde Gerrit Tol een niet te missen kans op, die door de middenvelder dan ook werd benut. Genemuiden had duidelijk moeite met het vroege storen van Urk en daar aan gekoppeld een flinke portie fysieke inzet. Toch kwam Genemuiden na achttien minuten op gelijke hoogte, toen Martijn Jansen keeper Cornelis Koffeman in de korte hoek wist te verrassen. Het spel golfde heen en weer, met een aantal goede mogelijkheden voor beide ploegen.
Na ruim een half uur, was het wederom Martijn Jansen die scoorde voor Genemuiden. Niet veel later kreeg Urk een uitgelezen mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen. Een afstandsschot van Marinus Snoek werd met de hand van richting veranderd, waarop scheidsrechter Paarhuis een strafschop toekende aan Urk. Het buitenkansje werd echter niet benut door Gerrit Tol, zodat de rust aanbrak met een 2-1 voorsprong voor de gastheren.

Goede kansen

De tweede helft was amper begonnen, of scheidsrechter Paarhuis wees opnieuw naar de stip, na een overtreding op Hessel Snoek. Deze keer belastte Riekelt Jan Brands zich met de strafschop. Hij schoot de bal onberispelijk achter doelman Henrico Abma. Een groot gedeelte van de tweede helft had Urk 1 het beste van het spel, kreeg een aantal goede kansen, maar het zag tegen het einde van de wedstrijd ook langzaam de krachten uit de benen vloeien.
Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd, was het opnieuw Martijn Jansen die wist te profiteren van de ruimte die hij kreeg. Van dichtbij was invaller-doelman Jan Marten Romkes kansloos tegen het schot van de uitblinker aan Genemuiderkant. Het pleit voor de jonge Urker ploeg, dat het veerkracht wist te tonen, want een paar minuten later lag de gelijkmaker alweer achter de Genemuider doelman. Een prachtige vrije trap van Riekelt Nentjes, werd bij de tweede paal ingekopt door Riekelt Jan Brands. De wedstrijd leek hierna af te stevenen op een 3-3 gelijkspel, maar in de werkelijk allerlaatste seconde van de wedstrijd, was het Sijmen Eenkhoorn die Genemuiden alsnog een 4-3 overwinning bezorgde.

Tevreden

Na afloop van de wedstrijd overheerste toch de tevredenheid bij trainer Rolf de Boer: ,,We hebben gedurende grote delen van de wedstrijd ons eigen spel kunnen spelen van vroeg druk zetten, gepaard moet goed positiespel. De nieuwe jongens bij de selectie hebben hun visitekaartje af kunnen geven, en na maanden van blessureleed, kon ook Geert Hemelrijk weer een kwartiertje meedoen. Daarnaast hebben we twee weken goed kunnen trainen, zodat de spelers met een goed gevoel mogen gaan genieten van een aantal weken vakantie.’’
Urk 1 hervat de voorbereiding weer op maandag 5 augustus.