Zuur verlies dames Orca’s

Sport
Martho Flexwerk/Orca’s dames heeft het kampioenschap niet meer in eigen hand. Het leed tegen Batouwe in Bemmel een zuur verlies: 66-62. Orca’s liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.Vanaf de sprongbal miste Orca’s een open lay-up en twee vrije worpen. Dat tekende het beeld van het hele eerste kwart. Orca’s was niet scherp in de verdediging, de press was te zwak en Batouwe scoorde het ene na het andere punt: 20-5. Daarna ging het wat beter en maakte Jans de Groene de eerste twaalf punten. Maar het ging weer mis en Batouwe liep dankzij goede acties uit naar 29-14. Orca’s kon niet dichterbij komen: 36-20. Het derde kwart werd een kopie van het tweede; het verschil bleef rond de vijftien punten hangen: 49-34.

Te weinig tijd

Daarna herpakte Orca’s zich. In de vijfde minuut kwam het door drie scores op rij van Marlies Verhoeff tot tien punten: 58-48. Maar Batouwe zette weer gas. Toen echter nummer 11 van Batouwe na negen minuten het veld moest verlaten met 5 fouten, stond er ineens een heel ander team in het veld en rook Orca’s haar kans. Via scores van Marlies Verhoeff (die 20 van haar 26 punten in het laatste kwart maakte) en Jans de Groene kwam Orca’s puntje voor puntje dichterbij. De press werkte weer en in de laatste minuut kwam de ploeg tot vier punten. Orca’s kwam tijd tekort om de laatste punten te scoren: 66-62.

Zaterdag speelt Orca’s Dames in De Vlechttuinen tegen Uitsmijters. De wedstrijd begint om acht uur.